Behandeling PDS met gasvorming - effectieve aanpak

Onze prikkelbare darm coach helpt je om weer grip te krijgen op je opgezette buik en winderigheid.

Behandeling PDS met gasvorming - blijvende oplossing

behandeling PDS met gasvorming

Opgezette buik en winderigheid zijn klachten die vaak voorkomen bij PDS (prikkelbare darm syndroom). Je kunt last krijgen van gasvorming na het eten van bepaalde voeding. Misschien heb je wel een voedselintolerantie. Je bent dan nergens allergisch voor, maar kan dit voedingsmiddel slecht verdragen. Het kan erg vervelend zijn als je onverwachts scheten moet laten. Of het nou harde scheten zijn die iedereen hoort of juist vies ruikende. Je kunt je dan enorm schamen. Bovendien kun je er ook erge buikpijn van krijgen en zit je kleding na het eten onwijs strak. Hieronder lees je welke behandeling bij PDS met gasvorming kan helpen en welke klachten vaak samen gaan.

Gasvorming gaat vaak samen met andere klachten bij PDS

Als je een opgezette buik hebt, heb je misschien ook dat je vaak moet boeren of oprispingen krijgt. Of je voelt je juist misselijk. Veel van onze cliënten met het prikkelbare darm syndroom (PDS) hebben dit ook. We horen ook vaak dat als ze een scheet proberen in te houden, ze daarna juist meer buikpijn krijgen. Dit raden we daarom ook af. Die lucht moet er hoe je het wendt of keert toch een keer uit, om te zorgen dat je je niet meer opgeblazen voelt.

Opgezette buik en winderigheid: de oorzaken

Een opgezette buik en gasvorming komt vaak door een niet goed functionerende spijsvertering. Die kan ontstaan zijn na bijvoorbeeld een voedselvergiftiging, een parasiet of het gebruik van antibiotica of medicijnen. Je reageert overgevoelig op bepaalde voedingsmiddelen. Peulvruchten zoals bruine bonen zijn gasvormend. Zelfs veel mensen zonder PDS krijgen er darmklachten van zoals winderigheid. Het wordt pas vervelend als je dit zelfs krijgt na het eten van normale voeding zoals brood, koolsoorten, melkproducten, vis, vlees, noten en kaas. Ga je deze producten allemaal vermijden, dan kun je zelfs een te kort krijgen aan vitamines en mineralen en daardoor oververmoeid raken.

Klachten kunnen variëren qua intensiteit en duur

Niet iedereen heeft evenveel last van een opgezette buik. In extreme gevallen kan een buikomvang na een warme maaltijd wel met 15 centimeter toenemen. Dit kan mede te maken hebben met een voedselintolerantie. Als je niet weet waar je overgevoelig voor bent, kun je niet van je opgezette buik afkomen. Wij begeleidwn cliënten met een histamine intolerantie, lactose intolerantie, fructose intolerantie glutenovergevoeligheid, overgevoeligheid voor fructanen, maar ook met een slechte eiwitvertering. Samen met jou kunnen we achter de oorzaak van je opgezette buik komen.

Een standaarddieet past nooit voor 100% bij jou

Je kunt wel iedere keer dat je een opgeblazen buik hebt, een kruik op je buik leggen en op de bank gaan liggen. Of zelf gaan uitzoeken voor welke voeding je overgevoelig bent. Dit gaat je alleen heel veel tijd kosten. Er zijn tientallen soorten diëten en een dieet past nooit voor 100% bij jou. Bovendien verschilt het per moment wat je nodig hebt; wat je behoefte is. Je moet leren luisteren naar je lichaam, zodat je weet wat het beste is voor jou op dat moment. Op die manier kun je voorkomen dat je last krijgt van een opgezette buik of winderigheid.

Behandeling PDS met gasvorming

Ik had last van darmkrampen, winderigheid en een wisselende ontlasting. Je creëert een prettige sfeer en hebt een open aanpak. Opdrachten worden vriendelijk uitgelegd en er is volle aandacht voor mijn bevindingen. Bovendien deel je ook je persoonlijke ervaringen. Dankzij jouw adviezen heb ik geen darmklachten meer. Ik zou je de volgende keer weer kiezen.

Leon (72)

Genieten van je leven

Stel je voor dat je weer echt van je leven kunt genieten. Genieten van een heerlijke maaltijd zonder dat je buikpijn krijgt, op vakantie gaan, stralen in een mooie jurk of gaan stappen met je vriendinnen. Dat kan als je er achter komt waardoor je darmklachten worden veroorzaakt.

Coaching als effectieve behandeling bij PDS met gasvorming

Een effectieve oplossing bij een opgezette buik en gasvorming is het uitzoeken van welke voeding je wel en niet kunt verdragen. Passende leefstijltips en beter leren omgaan met stress kunnen zijn ook beiden essentieel om blijvend van je darmklachten af te komen. Je leert dit allemaal tijdens het traject je darmen de baas samen met de PDS-coach.

Wil je net als Leon van je opgeblazen buik en gasvorming afkomen? Bel dan naar 085 130 89 27 of plan direct een afspraak in via de online agenda.

Scroll naar top