Behandeling PDS met obstipatie verhelpen - blijvende oplossing

Onze prikkelbare darm coach helpt je om weer grip te krijgen op je obstipatieklachten.

Behandeling PDS met obstipatie verhelpen - blijvende oplossing

Behandeling PDS met Obstipatie

Zit je vaak verstopt? Kun je moeilijk naar de wc gaan? Voel je dat je enorm moet persen om er slechts enkele keutels uit te krijgen? Waarschijnlijk heb je dan last van obstipatie. Dit is een symptoom die bij PDS (prikkelbare darm syndroom) vaak voor komt. Hieronder lees je meer over andere buikklachten die vaak samengaan met obstipatie. Daarnaast lees je ook meer over een blijvende behandeling bij PDS met obstipatie.

Bij obstipatie heb je het gevoel niet leeg te zijn

Bij obstipatie heb je vaak het gevoel dat je na de ontlasting niet volledig leeg te bent. Een deel van de ontlasting blijft dan vast zitten en kan de darmen niet uit. Je probeert te persen, maar je blijft maar verstopt zitten. Door geforceerd te persen, kunnen er zelfs aambeien ontstaan bij de anus. Je kun dan heel veel pijn krijgen en soms is er zelfs helder bloed in de ontlasting te zien. Soms wordt obstipatie afgewisseld met diarree. Dit komt veel voor bij mensen met het prikkelbare darm syndroom.

Bij verstopping zijn er vaak ook andere buikklachten

Merk je op dat je last hebt van een opgeblazen gevoel van de buik of steken in de darmen? Dit is een klacht die vaak voorkomt bij obstipatie. Verstopping kan ook buikpijn, winderigheid en oprispingen tot gevolg hebben. PDS coaching spreekt uit ervaring en is bekend met een aanpak bij een opgezette buik die soms zelfs kan lijken alsof je 4 maanden zwanger bent.

Obstipatie kent verschillende oorzaken

Het lastige van obstipatie is dat het verschillende oorzaken kan hebben. Heb je veel stress? Of gebruik je medicijnen? Dit kan een oorzaak zijn. Misschien past de voeding die je eet niet bij je lichaam, heb je een onregelmatig leven, drink je te weinig, slaap je te weinig, zit je verkeerd op het toilet of is er een psychische of fysieke oorzaak. Psychische klachten kunnen ontstaan na een trauma, depressie of langdurige stress.

Je kunt wel een laxeermiddel gaan gebruiken om verstopping tegen te gaan, maar op de langere duur lost dit niets op. Bovendien kunnen sterke soorten laxeermiddelen je darmwand aantasten. Dan ben je nog verder van huis.

Ik kwam bij PDS coaching terecht vanwege darmklachten bij een lactose-intolerantie. Ik heb een eetdagboek bijgehouden om erachter te komen welke voedingsmiddelen klachten veroorzaken. Deze producten eet ik nu niet meer en ik ben minder vaak op een dag gaan eten. Sindsdien heb ik bijna geen darmklachten meer! Ik voel me niet meer opgeblazen en ben zelfs wat afgevallen.

Touria (47)

Effectieve oplossing bij PDS en obstipatie

Een effectieve oplossing bij obstipatie is het uitzoeken van welke voeding je wel en niet kunt verdragen. Passende leefstijltips en beter leren omgaan met stress kunnen je ook enorm helpen. Dit leer je allemaal tijdens het op-maat-gemaakte traject je darmen de baas.

Wil je net als Touria van obstipatie afkomen? Lees dan meer over het programma ‘Je darmen de baas’ of neem direct contact op via de onderstaande button.

Scroll naar top