Prikkelbare darm coach Chernique Straathof

Prikkelbare darm coach en diëtist

Ik ben Chernique Straathof en sinds juni 2017 afgestudeerd als diëtist. Daarnaast werk ik momenteel als (personal) trainer en leefstijlcoach. Mensen omschrijven mij als enthousiast, energiek, vriendelijk, betrokken en zelfstandig.

Mijn affiniteit met gezonde voeding, sport en leefstijl begon al op jonge leeftijd en altijd hebben deze onderwerpen centraal in mijn leven gestaan. Met veel plezier deel ik nu mijn kennis en vaardigheden om mensen te motiveren, stimuleren en begeleiden. Dit doe ik door middel van een holistische aanpak waarbij ik rekening houd met voeding, beweging, het slaapritme, gevoelens, emoties en het denken. Deze zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden en van invloed op ons totale welbevinden.

Met je darmen de baas kom je blijvend van je darmklachten af op een manier die past bij jou!

''Uit persoonlijke ervaring weet ik dat leefstijlverandering heel persoonlijk is en vraagt om begrip en de juiste begeleiding. Ik vind het ontzettend belangrijk om samen met iemand te kijken naar wat zijn/haar huidige eet- en leefgewoonten zijn om hier aansluitend een passend advies op te maken.''

Chernique Straathof - PDS-coach, diëtist en ervaringsdeskundige

In het programma je darmen de baas werk ik met de BETER-methode, waarin Bewustwording, Eten, Trainen, Energie en Rusten centraal staat. Zonder je eerst bewust te worden van je huidige patroon, is het niet mogelijk om blijvend van je darmklachten af te komen. Je kunt een standaard dieet proberen of een andere behandeling, maar doordat dit niet volledig bij je past, heb je een grote kans op terugval. Dit betekent dat je na een bepaalde tijd weer terug bij af bent. Bovendien kunnen er onderliggende problemen, zoals een trauma of onderliggende angst, zijn waar ook aan gewerkt moet worden. Het is een complete aanpak waarbij je leert hoe je op eigen kracht blijvend van je darmklachten afkomt.

Waarom PDS-coaching?

Helaas weet ik uit persoonlijke ervaring hoe vervelend het is om je hele leven al darmklachten te hebben. Bij mij begon het al bij mijn geboorte, ik was een baby met veel buikkrampen en altijd een moeilijke eter geweest. Daar bovenop heb ik in mijn puberteit geworsteld met Anorexia Nervosa, een eetstoornis dat een heel negatieve invloed heeft gehad op mijn spijsvertering en darmen.

Doordat ik deze periode in mijn leven heb overwonnen, weet ik uit persoonlijke ervaring dat leefstijlverandering heel persoonlijk is en vraagt om begrip en de juiste begeleiding. Ik vind het ontzettend belangrijk om samen met iemand te kijken naar wat zijn/haar huidige eet- en leefgewoonten zijn om hier aansluitend een passend advies op te maken.

Tijdens het traject Je darmen de baas bij Janna kreeg ik handvatten op gebied van bewustwording, voeding, beweging, leefstijl en mindset om blijvend van mijn darmklachten af te komen. Zelf ervaarde ik haar persoonlijke en holistische aanpak wat mij heel erg aansprak.

Heel graag wilde ik mij als diëtist ook specialiseren. En nu ik weet dat een leven zonder darmklachten bestaat, wil ik ook ontzettend graag anderen mensen helpen om blijvend van hun darmklachten af te komen. Ik heb de 15-daagse opleiding tot PDS-coach bij Janna afgerond. Sinds januari 2019 kan ik ook mijn kennis en vaardigheden met jullie delen en ben ik gestart op de locatie bij PoliDirect in Alkmaar als PDS-coach.

Chernique Straathof is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en is lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Daarnaast werk ik met veel plezier bij Flinndal, een webshop voor vitaminen en mineralen waarbij ik diëtisten en klanten voorzie van advies wat betreft voedingssupplementen en eiwitshakes.

Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, waar ik vijfjaarlijks aan bepaalde kwaliteitsnormen dien te voldoen. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. 

"Wees lief voor jezelf en kijk naar de voedingsmiddelen die je juist wél kunt eten, want gezond eten hoeft niet saai te zijn!'

Chernique Straathof

CV

In 2013 ben ik gestart met de hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek waar ik mijn propedeuse cum laude heb gehaald. Tijdens mijn opleiding heb ik ook de cursus Directe Toegankelijkheid Diëtetiek gedaan.
In mijn minorstage heb ik ervaring opgedaan in de eerstelijns- en tweedelijns zorg en tijdens mijn scriptie heb ik marktonderzoek gedaan.

Begin 2017 heb ik succesvol mijn paramedische stage afgerond in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk en daarna ben ik direct als zelfstandig diëtist gaan werken in sportscholen in Amsterdam en Haarlem.

Tevens ben ik aan de slag gegaan als voedings- en leefstijlcoach en (personal) trainer en geef ik lessen zoals kickboksen, TRX, HIIT, bootcamp en pilates.

Chernique Straathof

Hobby’s en sport

Van jongs af aan ben ik al een energiek en beweeglijk kind en heb ik veel verschillende sporten beoefend waaronder dansen, turnen, voetbal en paardrijden. Momenteel doe ik aan hardlopen, fitness, (kick)boksen en crossfit.

Naast sporten houd ik ontzettend van reizen. Na mijn afstuderen heb ik ruim vijf maanden gebackpackt door Zuidoost-Azië. Dit was echt een onvergetelijke ervaring waarbij ik in korte tijd veel over mijzelf geleerd heb en ontzettend veel kennis heb verkregen over nieuwe (eet)culturen. Tijdens deze reis heb ik mijn grenzen verlegd door de hoogste bergen te beklimmen en de diepste duiken te maken, waarbij ik beloond werd met de meest adembenemende uitzichten. In deze periode ben ik naar Maleisië, Borneo, Indonesië, Laos, Vietnam, Cambodja en Thailand geweest.

Leuk weetje!
Ik ben al sinds mijn puberteit vegetariër en eet bijna geheel plantaardig. Dit betekent dat ik geen vlees en vis eet, maar ook bijna tot geen andere dierlijke producten zoals kaas, ei en zuivelproducten.

Scroll naar top