Constipatie herstel programma

Kom van je constipatie af (ook wel obstipatie of verstopping genoemd) met dit programma met persoonlijke begeleiding.

Herken jij je in het volgende?

Je hebt last van maag-darmklachten

zoals een opgeblazen buik, darmkrampen, winderigheid, rommelende darmen, steken in je buik, misselijkheid, brandend maagzuur, obstipatie en/of diarree.

Door je maag-darmklachten heb je je sociale leven een beetje aan de kant gezet.

Uit eten gaan is lastig, op vakantie ook, bij anderen eten ook. Zelfs op je werk is het lastig. Je bent er in je hoofd altijd mee bezig.

Als je dan toch uit eten gaat, ben je altijd op je hoede.

Je probeert een plekje bij de wc te kiezen. Het wel of niet krijgen van klachten beheerst eigenlijk je leven. Je wordt er moe van.

Je kunt niet meer vertrouwen op wat je lichaam aangeeft.

Klachten kunnen zo onverwachts komen…

Je hebt al zoveel geprobeerd en daar raak je gefrustreerd van.

Anderen begrijpen je niet. Als je op het laatste moment een afspraak afzegt, is er onbegrip. Je voelt je vaak niet gezien en gehoord.

Je hebt nog zoveel dromen..

maar je ziet niet meer voor je hoe je die kunt gaan waarmaken als je darmklachten blijven.

Bovenstaande klachten zijn typische kenmerken voor het Prikkelbare Darm Syndroom. Misschien heb je ook van je huisarts of MDL-arts te horen gekregen dat je er maar mee moet leren leven. Maar het is niet normaal om dagelijks last te hebben van je darmen! Wij gunnen het jou om grip te krijgen op je darmklachten. Daarvoor heb  je een persoonlijke aanpak nodig en dat kan met ‘Je darmen de baas’. 

PDS-coach Chernique Straathof

Van overleven naar bewust en gelukkig leven!

Onze PDS-coaches weten als geen ander hoe het is om dagelijks last te hebben van buikklachten en hoe dit je leven kan beïnvloeden. Gelukkig is het ook mogelijk om hier weer grip te krijgen, zelfs als je hier al jaren last van hebt. Met de BETER-methode word je niet alleen bewust van wat je eet en wat het met je doet. Je wordt ook bewust van heel je lichaam en je hele leven. Je leert omgaan met je prikkelbare darm, zodat je je beter gaat voelen. 

Samen met de PDS-coach kom je er achter wat er wel én niet bij je past. De PDS-coach begrijpt jou echt, doordat ze soortgelijke klachten zelf heeft ervaren. Ze heeft de kennis én de ervaring, waardoor je zo optimaal mogelijk geholpen kan worden. Inmiddels heeft PDS coaching 800+ mensen met maag-darmklachten geholpen. 

Wil je eerst deskundig advies krijgen over hoe jij je maag-darmklachten kunt verminderen? Plan dan een maag-darmadviesgesprek in! De kosten van dit gesprek zijn slechts €12,50.

Waarom werken andere therapieën niet of is verbetering maar van korte duur?

Waarschijnlijk heb jij al vanalles geprobeerd. Misschien het FODMAP dieet, koolhydraatarm dieet of paleo dieet. Misschien ook dingen voor je persoonlijke ontwikkeling, zoals hypnotherapie, stressmanagement en cognitieve gedragstherapie. Daarnaast misschien andere oplossingen zoals medicijnen, vezelpreparaten en pre- en probiotica.

Waarom werkt dit nou niet? Ze lossen de oorzaak niet op!

Alle bovenstaande therapieën kunnen de acute klachten verminderen, maar lossen de oorzaak niet op. Ze kunnen je spijsverteringssysteem helpen ontspannen of prikkels weg nemen, maar leren je niet hoe je zo optimaal mogelijk kunt leren leven met chronische darmklachten. Het zijn allemaal kleine stukjes en vormen geen totaalplaatje.

Daarnaast zijn deze methodes en therapieën gebaseerd op de gemiddelde Nederlander, terwijl je niet gemiddeld bent. Als er iets niet standaard is, dan is het PDS wel!

Wat gaan je doen tijdens het programma ´je darmen de baas´?​

Als je met je prikkelbare darm wilt leren leven en er achter wilt komen hoe je blijvend van je darmklachten afkomt, heb je meer nodig dan een standaarddieet of -methode. Je darmen de baas is een complete aanpak, waarin je er zelf achter komt hoe je een gelukkig leven zonder darmklachten kunt hebben op een manier die bij jou past. Met het stappenplan komen we samen achter de beste oplossing voor jou.

‘Je darmen de baas’ is gebaseerd op de BETER-methode en is zo effectief, omdat het bestaat uit alle vijf de elementen die je nodig zult hebben voor je ontdekkingsreis. Niet alleen voeding, maar ook bewustwording, trainen, energie en rusten staan centraal.

Je leert hoe je met gerichte oefeningen weer naar je lichaam kunt luisteren en hoe je door goed met je lichaam om te gaan, je darmen de baas kunt zijn. Bovendien is het een persoonlijke aanpak die past bij jou.

Jij bent de expert van je eigen lichaam en kunt precies ervaren wat je voelt in je lichaam. De prikkelbare darm coach besteed ruime tijd aan het uitvragen van je darmklachten, zoals obstipatie, diarree, darmkrampen, steken in de buik, winderigheid en een opgezette buik. Omdat zij als ervaringsdeskundige deze klachten eerder ook heeft gehad, kan ze je hierna leren hoe je deze gelijk kunt verminderen.

Wat houdt de BETER methode in?

Met ‘je darmen de baas’ werken onze PDS-coaches met de BETER-methode waarin je alles leert wat je moet weten om met je PDS te leren omgaan. En dat op een manier die precies bij je past! Daardoor heb je blijvend resultaat. 

Module 1: Bewustwording

In de eerste module word jij je bewust van hoe je darmklachten worden veroorzaakt en hoe je ze gelijk kunt verminderen. Daarnaast leer je hoe je zorgt voor een optimale spijsvertering en welke leefstijladviezen gunstig zijn bij maag-darmklachten.

Module 2: Eten

In deze module ontdek je welke voedselallergieën of -intoleranties jij hebt, hoe je bepaald eten weer kunt leren eten en met welke goede voeding jij je eetpatroon kunt uitbreiden. Op die manier krijg jij alle vitamines en mineralen binnen die jij nodig hebt.

Module 3: Trainen

De hersen-darmas, de verbinding van de hersenen en de darmen, kun je positief beïnvloeden, waardoor je minder snel darmklachten zult krijgen. Je krijgt oefeningen mee die je helpen om naar je lichaam te leren luisteren. Daarnaast besteden we ook aandacht aan het ontwikkelen van een positieve mindset, die nodig zal zijn om angsten, zoals het eten van bepaald voedsel, te overwinnen.

Module 4: Energie

Maag-darmklachten en een verminderde energie gaan vaak met elkaar samen. Door je energiebalans te optimaliseren wordt je weerstand hoger, waardoor je minder vatbaar bent voor darmklachten. In deze module kom je er achter wat je energie geeft en kost en welke aanpassingen een verschil gaan maken voor jouw energieniveau en welbevinden.

Module 5: Rusten

Stress speelt in veel gevallen een grote rol bij het ontstaan van maag-darmklachten. Daarom is het belangrijk om effectief met stress te leren omgaan en om diep te leren ontspannen. Dit leer je tijdens deze module. Daarnaast gaan we ook je slaappatroon optimaliseren, zodat je sneller kunt herstellen.

Neem geen genoegen met je darmklachten!

Misschien geloof jij er niet meer in, maar wij geloven WEL in jou! Het is doodzonde om dagelijks last te blijven houden van je darmklachten en je te laten belemmeren. Onze prikkelbare darm coaches weten namelijk dat het mogelijk is om weer grip te krijgen op je darmklachten en weer te genieten van het leven. Het is ons en onze cliënten gelukt en als je bereid bent om actief aan de slag te gaan, gaat het jou ook zeker lukken. 

Let op: Dit traject is alleen geschikt als je er alles aan wilt doen om darmklachtenvrij te worden. Je hebt namelijk een dosis doorzettingsvermogen nodig, maar je inzet zal lonen. Bovendien krijg je alle nodige tools, opdrachten en oefeningen mee om mee aan de slag te gaan. 

Welke resultaten bereik je als je aan de slag gaat?

Je darmklachten zijn weg of sterk verminderd

Je leert hoe je gelijk van je darmklachten afkomt. Maak een einde aan diarree, obstipatie, darmkrampen, buikpijn en winderigheid.

Je hebt controle over je darmklachten en over je leven

Je weet welke voeding darmklachten bij je veroorzaakt en wat je juist wel kunt eten. Je hebt je sociale leven weer terug. Je moet misschien even wat uitzoeken van tevoren maar… Je kunt weer uit eten! En op die vakantie. En ook al je andere dromen kunnen opeens weer werkelijkheid worden, zonder dat je steeds bang hoeft te zijn voor je maag- of darmklachten.

Je hebt een compleet nieuwe leefstijl

Je eet en leeft anders. Je bent je nog bewuster van wat goed is voor je lijf. Niet alleen op het gebied van eten, maar ook kun je makkelijker “nee” zeggen tegen dingen waar je niet blij van wordt.

Je zit lekker in je vel

Het traject heeft je bewust gemaakt van wat je wel en niet meer wil. Zonder de darmklachten is je leven een stuk makkelijker, en daarnaast kies je steeds bewust weer voor jezelf, wat dat dan ook voor jou mag betekenen.

Minder stress en meer rust in je systeem

Je hoeft niet steeds om je heen te kijken om te zoeken waar het dichtbij zijnde toilet is. Dit geeft rust! Daarnaast eet je bewuster en weet je wat je lijf wel en niet aankan. Je lijf heeft dus ook meer rust. Meer rust betekent meer energie!

Met “Je darmen de baas” leer je hoe je een gelukkig leven kunt hebben met PDS op een manier die past bij jou!

Krijg weer grip op je darmklachten door bewust te leven en te leren luisteren naar je lichaam!

Resultaten van onze cliënten na het afronden van de coaching

“Ik kan weer drie keer per week sporten en ga ik elke week uit eten met mijn vriendinnen. Ik durf weer van alles te doen! Soms kies ik ervoor om toch een toetje te nemen en dan vind ik het niet erg om een keer buikpijn te hebben; nu weet ik ten minste waar het van komt. Ik denk dat je met je programma een hoop mensen kan helpen met PDS.”

Marit 

“Door jouw adviezen heb ik inzicht gekregen in eten, stress, bewegen, mindset en hoe dit allemaal van invloed kan zijn op de werking van mijn darmen. Je weet waar je het over hebt en je praktische en breed georiënteerde aanpak werkt perfect. Fijn dat ik een naslagwerk heb waar ik zo nu en dan op kan terugvallen. Dank voor je adviezen!”

Shirley

“Ik ben bewuster van wat ik eet en wanneer ik eet. Ook heb ik bepaalde producten geschrapt uit mijn voedingspatroon. Hierdoor ga ik vrijwel zonder darmproblemen door het leven. De coaching heb ik als prettig ervaren. Het is een kort maar intensief traject, maar met de juiste mindset heeft het mij een heel stuk geholpen.”

Lotte

Je darmen de baas

'Basis'

Dit traject is voor mensen met maag-darmklachten die willen leren hoe ze op eigen kracht van hun darmklachten af kunnen komen door te leren luisteren naar hun lichaam. Geschikt voor mensen die vooral begeleiding willen bij het vinden van de juiste voeding en leefstijl.

–  3 afspraken van een uur met PDS-coach (in een periode van 6 weken)
–  Toegang tot het online platform
–  Tussentijdse e-mails van PDS-coach
–  Persoonlijke stappenplan
–  Darmklachtenanalyse (voor- en nameting)
–  Voedselintoleranties opsporen
–  Uitgebreid persoonlijk voedingsplan met variatie en recepten
–  Sport- en beweegplan met oefeningen

€350-, incl. BTW (waarvan €180-, voor diëtetiek via de basisverzekering kan worden ingediend). Eigen bijdrage voor de coaching is €170-,

Tussen de eerste en tweede afspraak zitten twee weken en tussen de andere afspraken vier weken, zodat je thuis aan de slag kunt gaan met de adviezen. Je gaat zelf met de adviezen aan de slag gaan voor het gewenste resultaat en de PDS-coach helpt je daarbij.

Je kunt je hier aanmelden voor het BASIS-traject door gelijk een afspraak in te plannen. Wil je eerst advies over welk traject het beste bij je past? Plan dan hier een oriënterend telefoongesprek in.  

Je darmen de baas

'Plus'

Dit traject is voor mensen met maag-darmklachten die willen leren hoe ze op eigen kracht van hun darmklachten af kunnen komen door te leren luisteren naar hun lichaam. Geschikt voor mensen begeleiding willen bij vinden van juiste voeding en leefstijl en die daarnaast ook vermoeidheids- en/of stressklachten hebben.

–  4 afspraken van een uur met PDS-coach (in een periode van 12 weken)
–  Toegang tot het online platform
–  Tussentijdse e-mails van PDS-coach
–  Persoonlijke stappenplan
–  Darmklachtenanalyse (voor- en nameting)
–  Voedselintoleranties opsporen
–  Uitgebreid persoonlijk voedingsplan met variatie en recepten
–  Sport- en beweegplan met oefeningen
–  Energiebalans optimalisatie
–  Stressreductie en slaapverbetering

€450-, incl. BTW (waarvan €180-, voor diëtetiek via de basisverzekering kan worden ingediend). Eigen bijdrage voor de coaching is €270-,

Tussen de eerste en tweede afspraak zitten twee weken en tussen de andere afspraken vier weken, zodat je thuis aan de slag kunt gaan met de adviezen. Je gaat zelf met de adviezen aan de slag gaan voor het gewenste resultaat en de PDS-coach helpt je daarbij.

Je kunt je hier aanmelden voor het PLUS-traject door gelijk een afspraak in te plannen. Wil je eerst advies over welk traject het beste bij je past? Plan dan hier een oriënterend telefoongesprek in.  

Veel gestelde vragen

Je kunt het traject doen op de praktijklocaties in Alkmaar, Amsterdam of Haarlem. Woon je niet in de buurt dan kan het ook telefonisch of via video. Je kunt hier een afspraak inplannen. 

Het traject is speciaal voor mensen met het prikkelbare darm syndroom (PDS). We zien ook regelmatig mensen met darmklachten die niet weten of ze PDS hebben, mensen met ziekte van Crohn en Colititis Ulcerosa. In de meeste gevallen hebben ze ook veel baat bij het traject. Je kunt hier een oriënterend telefoongesprek inplannen om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen. 

Ik begrijp dat je al heel veel geprobeerd hebt. Onze PDS-coaches zijn ook ervaringsdeskundige en weten hier alles van. Zelf hebben ze hiervoor ook van alles geprobeerd tot frustratie aan toe. Dit traject is echt op maat. We gaan opzoek naar de oorzaken. We gaan dus echt heel specifiek opzoek naar wat voor jou WEL werkt. Daarnaast zijn onze PDS-coaches echt gespecialiseerd in PDS en maag-darmklachten. We hebben honderden mensen begeleid die nu blijvend van hun darmklachten af zijn. Zelfs mensen die al meer dan 40 jaar chronische maag-darmklachten hadden. Je kunt hier een oriënterend telefoongesprek inplannen om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen. 

Een diëtist kan je begeleiden met een standaarddieet, zoals bijvoorbeeld het FODMAP dieet, het glutenvrije, lactosevrije en histaminebeperkte dieet. Een PDS coach is dé specialist op het gebied van het Prikkelbare Darm Syndroom. Ze is opgeleid tot diëtist en heeft buiten diëten ook kennis over voeding, leefstijl, mindset en is ervaringsdeskundige. Bovendien heeft zij een intensieve vervolgopleiding tot PDS coach gevolgd. Onze begeleiding is op maat gemaakt en holistisch. Je kunt hier een oriënterend telefoongesprek inplannen om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen. 

Het traject bestaat uit diëtetiek en coaching. Het diëtetiek deel wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De coaching is een een eigen investering. Je kunt hier meer informatie vinden over onze trajecten en onze tarieven. 

Onze visie is om op eigen kracht darmklachtenvrij te worden. Daarom maken we gebruik van zo min mogelijk supplementen en doen we zo veel mogelijk met gezonde voeding. Er zijn enkele uitzonderingen die een bepaald supplement nodig hebben. Je kunt hier een oriënterend telefoongesprek inplannen om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen.

In de meeste gevallen valt het goed te combineren met bepaalde medicatie. Mocht het zijn dat je klachten krijgt na gebruik van bepaalde medicijnen, dan kan het zijn dat ik je vraag om een alternatief te proberen. Je kunt hier een oriënterend telefoongesprek inplannen om er achter te komen wat we voor je kunnen betekenen. 

Gemiddeld heb je maar 4-6 sessies nodig om weer grip te krijgen op je darmklachten. Dit komt omdat je thuis ook intensief aan de slag gaat met de opdrachten en oefeningen. Mochten er meer afspraken nodig zijn, dan kan dit altijd. Je kunt hier een afspraak inplannen.

In de meeste gevallen heb ik geen verwijsbrief nodig. Ben je verzekerd bij OHRA, Delta Loyd, CZ-groep, Nationale Nederlanden of de Friesland? Dan is dit wel nodig. Neem dan voor de afspraak een verwijsbrief van de huisarts mee. 

Kies jij er ook voor om te leren omgaan met je prikkelbare darm?

Maak dan een afspraak bij één van onze PDS-coaches in Alkmaar, Amsterdam of Haarlem. Je kunt zelfs thuis blijven, want een telefonische afspraak is ook mogelijk. 

Scroll naar top