Ervaringen darm en energie herstel programma

Dit is wat cliënten ons vertellen na het afronden van dit programma onder begeleiding van een prikkelbare darm coach.

Wil jij zowel je darmklachten verminderen als je energie verhogen? 
Dan is dit programma echt iets voor jou!

In dit programma leer jij hoe jij je darmklachten kunt verminderen en wat je wel en niet kunt eten. Daarbij leer je hoe je weer meer energie krijgt om leuke dingen te doen en hoe jij je weer lekker in je vel gaat voelen. Ontdek hoe dit programma je kan helpen om blijvend grip te krijgen op je darm- en energieklachten!

"Ik ben darmklachtenvrij en heb weer volop energie om leuke dingen te doen."

Ton Zonneveld (70)

PDS verhalen Ton

Ik had last van darmkrampen, steken in mijn buik, oververmoeidheid, pijn in de nek en schouders, obstipatie, maagzuur, een opgeblazen gevoel in de buik en een lactose intolerantie. Hiervoor had ik al tientallen therapieën geprobeerd, waaronder mesologie en hypnotherapie. Tijdens dit programma heb ik niet alleen mijn darmklachten verminderd, maar ook mijn energieklachten en angsten aangepakt. Tot slot heb ik geleerd om meer voor mijzelf te kiezen. Ik laat mij niet meer zo opjagen van wat moet. Ik stel mij niet afhankelijk van mensen meer op. Kritiek van mensen zie ik als feedback en haal het positieve eruit waar ik iets mee kan. Bedankt voor het aandachtig luisteren en je begeleiding bij deze holistische aanpak. Ik heb veel geleerd over wat voeding kan doen in goede en slechte zin en het leren omgaan met gevoelige darmen. Bedankt voor alles!

"Ik doe weer veel leuke dingen, heb mijn PDS geaccepteerd en heb meer grip op de buikklachten."

Cobi (71)

PDS verhalen Cobi
Voordat ik begon aan je programma je darmen de baas voelde ik me ziek. Veel buikpijn, moe, ik durfde niet naar leuke evenementen en ik had er ook geen zin in.
Nu voel ik me een stuk beter, ik leef weer en doe leuke dingen. Ik heb het meer geaccepteerd. En ik heb meer grip op de klachten. Soms als ik buikpijn heb, denk ik, morgen gaat het beter. Ik heb geleerd op mijn leefstijl te letten en probeer door middel van ontspanningsoefeningen rust te vinden. Daarbij heb ik geleerd om langzaam aan alles weer te eten, leren aanvoelen waar ik last van heb en hier bewust op reageren. Ik doe weer veel leuke dingen, waardoor ik geniet en afleiding heb. Janna, ik vond je begeleiding fijn. Je hebt veel kennis van zaken en ervaring met PDS. Daardoor heb je veel begrip voor de situatie. Je antwoordt altijd snel op mails. Je luistert goed, vraagt door en je hebt goede tips. Ik zou geen verbeterpunt weten. Nogmaals dank voor alles.

"De vermoeidheid is een stuk verminderd en de kramp is bijna helemaal weg."

Helen (36)

Ik had voornamelijk last van darmkrampen en vermoeidheid. Dankzij het darm- en energie herstel programma is de vermoeidheid een stuk verminderd en de kramp is bijna helemaal weg. Ik heb mijn eetgewoonte aangepast nav o.a. de eetdagboeken. Janna neemt je aan de hand en je kunt vertrouwen op je gevoel en dit heel eerlijk en open met haar bespreken.

"Ik heb nu veel meer energie en mijn buik is niet meer zo opgeblazen."

Marjoleine (52)

Ik had veel last had van een opgeblazen buik,  was ook veel moe en had geen energie. Ik werd vaak wakker doordat mijn darmen vol lucht zaten en op mijn blaas drukten. Ik moest vaak ‘s nachts plassen en winden laten. Hierdoor voelde ik mij steeds futlozer en moeier worden. Ik heb nu veel meer energie. Mijn buik is niet meer zo opgeblazen waardoor ik ook “s nachts maar 1x wakker wordt. Ik heb veel meer energie over om leuke dingen te doen.

Wat ik heb veranderd om darmklachtenvrij te worden is dat ik mijn leef/eetgewoonten heb aangepast. Doormiddel van een coach/begeleidster
loop je eerst allerlei vragen door. Aan de hand van die vragen krijg je tips om uit te proberen wat het best bij jouw leef/eetgewoonten past. Dit evalueer je dan weer bij de volgende keer. Ik vond de coaching van Chernique erg fijn. Ik had echt het gevoel dat er naar mij geluisterd werd. Zij gaf mij goede tips waar ik veel aan heb gehad en nog heb. Zij heeft mij ook verteld dat ik als ik nog vragen heb in de toekomst, dat ik altijd bij haar terecht kan met mijn vragen en dat vind ik fijn.

"Ik zit veel beter in mijn vel en weet nu wat ik beter niet kan eten en drinken. "

Carlijn

Al vanaf kleins af aan heb ik te maken met darmklachten, op gegeven moment ging dit mij steeds meer belemmeren in mijn dagelijkse en sociale leven. Ik besloot er wat mee te gaan doen, via internet kwam ik terecht bij PDS coaching. Dit is echt een hele goeie stap geweest, vanaf begin tot eind ben ik super goed begeleid en kon ik met al mijn vragen terecht bij Chernique. Ik ben nu klaar met het traject en zit veel beter in mijn vel nu ik weet wat ik wel en beter niet kan eten/drinken. Chernique, bedankt voor alles, ik adviseer dit traject zeker voor iedereen met PDS!
 

"Ik ben weer een vrolijk persoon, die geen tot weinig buikpijn ervaart."

Mandy (26)

Voordat ik begon aan je darmen de baas, had ik heel erge buikkrampen. Zo erg, dat ik niet meer “normaal” kon functioneren. Het belemmerde mijn dagelijks leven zodanig dat ik een depressie ontwikkelde en in een neerwaartse spiraal belandde; want ook mijn spijsvertering reageerde op mijn depressie. Mijn situatie is nu zoveel keer meer verbeterd: ik ben weer een vrolijk persoon, die weinig tot geen buikpijn ervaart. Ik ben anders gaan eten en denken, mijn leefstijl is iets aangepast en daardoor verbeterd, met dank aan Janna. Een heel fijne dame die veel weet, goed luistert en echt adviseert.

"Dankzij jouw adviezen heb ik geen darmklachten meer."

Leon (72)

Ik had last van darmkrampen, winderigheid en een wisselende ontlasting. Je creëert een prettige sfeer en hebt een open aanpak. Opdrachten worden vriendelijk uitgelegd en er is volle aandacht voor mijn bevindingen. Bovendien deel je ook je persoonlijke ervaringen. Dankzij jouw adviezen heb ik geen darmklachten meer. Ik zou je de volgende keer weer kiezen.

"Ik ben erg dankbaar dat ik mij eindelijk na jaren weer fit en klachtenvrij voel. Ongelooflijk dat ik dit na al die jaren kan zeggen!

Annemieke

De BETER-methode is voor mij echt een groot succes geweest wat ik op het begin nog niet kon geloven en zou het zeker iedereen aanraden. Het is niet kijken naar intoleranties of voeding weg laten maar je leefstijl aanpassen en bewust zijn wanneer en wat je eet. Toen ik startte met het programma was ik dagelijks moe, futloos, had nergens zin in, niks ondernemen met name door de weeks na het werk, buikpijn/krampen, darmontstekingen. De situatie na de BETER-methode is dat ik mijzelf fitter voel, lekkerder in mijn vel zit, ik ga dagelijks wandelen, en probeer door de weeks ook een avondje met vriendinnen weg te gaan.

Ik zet mijzelf vaker op nummer 1 zetten, houd minder rekening met mijn omgeving en probeer om niet zoveel te piekeren/stressen of te denken wat zou mijn omgeving hier van vinden. Op het werk geef ik op tijd aan dat ik toe ben aan pauze. Andere aanpassingen waren: de tijd nemen voor mijn maaltijd, andere tijdstippen aanhouden om te gaan eten (aanvoelen wanneer ik honger heb en dan wat te gaan eten), bewegen VOOR het eten, 1-1,5 uur niet drinken na het eten, bij buikpijn in een warm bad, warme kruik en rust nemen.
 
Ik heb de afspraken en het mail contact als fijn en vertrouwt ervaren. Ik heb echt het gevoel gehad dat ik altijd mijn verhaal bij je kwijt kon. Heb mij altijd gehoord gevoeld. Ik ben je erg dankbaar voor dit traject voel me na jaren (8 jaar) weer fit en klachtenvrij, echt, klachtenvrij. Ongelooflijk dat ik dit na al die jaren nog kon gaan zeggen. Bedankt Chernique! Ik raad het echt iedereen aan.  
Scroll naar top