Ervaringen darmklachten herstel programma

Dit is wat cliënten ons vertellen na het afronden van dit programma onder begeleiding van een prikkelbare darm coach.

Wil jij je darmklachten verminderen afkomen en je darmen weer helpen herstellen? 
Dan is dit programma echt iets voor jou!

In dit programma leer jij hoe jij je darmklachten kunt verminderen en wat je wel en niet kunt eten. Ontdek hoe ons programma je kan helpen om blijvend grip te krijgen op je darmklachten!

"Mijn darmklachten zijn zo goed als onder controle, ik voel me veel beter en heb mijn leven weer terug."

Lydia Hoek (55)

Wat een verschil zeg met een aantal weken geleden. Het gaat hartstikke goed, heb mijn darmklachten zo goed als onder controle. Voel me een stuk zekerder en heb de rust gevonden die ik zo nodig had om me beter te kunnen voelen. Moest het één en andere in mijn leven veranderen en dankzij jou stappenplan je darmen de baas is dat gelukt. Elke ochtend doe ik nu mindfullness en dat is heerlijk om te doen en het helpt. Mijn gedachte zijn heel positief en ik vind het weer fijn om dingen te ondernemen. Toen ik hieraan begon wist ik het echt niet meer, ik had al zoveel geprobeerd, geloofde er eigenlijk niet meer in. Ik weet dankzij jou nu hoe het moet en ben je ontzettend dankbaar. Donderdag heb ik de laatste afspraak en ik had nooit gedacht dat ik dan tegen je zou kunnen zeggen dat ik mijn leven weer terug heb. Dankjewel lieve Janna wat doe jij samen met je collega in Alkmaar fantastisch werk!!

"Ik voel mij een stuk beter, heb mijn PDS geaccepteerd en heb meer grip op de klachten."

Cobi (71)

Voordat ik begon aan je programma je darmen de baas voelde ik me ziek. Veel buikpijn, moe, ik durfde niet naar leuke evenementen en ik had er ook geen zin in.
Nu voel ik me een stuk beter, ik leef weer en doe leuke dingen. Ik heb het meer geaccepteerd. En ik heb meer grip op de klachten. Soms als ik buikpijn heb, denk ik, morgen gaat het beter. Ik heb geleerd op mijn leefstijl te letten en probeer door middel van ontspanningsoefeningen rust te vinden. Daarbij heb ik geleerd om langzaam aan alles weer te eten, leren aanvoelen waar ik last van heb en hier bewust op reageren. Ik doe weer veel leuke dingen, waardoor ik geniet en afleiding heb. Janna, ik vond je begeleiding fijn. Je hebt veel kennis van zaken en ervaring met PDS. Daardoor heb je veel begrip voor de situatie. Je antwoordt altijd snel op mails. Je luistert goed, vraagt door en je hebt goede tips. Ik zou geen verbeterpunt weten. Nogmaals dank voor alles.

"Ik ben darmklachtenvrij, minder zwaar en heb volop energie."

Petra (57)

Voordat ik begon aan het programma je darmen de baas had ik ontzettende pijn in mijn darmen, een opgezette maag en darmen, ik was te zwaar qua gewicht en had weinig energie. Inmiddels ben ik pijnvrij. Ik heb een goed en verantwoord eetpatroon dankzij Janna. Verder ben ik minder zwaar en heb ik volop energie. Ik ben darmklachtenvrij geworden door het volgen van een beter eetpatroon, minder snoepen/eten tussendoor en luisteren naar mijn lichaam. Perfecte coaching, goed advies, fijne oefeningen, heerlijke en verantwoorde recepten. Kortom Janna is zeker aan te bevelen als diëtiste, zeer kundig, ook op het gebied van ‘je darmen de baas’.

"Ik ga vrijwel zonder darmklachten door het leven"

Lotte (24)

Toen ik begon aan het programma had ik dagelijks last van een opgezette buik en obstipatie. Hierdoor voelde mij lichaam letterlijk ‘zwaar’ en kon ik het vaak niet opbrengen om er spontaan op uit te gaan. Ook was ik altijd in afwachting hoe mijn darmen reageerde na een eetmoment, hier had ik totaal geen grip op. Waardoor ik vaak ook onverwachts hoognodig naar het toilet moest op de meest on-praktische momenten. Ik ben me er bewuster van wat ik eet en wanneer ik eet. Mijn darmklachten zijn hierdoor een stuk verminderd. Ook heb ik bepaalde producten geschrapt uit mijn voedingspatroon. De combinatie daarvan heeft gemaakt dat ik vrijwel zonder darmproblemen door het leven ga. De coaching van Janna, heb ik als prettig ervaren. Het is een kort maar intensief traject, maar met de juiste mindset heeft het mij een heel stuk geholpen.

"Ik ben volledig vrij van buikpijn, gasvorming en gerommel in mijn buik."

Rita Linnenkamp (69)

Dag en nacht, bijna onophoudelijk, had ik last van enorme buikpijn. Het belemmerde mijn leven in de zin dat ik weinig van het leven kon genieten. Dankzij de begeleiding die ik van Janna heb gekregen, ben ik volledig vrij van buikpijn, gasvorming, gerommel in mijn buik. Je hebt me zo ontzettend goed geholpen – en ik kan slechts hopen dat je altijd zo betrokken en behulpzaam mag blijven, zoals je in mijn geval bent geweest. Lees hier haar hele verhaal. 

"Dankzij jouw adviezen heb ik geen darmklachten meer."

Leon (72)

Ik had last van darmkrampen, winderigheid en een wisselende ontlasting. Je creëert een prettige sfeer en hebt een open aanpak. Opdrachten worden vriendelijk uitgelegd en er is volle aandacht voor mijn bevindingen. Bovendien deel je ook je persoonlijke ervaringen. Dankzij jouw adviezen heb ik geen darmklachten meer. Ik zou je de volgende keer weer kiezen.

"Door een aantal relatief eenvoudige aanpassingen zijn mijn klachten een stuk minder geworden."

DK (47)

Door mijn vrouw ben ik geattendeerd op een lezing van Janna over het PDS. Zelf ben ik al vanaf mijn 12de ‘patiënt’ en heb ik werkelijk van alles geprobeerd op regulier en alternatief gebied. Klachten waren variërend van mild tot aan totaal uitgeschakeld voor langere periode met heftige klachten als onregelmatige hartslag, duizeligheid en zeer pijnlijke momenten. Ik heb altijd last gehad en na al die jaren nog steeds geen patroon of duidelijke oorzaak gevonden.

Wat mij aansprak tijdens de lezing was vooral de integrale aanpak met de nadruk op coaching. 
Tijdens het doorlopen van het programma heb ik veel geleerd over mijzelf en mijn leef- en eetgewoonten. Verder werd mij duidelijk hoe alles in elkaar grijpt m.b.t. mijn klachten en dat er wel degelijk een oorzaak en gevolg is te ontdekken. Door een aantal relatief eenvoudige aanpassingen zijn mijn klachten een stuk minder geworden. En bovendien begrijp ik nu een stuk beter waar de klachten vandaan komen en hoe ik er weer grip op kan krijgen. Uiteindelijk moet je er zelf klaar voor zijn en zelf de juiste veranderingen willen en kunnen maken. Janna kan je daar zeker bij helpen. Het is voor mij een zeer waardevolle stap geweest waardoor ik beter kan omgaan met mijn ‘zwakke plek’.

"Van alle behandelingen die ik heb gedaan (en dat zijn er heel veel), heeft deze mij het meeste opgeleverd."

G.V. (man)

“Voor ik startte had ik bijna dagelijks last van buikkrampen, diarree en een opgeblazen gevoel. Het was niet enkel fysiek heel zwaar, maar ook mentaal. De klachten zijn flink verminderd. Natuurlijk heb ik nog af en toe een minder goede dag, maar ik heb nu wel de tools om te kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn. Vaak kan ik daar nu wel de vinger op leggen, terwijl ik dit voorheen totaal niet kon. Op het mentale vlak heb ik nog winst te behalen, maar van alle behandelingen die ik heb gedaan (en dat zijn er heel veel verschillende), heeft deze mij het meeste opgeleverd. Eigenlijk was het grootste effect er in het begin. Vooral mijn eetgewoontes heb ik aangepast, bv. niet meer drinken bij maaltijden, rusten na het eten en bewegen voor het eten én zoveel mogelijk natuurlijk eten (dus geen of zo weinig mogelijk toegevoegde suikers). Dit programma is een echte eye-opener. Je kijkt naar zaken waar je eerst echt niet bij stil had gestaan. In plaats van te vechten tegen alle symptomen (met medicatie tegen de kramp/ diarree bv), pak je rechtstreeks de oorzaak aan. Het vergt wel wat commitment, maar je krijgt er veel voor terug. De coaching met Janna vond ik heel fijn. Wat ik in het bijzonder prettig vond is dat je zelf ook weet wat het is om die klachten te hebben. Dat hoor ik niet alleen door wat je zegt, maar dat merk je aan je hele houding. Dat inlevingsvermogen was voor mij heel belangrijk. Ik vond de coachings altijd prettig en je was ook flexibel. Wanneer iets anders belangrijk was in de coaching, richtte je je daarop, zonder strak vast te houden aan wat je eigenlijk gepland had.”

"Ik heb mijn leven voor 75% weer terug en mijn klachten zijn meer dan gehalveerd."

 John (29)

Toen ik startte met je darmen de baas voelde ik me belemmerd in de dagelijkse bezigheden zoals, sporten, werken en van dingen genieten. Ook hevige pijnklachten behoorden hierbij! De situatie nu is dat ik voor 75% mijn leven terug heb, en de klachten, (met name de pijnklachten) voor meer dan de helft gehalveerd zijn. De darmklachten zijn verminderd door de adviezen en tips van PDS- coaching en door te leren luisteren naar signalen van mijn lichaam. Ik heb ook geleerd om mijn eigen grenzen aan te geven. Maar het allerbelangrijkste was toch wel de stap naar een bewustere, betere en gezondere voeding in alles! De coaching van Janna vond ik goed. Ze is meelevend; echt een aanrader! 

"Ik heb meer grip gekregen op mijn darmen en geleerd om naar mijn lichaam te luisteren."

Shirley (28)

Voordat ik begon aan jouw programma had ik de moed behoorlijk opgeheven. Mijn darmen waren onrustig en ik vertrouwde mijn lichaam niet meer. Na het volgen van jouw programma heb ik meer grip gekregen en geleerd om naar mijn lichaam te luisteren. Door jouw adviezen heb ik inzicht gekregen in eten, stress, bewegen, mindset en hoe dit allemaal van invloed kan zijn op de werking van mijn darmen. Zo weet ik nu dat ik na het avondeten niets meer moet eten, beter niet kan drinken tijdens het eten en mijn ontbijt pas moet nuttigen nadat ik al even opgestart ben. Ik heb jouw coaching als zeer prettig ervaren. Je weet waar je het over hebt en je praktische en breed georiënteerde aanpak werkt perfect. Fijn dat ik een naslagwerk heb waar ik zo nu en dan op kan terugvallen. Ook je Facebook pagina blijf ik in de gaten houden. Dank voor je adviezen!

Scroll naar top