Interview met PDS-coach i.o. Jill Plagmeijer

interview Jill Plagmeijer

Van september 2018 t/m januari 2019 heeft Jill een gecombineerde stage gelopen bij PDS coaching, namelijk als diëtist en PDS-coach i.o. Jill beheerde toen onder andere de Facebookpagina. In dit interview vertelt ze meer over haar leven met PDS en waarom ze heeft gekozen voor deze opleiding. Wil je meer weten over de opleiding tot PDS-coach en wat Jill graag doet in haar vrije tijd? Lees dan snel verder!

Typisch Jill:
Empathisch, sportief, spontaan, paardrijden, eten, pasta, vriendinnen, vakantie, leergierig, zelfontwikkeling, dankbaar, yoga. 

Jill, wat is de reden dat je de opleiding Voeding & Diëtetiek bent gestart?

Dat is een leuk verhaal, want eigenlijk wist ik helemaal niet wat ik moest doen! Ik wist altijd al dat ik in de zorg wilde werken, of iets met dieren wilde gaan doen. Van jongs af aan wilde ik al dierenarts worden, maar toen ik van het vwo afstroomde naar de havo zag ik die kans aan mij voorbijgaan. Tot mijn laatste jaar van de middelbare school dacht ik fysiotherapeut te willen worden. Graag maak ik tijdens mijn werk connectie met mensen, maar liever niet door mensen aan te raken. Daardoor leek fysiotherapie mij niet de juiste opleiding.

Via een kennis die op de ALO zat hoorde ik over de opleiding Voeding & Diëtetiek. Deze twee opleidingen zitten namelijk in hetzelfde gebouw van de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben naar de open dag gegaan waar ik tijdens de selectiedag hele hoge cijfers heb gehaald en dacht ‘dit ga ik doen!’.

Je loopt nu stage bij PDS-coaching, waarom heb je hiervoor gekozen en hoe vind je het tot nu toe?

Ik heb gekozen voor PDS coaching omdat ik mijzelf wilde specialiseren. Ik wilde wel een paramedische stage doen, maar niet bij een standaard diëtistenpraktijk omdat ik geen allround diëtist wilde worden.

Zelf heb ik het prikkelbare darm syndroom en zou ik daar ook beter mee om willen leren gaan. Ik kwam in contact met Janna van PDS coaching en het leek mij super leuk om ook andere mensen met PDS te begeleiden. 

De stage ervaar ik als heel positief en leuk. Het zijn wel lange dagen, maar dit komt omdat ik dit niet gewend ben. Daarnaast vind ik het heel fijn dat ik heel veel verschillende dingen leer en ook anderen dingen dan die ik op school heb geleerd.

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?

Vooral sporten vind ik leuk om te doen! Ook de sportschool begin ik steeds leuker te vinden.  Ik combineer krachttraining en yoga. Ook heb ik een eigen paard waar ik graag naartoe ga.  Ik houd ervan om buiten zijn en een lekker rondje te wandelen. Verder vind ik het ook erg gezellig om met vrienden een drankje te doen, maar natuurlijk niet te veel haha.

Toen je net startte met je stage bij PDS coaching ben je ook zelf het traject ‘je darmen de baas’  gestart. Wat zijn de belangrijkste aanpassingen die je hebt gedaan om PDS-vrij te worden?

De belangrijkste aanpassing die ik heb gedaan is om niet meer te drinken tijdens en vlak na de maaltijd. Daar heb ik eerder nooit bij stil gestaan, maar dit werkt voor mij het beste. Verder ben ik bewuster gaan eten en beter gaan kauwen. Ik ben niet per se gezondere producten gaan eten, maar ik neem wel meer tijd voor de maaltijd. Tot slot heb ik veel geleerd over de juiste leefstijl bij PDS.

"Pasta is echt mijn favoriete gerecht! Als er iemand veel pasta eet ben ik het wel. Het is mijn favoriete eten omdat je er eindeloos mee kunt variëren. Van linzenpasta tot kikkererwtenpasta, tagliatelle en spaghetti. Ik kan het elke dag wel eten!"

Jill Plagmeijer - Prikkelbare Darm Coach i.o.

Heb je zelf nog vragen aan Jill? Stel ze hieronder in een reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top