Je darmen de Baas | Coaching bij maag-darmklachten

Herken je je hierin?

Je hebt last van darmklachten

zoals een opgeblazen buik, darmkrampen, winderigheid, steken in je buik, misselijkheid, obstipatie en/of diarree.

Door je darmklachten heb je je sociale leven een beetje aan de kant gezet.

Uit eten gaan is lastig, op vakantie ook, bij anderen eten ook. Zelfs op je werk is het lastig. Je bent er in je hoofd altijd mee bezig.

Als je dan toch uit eten gaat, ben je altijd op je hoede.

Je probeert een plekje bij de wc te kiezen. Het wel of niet krijgen van klachten beheerst eigenlijk je leven. Je wordt er moe van.

Je weet niet meer wat je met je lijf aan moet.

Klachten kunnen zo onverwachts komen…

Je hebt al zoveel geprobeerd en dat maakt je boos gefrustreerd.

Anderen begrijpen je gewoon niet en daarom hebben zij makkelijk praten. Als je op het laatste moment een afspraak afzegt, is er onbegrip. Je voelt je vaak niet gezien en gehoord.

Je hebt nog zoveel dromen..

maar je ziet niet meer voor je hoe je die kunt gaan waarmaken als je darmklachten blijven.

Bovenstaande klachten zijn typische kenmerken voor het Prikkelbare Darm Syndroom. Misschien heb je ook van je huisarts of MDL-arts te horen gekregen dat je er maar mee moet leren leven.
Maar geloof me, het is niet normaal om dagelijks last te hebben van je darmen! Ik gun het jou om grip te krijgen op je darmklachten. Daarvoor heb je een persoonlijke aanpak nodig en dat kan met “Je darmen de baas”.

Start met ´je darmen de baas´..

..en krijg weer grip op je darmklachten

Ik help je om echt naar je lijf te luisteren om je darmklachten te verhelpen

Ik ben Janna Koopman. Ik doe er alles aan om heel Nederland PDS-vrij te krijgen.

Zelf heb ik een zoektocht gehad van wel acht jaar aan tientallen diëten en therapieën, vezelpreparaten, prebiotica, probiotica en supplementen. En dat terwijl ik diëtist ben! Ik kwam erachter dat er meer nodig was dan een dieet om blijvend van mijn darmklachten af te komen.

Inmiddels ben ik al meer dan vier jaar darmklachtenvrij en als Prikkelbare Darm Coach begeleid ik mijn cliënten om op eigen kracht darmklachtenvrij te worden door te leren luisteren naar hun lichaam. Ieder lichaam is immers anders. Met het op maat gemaakte traject “Je darmen de baas” gaan we samen aan de slag om jou darmklachtenvrij te maken.

Janna-Koopman

Anderen gingen je voor

Waarom werken andere therapieën niet,

of is verbetering maar van korte duur?

Waarschijnlijk heb jij al vanalles geprobeerd. Misschien het FODMAP dieet, koolhydraatarm dieet of paleo dieet. Misschien ook dingen voor je persoonlijke ontwikkeling, zoals hypnotherapie, stressmanagement en cognitieve gedragstherapie. Daarnaast misschien andere oplossingen zoals medicijnen, vezelpreparaten en pre- en probiotica.

Waarom werkt dit nou niet? Ze lossen de oorzaak niet op!

Alle bovenstaande therapieën kunnen de acute klachten verminderen, maar lossen de oorzaak niet op. Ze kunnen je spijsverteringssysteem helpen ontspannen of prikkels weg nemen, maar leren je niet hoe je zo optimaal mogelijk kunt leren leven met chronische darmklachten. Het zijn allemaal kleine stukjes en vormen geen totaalplaatje.

Daarnaast zijn deze methodes en therapieën gebaseerd op de gemiddelde Nederlander, terwijl je niet gemiddeld bent. Als er iets niet standaard is, dan is het PDS wel!

Wat gaan we doen tijdens het programma

´je darmen de baas´?

Als je met je PDS wilt leren leven en er achter wilt komen hoe je blijvend van je darmklachten afkomt, heb je meer nodig dan een standaarddieet of -methode. Je darmen de baas is een complete aanpak, waarin je er zelf achter komt hoe je een gelukkig leven zonder darmklachten kunt hebben op een manier die bij jou past. Met het stappenplan komen we samen achter de beste oplossing voor jou.

Het traject is gebaseerd op de BETER-methode en is zo effectief, omdat het bestaat uit alle vijf de elementen die je nodig zult hebben voor je ontdekkingsreis. Niet alleen voeding, maar ook bewustwording, trainen, energie en rusten staan centraal.

Je leert hoe je met gerichte oefeningen weer naar je lichaam kunt luisteren en hoe je door goed met je lichaam om te gaan, je darmen de baas kunt zijn. Bovendien is het een persoonlijke aanpak die past bij jou.

Jij bent de expert van je eigen lichaam en kunt precies ervaren wat je voelt in je lichaam. Ik besteed ruime tijd aan het uitvragen van je darmklachten, zoals obstipatie, diarree, darmkrampen, steken in de buik, winderigheid en een opgezette buik. Omdat ik ervaringsdeskundige ben en deze klachten eerder ook heb gehad, kan ik je hierna leren hoe je deze gelijk kunt verminderen.

Wat houdt de BETER methode in?

Met ‘je darmen de baas’ werk ik met de BETER-methode waarin je alles leert wat je moet weten om met je PDS te leren omgaan. En dat op een manier die precies bij je past! Daardoor heb je blijvend resultaat. 

darmklachten

Bewustwording

Word je bewust van hoe je darmklachten worden veroorzaakt, hoe de spijsvertering werkt en welke leefstijl gunstig is bij PDS. 

PDS dieet

Eten

Ontdek welke voeding bij jou darmklachten veroorzaakt (voedselintoleranties) en welke pure voeding wel past bij jou!

bodyscan

Trainen

Kom er achter met welke oefeningen je naar je lichaam leert luisteren en welke mindset je nodig hebt om te voorkomen dat je darmklachten krijgt.

Module Energie

Energie

Je leert in deze module in kaart te brengen wat jou energie geeft en juist energie kost, zodat je hier bewuster mee kunt leren omgaan en je energieniveau kunt verbeteren.

rusten

Rusten

Ontdek welke manieren van ontspannen bij jou passen en welke oefeningen je meer rust in je leven gaan geven, zodat je voorkomt dat je darmklachten krijgt. 

Welke resultaten bereik je als we samen aan de slag gaan?

Je darmklachten zijn weg of sterk verminderd

Je leert hoe je gelijk van je darmklachten afkomt. Maak een einde aan diarree, obstipatie, darmkrampen, buikpijn en winderigheid.

Je hebt controle over je darmklachten en over je leven

Je weet welke voeding darmklachten bij je veroorzaakt en wat je juist wel kunt eten. Je hebt je sociale leven weer terug. Je moet misschien even wat uitzoeken van tevoren maar… Je kunt weer uit eten! En op die vakantie. En ook al je andere dromen kunnen opeens weer werkelijkheid worden, zonder dat je steeds bang hoeft te zijn voor je darmklachten.

Je hebt een compleet nieuwe leefstijl

Je eet en leeft anders. Je bent je nog bewuster van wat goed is voor je lijf. Niet alleen op het gebied van eten, maar ook kun je makkelijker “nee” zeggen tegen dingen waar je niet blij van wordt.

Je zit lekker in je vel

Het traject heeft je bewust gemaakt van wat je wel en niet meer wil. Zonder de darmklachten is je leven een stuk makkelijker, en daarnaast kies je steeds bewust weer voor jezelf, wat dat dan ook voor jou mag betekenen.

Minder stress en meer rust in je systeem

Je hoeft niet steeds om je heen te kijken om te zoeken waar het dichtbij zijnde toilet is. Dit geeft rust! Daarnaast eet je bewuster en weet je wat je lijf wel en niet aankan. Je lijf heeft dus ook meer rust. Meer rust betekent meer energie!

Met “Je darmen de baas” leer je hoe je een gelukkig leven kunt hebben met PDS op een manier die past bij jou!

Neem geen genoegen met je darmklachten!

Misschien geloof jij er niet meer in, maar ik geloof WEL in jou!

Het is doodzonde om dagelijks last te blijven houden van je darmklachten en je te laten belemmeren. Ik weet namelijk dat het mogelijk is om weer grip te krijgen op je darmklachten en weer te genieten van het leven. Het is mij en mijn cliënten gelukt en als je bereid bent om actief aan de slag te gaan, gaat het jou ook zeker lukken. 

Let op: dit traject is alleen geschikt als je er alles aan wilt doen om darmklachtenvrij te worden. Je hebt namelijk een dosis doorzettingsvermogen nodig, maar je inzet zal lonen. Bovendien krijg je alle nodige tools, opdrachten en oefeningen om mee aan de slag te gaan.

De twee meest populaire trajecten:

Het BASIS- en PLUS-traject 'Je darmen de baas'

Hieronder vind je de meest populaire trajecten waar cliënten mee starten om weer grip te krijgen op hun maag-darmklachten. 

BASIS-traject

Je darmen de baas (darmklachten verhelpen)
€350
170 6 weeks traject met intensieve 1-op-1 begeleiding (3 sessies)
 • 3 sessies met PDS-coach in Haarlem, Alkmaar, Amsterdam of via Skype
 • Adviezen om gelijk je darmklachten te verminderen
 • De eerste 3 modules van de BETER-methode over Bewustwording, Eten en Trainen.
 • Je krijgt toegang tot de online omgeving van het BASIS-traject 'je darmen de baas' en kunt hier alle informatie, opdrachten en oefeningen vinden.
 • Uitgebreid feed back op je voeding- en darmklachtendagboek
 • Tussentijds vragen stellen via de e-mail of Facebookgroep
 • 1x een op maat gemaakt voorbeelddagmenu

PLUS-traject

Je darmen de baas (darmklachten, vermoeidheid en stress aanpakken)
€450
270 12 weeks traject met intensieve 1-op-1 begeleiding (4 sessies)
 • 4 sessies met PDS-coach in Haarlem, Alkmaar, Amsterdam of via Skype
 • Adviezen om gelijk je darmklachten te verminderen
 • Alle 5 de modules van de BETER-methode over Bewustwording, Eten, Trainen, Energie en Rusten (aanbevolen bij energie- en stressklachten)
 • Je krijgt toegang tot de online omgeving van het BASIS- en PLUS-traject 'je darmen de baas' en kunt hier alle informatie, opdrachten en oefeningen vinden.
 • Uitgebreid feed back op je voeding- en darmklachtendagboek
 • Tussentijds vragen stellen via de e-mail of Facebookgroep
 • 3x een op maat gemaakt voorbeelddagmenu met variatielijst en recepten
Populair

Anderen die van hun darmklachten afkwamen

Interesse in het traject "Je darmen de baas"?

Vraag een kennismakingsgesprek aan!

Ik wil jou graag persoonlijk leren kennen en onderzoeken wat jouw klachten precies zijn. Daarom bied ik een kennismakingsgesprek aan. Hierin bespreek ik welke aanpak het beste bij je past. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten. 

Janna Koopman

Ontdek nu zelf de BETER-methode!

Vraag een kennismakingsgesprek aan en ontdek wat jij nodig hebt om voorgoed van je darmklachten af te komen.

Je ontvangt tijdens het gesprek een op maat gemaakt stappenplan om darmklachtenvrij te worden.

Veel gestelde vragen over het traject

Je kunt het traject doen op de praktijklocaties in Haarlem, Amsterdam of Alkmaar. Woon je niet in de buurt dan kan het ook telefonisch of via Skype.

Het traject is speciaal voor mensen met PDS. Ik zie ook regelmatig mensen met darmklachten die niet weten of ze PDS hebben, mensen met ziekte van Crohn en Colititis Ulcerosa. In de meeste gevallen hebben ze ook veel baat bij het traject. Tijdens het kennismakingsgesprek kijk ik voor je of het traject bij je past. We gaan samen onderzoeken wat er precies aan de hand is. Schrijf je in voor het kennismakingsgesprek, dan hoor ik graag je verhaal.

Ik begrijp dat je al heel veel geprobeerd hebt, dat had ik namelijk zelf ook. Het hield maar niet op… steeds probeerde ik weer wat anders, en uiteindelijk bleek dat het toch onvoldoende hielp. Dit traject is echt op maat. We gaan opzoek naar de oorzaken. We gaan dus echt heel specifiek opzoek naar wat voor jou WEL werkt. Daarnaast ben ik echt gespecialiseerd in PDS en darmklachten. Met al mijn ervaring kan ik je waarschijnlijk goed begeleiden. Ik heb in ieder geval al met veel mensen gewerkt die nu blijvend van hun darmklachten af zijn.

Een diëtist kan je begeleiden met een standaarddieet, zoals bijvoorbeeld het FODMAP dieet, het glutenvrije, lactosevrije en histaminebeperkte dieet. Een PDS coach is de specialist op het gebied van het Prikkelbare Darm Syndroom. Ze is opgeleid tot diëtist en heeft buiten diëten ook kennis over voeding, leefstijl, mindset en is ervaringsdeskundige. Bovendien heeft zij een intensieve vervolgopleiding tot PDS coach gevolgd. Onze begeleiding is op maat gemaakt en holistisch. 

Het traject bestaat uit diëtetiek en coaching. Het diëtetiek deel wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De coaching is een een eigen investering. 

Onze visie is om op eigen kracht darmklachtenvrij te worden. Daarom maken we gebruik van zo min mogelijk supplementen en doen we zo veel mogelijk met gezonde voeding. Er zijn enkele uitzonderingen die een bepaald supplement nodig hebben.

In de meeste gevallen valt het goed te combineren met bepaalde medicatie. Mocht het zijn dat je klachten krijgt na gebruik van bepaalde medicijnen, dan kan het zijn dat ik je vraag om een alternatief te proberen. Tijdens de kennismaking kunnen we het hier over hebben.

Gemiddeld heb je maar 3-4 sessies nodig om weer grip te krijgen op je darmklachten. Dit komt omdat je thuis ook intensief aan de slag gaat met de opdrachten en oefeningen. Mochten er meer afspraken nodig zijn, dan kan dit altijd.

In de meeste gevallen heb ik geen verwijsbrief nodig. Ben je verzekerd bij OHRA, Delta Loyd, CZ-groep, Nationale Nederlanden of de Friesland? Dan is dit wel nodig. Neem dan voor de afspraak een verwijsbrief van de huisarts mee. 

Wat anderen zeggen:

Want zeg nou zelf. Hoe lang wil je nog met die darmklachten rond blijven lopen?

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen
Scroll naar top