Waarom werken andere therapieën niet,

of is verbetering maar van korte duur?

Waarschijnlijk heb jij al vanalles geprobeerd. Misschien het FODMAP dieet, koolhydraatarm dieet of paleo dieet. Misschien ook dingen voor je persoonlijke ontwikkeling, zoals hypnotherapie, stressmanagement en cognitieve gedragstherapie. Daarnaast misschien andere oplossingen zoals medicijnen, vezelpreparaten en pre- en probiotica.

Waarom werkt dit nou niet? Ze lossen de oorzaak niet op!

Alle bovenstaande therapieën kunnen de acute klachten verminderen, maar lossen de oorzaak niet op. Ze kunnen je spijsverteringssysteem helpen ontspannen of prikkels weg nemen, maar leren je niet hoe je zo optimaal mogelijk kunt leren leven met chronische darmklachten. Het zijn allemaal kleine stukjes en vormen geen totaalplaatje.

Daarnaast zijn deze methodes en therapieën gebaseerd op de gemiddelde Nederlander, terwijl je niet gemiddeld bent. Als er iets niet standaard is, dan is het PDS wel!

Wat gaan we doen tijdens het programma

´je darmen de baas´?

Als je met je PDS wilt leren leven en er achter wilt komen hoe je blijvend van je darmklachten afkomt, heb je meer nodig dan een standaarddieet of -methode. Je darmen de baas is een complete aanpak, waarin je er zelf achter komt hoe je een gelukkig leven zonder darmklachten kunt hebben op een manier die bij jou past. Met het stappenplan komen we samen achter de beste oplossing voor jou.

Het 12-weekse traject is gebaseerd op de BETER-methode en is zo effectief, omdat het bestaat uit alle vijf de elementen die je nodig zult hebben voor je ontdekkingsreis. Niet alleen voeding, maar ook bewustwording, trainen, energie en rusten staan centraal.

Je leert hoe je met gerichte oefeningen weer naar je lichaam kunt luisteren en hoe je door goed met je lichaam om te gaan, je darmen de baas kunt zijn. Bovendien is het een persoonlijke aanpak die past bij jou.

Jij bent de expert van je eigen lichaam en kunt precies ervaren wat je voelt in je lichaam. Ik besteed ruime tijd aan het uitvragen van je darmklachten, zoals obstipatie, diarree, darmkrampen, steken in de buik, winderigheid en een opgezette buik. Omdat ik ervaringsdeskundige ben en deze klachten eerder ook heb gehad, kan ik je hierna leren hoe je deze gelijk kunt verminderen.

Wat houdt de BETER methode in?

Met ‘je darmen de baas’ werk ik met de BETER-methode waarin je alles leert wat je moet weten om met je PDS te leren omgaan in slechts 12 weken. En dat op een manier die precies bij je past! Daardoor heb je blijvend resultaat. 

darmklachten

Bewustwording

Word je bewust van hoe je darmklachten worden veroorzaakt, hoe de spijsvertering werkt en welke leefstijl gunstig is bij PDS. 

dieet bij PDS

Eten

Ontdek welke voeding bij jou darmklachten veroorzaakt (voedselintoleranties) en welke pure voeding wel past bij jou!

bodyscan

Trainen

Kom er achter met welke oefeningen je naar je lichaam leert luisteren en welke mindset je nodig hebt om te voorkomen dat je darmklachten krijgt.

Module Energie

Energie

Je leert in deze module in kaart te brengen wat jou energie geeft en juist energie kost, zodat je hier bewuster mee kunt leren omgaan en je energieniveau kunt verbeteren.

rusten

Rusten

Ontdek welke manieren van ontspannen bij jou passen en welke oefeningen je meer rust in je leven gaan geven, zodat je voorkomt dat je darmklachten krijgt.