Maag-darm adviesgesprek

Krijg meer inzicht in de oorzaken van je klachten en bespreek tijdens dit gesprek wat jij nodig hebt om je buikpijn, maag en darmklachten te verminderen.

Darmklachtenspecialist

Onze maag-darmadviseur is ook prikkelbare darm coach, gekwalificeerd diëtist en coach en heeft 5000+ mensen met buikpijn, maag- en darmklachten en prikkelgevoeligheid geholpen.

Groot Netwerk

De maag-darmadviseur werkt samen met maag-darm-leverartsen, huisartsen, diëtisten en therapeuten in heel Nederland.

Individuele aanpak

De maag-darmadviseur geeft persoonlijk advies over hoe jij achter de oorzaak van je maag-darmklachten kunt komen en hoe je deze klachten kunt aanpakken.

Heb jij last van maag of darmklachten en vind je het lastig om hier grip op te krijgen? Vraag dan een maag-darmadviesgesprek aan!

Wat een goede stap dat je besloten hebt om hulp in te schakelen om je maag-darmklachten te verminderen. Misschien heb je geen idee waar je moet beginnen en heb je al van alles geprobeerd. Of heb je pas geleden de diagnose prikkelbare darm syndroom gekregen. Vanwege de ruime keuzes in behandelingen, therapieën en middelen zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Onze maag-darm-adviseur helpt je tijdens dit gesprek om een weloverwogen keuze te maken voor een middeltje, dieet of behandeling die past bij jou. Zo voorkom je dat je jarenlang op het verkeerde spoor zit, voor niets een moeilijk dieet volgt of onnodig vervelende onderzoeken doet. Het maag-darmadviesgesprek helpt je direct op weg!

Maag darm adviesgesprek Janna Koopman_1
Maag-darmadviseur Janna Koopman: Deskundig advies bij maag- en darmklachten - PDS-coach, diëtist en ervaringsdeskundige

Hoe werkt het?

Ieder mens met een prikkelbare maag of darm is anders. Daarom is er ook een persoonlijke aanpak nodig afgestemd op jouw behoeftes. Onze maag-darmadviseur kent een groot netwerk van maag-darm-lever-artsen, huisartsen, coaches, therapeuten en diëtisten die mensen helpen om hun maag en darmklachten te verminderen. 

Zij heeft ruime ervaring met verschillende vormen van diëten en therapieën bij het prikkelbare darm syndroom en is bekend met diverse middeltjes, medicijnen en supplementen. Daarnaast is zij ook prikkelbare darm coach en diëtist. Hierdoor kan ze je goed adviseren over wat jij nodig hebt. 

Tijdens dit gesprek krijg je meer inzicht in je darmklachten en deskundig advies over hoe je te darmprobleem op kan lossen. Het maag-darmadviesgesprek gesprek duurt ongeveer 45 minuten en kan zowel telefonisch als via beeldbellen. Een paar weken later hebben we nog contact met elkaar om te kijken of de adviezen voldoende hebben geholpen. De prijs voor dit gesprek is €155-, en wordt niet vergoed door de verzekeraar. Eventuele vervolgbehandelingen worden wel (deels) vergoed. 

Voordelen van een maag-darmadviesgesprek

Er zijn veel voordelen van het hebben van een maag-darmadviesgesprek, alvorens je begint met een behandeling, middeltje of dieet. De belangrijkste voordelen lees je hier onder:

  • Dit advies geeft je een goede keuze voor een methode om je maag-darmklachten te verminderen. Het is niet ter vervanging van een vorm van therapie of onderzoek. Wel kan het maag-darmadviesgesprek veel onnodige therapie of onderzoeken schelen als je er tijdens dit gesprek achter komt wat jij wel én niet nodig hebt. Je wordt dan gelijk doorverwezen naar je juiste hulpverlener of therapeut.
  • De adviezen die je krijgt tijdens dit gesprek kunnen je goed op weg helpen om je darmklachten te verminderen.  Dit gesprek geeft je namelijk meer inzicht in de oorzaken van je darmklachten  met advies hoe je dit aan kunt pakken.  
  • Je hoeft zelf niet uit te zoeken of een wat de beste methode is voor jouw maag-darmklachten. De maag-darmadviseur heeft zelf veel ervaring met therapieën, diëten, supplementen en middeltjes die wel werken bij bepaalde mensen. Ze begrijpt hoe het is om last te hebben van je buik, maag of darmen en je kunt schaamteloos je verhaal kwijt.

Wat levert dit maag-darmadviesgesprek je op?

Aan het einde van dit maag-darmadviesgesprek heb jij een goed beeld van:

  • Hoe de situatie er voor staat met je klachten en welke aanvullende onderzoeken je kunnen helpen bij stellen van een juiste diagnose. Het kan namelijk zo zijn dat de diagnose prikkelbare darm syndroom (PDS) verkeerd is gesteld en er iets over het hoofd is gezien. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand al jarenlang een darmparasiet heeft die voor darmklachten zorgt. Door de juiste diagnose te stellen, kan de adviseur je beter helpen met een juiste oplossing voor je klachten.
  • Met een paar simpele adviezen kun jij daarna gericht aan de gang om je maag-darmklachten te verminderen. Met praktische voedingstips, een oefening, kruid, een middeltje, supplement, dieet, therapie of wat er dan ook nodig is. Je hoeft niet in je eentje jarenlang te zoeken naar wat je nodig hebt, maar wordt gericht geholpen.
  • Indien je al bij een diëtist of therapeut loopt waar je graag wilt blijven maar ergens mee vast loopt, kan dit adviesgesprek helpen om weer resultaten te zien in het verminderen van je maag-darmklachten. Je hoeft dan niet gelijk een heel nieuw traject te gaan starten bij een andere hulpverlener of therapeut. 
  • De maag-darmadviseur denkt ook met je mee over wat er voor jou haalbaar is. Heb je een lichamelijke beperking, te weinig tijd of speelt budget ook een rol? Dan houdt de maag-darmadviseur hier ook rekening mee.

Voorwaarden

Alvorens je een afspraak maakt willen we je attenderen op het volgende:

  • Dit adviesgesprek wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar en kost €155-, Na de betaling ontvang je van ons een e-mail en instructies voor het maken van een afspraak.
  • Dit advies geeft je een goede keuze voor een methode om je maag-darmklachten te verminderen. Het is niet ter vervanging van een vorm van therapie of onderzoek. Wel kan het maag-darmadviesgesprek veel onnodige therapie of onderzoeken schelen als je er tijdens dit gesprek achter komt wat jij wel én niet nodig hebt. In sommige gevallen heb je alleen een paar adviezen nodig en hoef je niet gelijk een heel traject ergens te starten. Dan is dit gesprek het enige wat het je kost.
  • Het gesprek kan zowel telefonisch als via beeldbellen. Je voorkeur kun je aangeven na je aankoop.

Boek een maag-darmadviesgesprek!

Wil je meer inzicht in de oorzaken van je darmklachten en advies wat je hieraan kunt doen? Boek dan een maag-darmadviesgesprek via de onderstaande button. 

Dit maag-darmadviesgesprek is in samenwerking met: 

Scroll naar top