Maag en darmklachten blijvend verhelpen 

Onze prikkelbare darm coach helpt je om weer grip te krijgen op je maag-darmklachten.

Maag en darmklachten blijvend verhelpen 

Als je last hebt van maag en darmklachten, weet je als geen ander dat je leven behoorlijk belemmerd worden hierdoor. Doordat je darmkrampen hebt, durf je misschien niet van huis weg. Of je voelt je ongemakkelijk bij anderen, omdat je onverwachts scheten moet laten. Je wilt van het leven genieten, maar door je maag en darmklachten lukt dit eigenlijk niet. Bovenstaande klachten kunnen wijzen op het prikkelbare darm syndroom (PDS). 

Maag en darmklachten bij het prikkelbare darm syndroom (PDS)

Veel voorkomende klachten bij het prikkelbare darm syndroom (PDS) zijn: buikpijn of darmkrampen gecombineerd met een afwijkende stoelgang, zoals obstipatiediarree of een combinatie van beiden. Daarnaast kan er ook sprake zijn van opkomend maagzuur, opboeren, maagpijn, een opgezette buik en gasvorming. Er worden geen specifieke oorzaken voor de maag en darmklachten gevonden, maar het prikkelbare darm syndroom (PDS) kan een grote invloed op je leven hebben. Hieronder vind je de meest voorkomende soorten maag en darmklachten bij PDS. 
Lees meer.

Buikpijn en darmkrampen

Eigenlijk hebben bijna alle cliënten met PDS die bij ons starten last van buikpijn of darmkrampen. Steken in de zijkant in de buik, een zeurende pijn op de achtergrond of juist een drukkende pijn als een blauwe plek. De soort buikpijn en de intensiteit hiervan is verschillend tussen al onze cliënten, maar de impact op het leven is groot. 
Lees meer.

Obstipatie, diarree, een mix of overloopdiarree

Misschien heb jij last van diarree, terwijl een ander met PDS meer last heeft van obstipatie of verstopping, Je kunt ook een mix hebben van deze twee. Dit betekent dat je de ene keer verstopping hebt en een andere keer diarree. Vaak is er dan ook sprake van een brijige ontlasting. Het is ook mogelijk dat je tegelijkertijd obstipatie en diarree hebt. Dat noemen we overloopdiarree. Het zijn allemaal kenmerken die bij het prikkelbare darm syndroom (PDS) horen. Heb jij last van diarree? Je leest hier wat de meest voorkomende oorzaak is. Indien je juist een moeilijke stoelgang hebt, kun je hier meer lezen over de oorzaken van obstipatie.

Opgezette buik en gasvorming

Een groot deel van onze cliënten heeft last van een opgezette buik en gasvorming na het eten van vooral een warme maaltijd. De buik kan dan met wel 20 cm toenemen, na het eten van iets waar je overgevoelig voor bent. Soms kan de buik zelfs zo opgeblazen zijn, dat het lijkt dat je een paar maanden zwanger bent. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan nadat je iets verkeerds hebt gegeten of bij stress. Heb jij een opgezette buik? 
Lees hier meer.

Verschillende maag en darmklachten, dus een persoonlijke aanpak

De soort maag en darmklachten bij PDS zijn verschillend. Zo kan het zijn dat jij last hebt van gasvorming met dunne ontlasting, terwijl iemand anders met het prikkelbare darm syndroom (PDS) last heeft van obstipatie. Daarom is een standaarddieet niet voldoende; je hebt een persoonlijke aanpak nodig! Door middel van het traject je darmen de baas leer je hoe je op eigen kracht darmklachtenvrij kunt worden door te leren luisteren naar je lichaam. Samen met de PDS-coach zoek je uit welke voeding je wel en niet kunt verdragen. Bovendien leer je ook welke leefstijl gunstig is voor je PDS en hoe je met stress leert omgaan. We werken met een integrale aanpak: de BETER-methode.

Effectieve oplossing bij darmkrampen en buikpijn

Ga samen met de PDS-coach op ontdekkingsreis en zoek uit welke voeding je wel en niet kunt verdragen. Je krijgt specifieke oefeningen mee om te leren luisteren naar je lichaam. Bovendien leer je hoe je om kunt leren gaan met spanningen van binnen en buitenaf. Daarbij ontvang je ook handige leefstijltips, zodat je echt leert hoe je met je PDS om leert gaan. Na het traject je darmen de baas weet jij precies hoe je effectief kunt reageren op lichaamssignalen en zo darmklachten kunt voorkomen. Je kunt weer volop van het leven kunt genieten op een manier die past bij jou.

Onze PDS-coaches spreken uit ervaring

Als je voorgoed van je maag en darmklachten af wilt komen, wil je graag begeleid worden door iemand die gespecialiseerd is in maag en darmklachten. Iemand die begrijpt hoe het is om te leven met chronische darmklachten en die op de hoogte is van alle ontwikkelingen op dat gebied. Onze PDS-coaches zijn niet alleen diëtist en coach gespecialiseerd in het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), maar ook ervaringsdeskundigeZe hebben zelf het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), ook wel Spastische darm genoemd. Ze weten het verschil tussen hoe je leven belemmerd kan worden als je dagelijks last hebt van maag en darmklachten en hoe bevrijdend het is als je hier weer grip op hebt. 

Op de hoogte van nieuwste ontwikkelingen bij PDS

We blijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot PDS en volgen zowel interne als externe scholingen. Je krijgt bij ons alle liefde en aandacht die nodig is om weer de vinger op de pols te krijgen en het heft weer in eigen handen te nemen. Na het volgen van dit traject kun jij weer vertrouwen op je lichaam en zit je lekker in je vel.

“Ik durf niet meer te sporten door mijn darmklachten en zou graag weer uit eten willen gaan met mijn vriendinnen. Ik ben het zat dat mijn darmen mijn leven zo beperken.”. Dit zei Marit aan het begin van het programma. Zes weken later waren haar klachten gehalveerd. Ze had inzicht gekregen in welke voedingsmiddelen bij haar klachten veroorzaakten. Daarna volgde ze enkele leefstijladviezen op. Sindsdien heeft ze weer grip op haar darmklachten. Zo weet ze dat een toetje bijna altijd klachten geeft, maar een likeurtje na het eten heerlijk genieten is. Soms kiest ze ervoor om toch een toetje te nemen en dan vind ze het niet erg om keer buikpijn te hebben; ze weet nu ten minste waar het van komt. Ze sport drie keer per week en gaat elke week uit eten met haar vriendinnen. Ze durft weer van alles te doen!

Marit (30)

Je darmen de baas

Wil je net als Marit van je buikpijn en darmkrampen afkomen? Bel dan naar 085 130 89 27 of plan direct een afspraak in via de online agenda.

Scroll naar top