Meest gestelde vragen

Vragen die het meest gesteld worden over de programma's die wij bieden aan mensen met maag-darmklachten.

Meest gestelde vragen over het programma 'je darmen de baas'

Je kunt het traject doen op de praktijklocatie in Haarlem. Woon je niet in de buurt of heb je een voorkeur voor begeleiding op afstand, dan kan het ook telefonisch of via beeldbellem. Je kunt hier een telefonische afspraak of Zoom-sessie inplannen. 

Ik begrijp dat je al heel veel geprobeerd hebt. Onze prikkelbare darm coach is niet alleen diëtist en coach, maar ook ervaringsdeskundige en weet hier alles van. Zelf heeft ze hiervoor ook van alles geprobeerd tot frustratie aan toe. Dit programma is echt op maat. We gaan opzoek naar de oorzaken. We gaan dus echt heel specifiek opzoek naar wat voor jou WEL werkt. Daarnaast is onze PDS-coach echt gespecialiseerd in het prikkelbare darm syndroom en andere maag-darmklachten. Ze heeft al meer dan duizend mensen begeleid die weer controle hebben gekregen over hun prikkelbare darm. Zelfs mensen die al meer dan 40 jaar chronische maag-darmklachten hadden. Wil je eerst deskundig advies over wat jij nodig hebt om je maag-darmklachten te verminderen? Plan dan hier een maag-darmadviesgesprek in.

Een diëtist kan je begeleiden met een standaarddieet, zoals bijvoorbeeld het FODMAP dieet, het glutenvrije, lactosevrije en histaminebeperkte dieet. Een PDS coach is dé specialist op het gebied van het Prikkelbare Darm Syndroom. Ze is opgeleid tot diëtist en heeft buiten diëten ook kennis over voeding, leefstijl, mindset en is ervaringsdeskundige. Bovendien heeft zij een intensieve vervolgopleiding tot PDS coach gevolgd. Onze begeleiding is op maat gemaakt en holistisch. Wil je eerst deskundig advies over wat jij nodig hebt om je maag-darmklachten te verminderen? Plan dan hier een maag-darmadviesgesprek in.

Als PDS-coach combineren we diëtetiek en coaching. Het diëtetiek deel wordt vergoed vanuit de basisverzekering (circa €180-,). De coaching is een een eigen investering. Indien je extra vergoeding hebt voor diëtetiek uit de aanvullende verzekering, kan dit ook worden gebruikt en betaal je minder en soms niets extra’s. Bekijk onze verschillende coachings mogelijkheden met de tarieven

Houd er ook rekening mee dat vergoeding vanuit de basisverzekering eerst van het eigen risico afgaat via je zorgverzekeraar. Dit geldt niet voor de aanvullende verzekering. Heb je dit kalenderjaar al een diëtist gezien? Vraag dan eerst na bij de diëtist en/of de zorgverzekeraar hoeveel vergoeding er nog over is. 

Vanaf 1 januari 2021 heeft PDS coaching met iedere zorgverzekeraar een contract. Het diëtetiek-deel kan dan direct worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Let op: Bij de zorgverzekeraar staan we bekend onder de naam ‘Diëtistenpraktijk ‘t Keuze Dieet’ met de praktijk AGB-code 2405 1813 en het KVK-nummer 58429476. Dit is hetzelfde KVK-nummer als PDS-coaching. Wil je navragen hoeveel vergoeding voor diëtetiek je hebt, dan kun je de naam van mijn diëtistenpraktijk doorgeven plus de praktijk AGB-code. Die is namelijk bekend bij de zorgverzekeraar.

Vanaf 1 januari 2021 heeft PDS coaching met iedere zorgverzekeraar een contract. Het diëtetiek-deel kan dan direct worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Let op: Bij de zorgverzekeraar staan we bekend onder de naam ‘Diëtistenpraktijk ‘t Keuze Dieet’ met de praktijk AGB-code 2405 1813 en het KVK-nummer 58429476. Dit is hetzelfde KVK-nummer als PDS-coaching. Wil je navragen hoeveel vergoeding voor diëtetiek je hebt, dan kun je de naam van mijn diëtistenpraktijk doorgeven plus de praktijk AGB-code. Die is namelijk bekend bij de zorgverzekeraar.

In de meeste gevallen is een verwijsbrief niet meer nodig. Heb je een verwijsbrief gekregen van je huisarts of MDL-arts, dan kun je deze wel meenemen. Mocht een verwijsbrief achteraf wel nodig zijn, dan laat de PDS-coach dit tijdens de eerste afspraak weten.

Gemiddeld heb je maar 3-5 sessies nodig in een periode van 6-14 weken om weer grip te krijgen op je darmklachten. Dit komt omdat je thuis ook intensief aan de slag gaat met de opdrachten en oefeningen. Mochten er meer afspraken nodig zijn, dan kan dit altijd. Je kunt hier een afspraak inplannen.

Dinsdag 10.00-19.00 uur
Woensdag 10.00-19.00 uur
Donderdag 10.00-19.00 uur
Vrijdag 10.00-18.00 uur

In overleg zijn ook andere dagen en tijden mogelijk bij telefonische begeleiding of via beeldbellen. Neem hiervoor met mij contact op.

Het programma is speciaal voor mensen met het prikkelbare darm syndroom (PDS) en mensen met maag-darmklachten. Ik zie ook regelmatig mensen met darmklachten die niet weten of ze PDS hebben, mensen met ziekte van Crohn, Colititis Ulcerosa, Diverticulitis en functionele dyspeptie. In de meeste gevallen hebben ze ook veel baat bij het programma. Wil je eerst deskundig advies over wat jij nodig hebt om je maag-darmklachten te verminderen? Plan dan hier een maag-darmadviesgesprek in.

De visie van PDS coaching is om op eigen kracht darmklachtenvrij te worden. Daarom maken we gebruik van zo min mogelijk supplementen en doen we zo veel mogelijk met gezonde voeding. Er zijn enkele uitzonderingen die een bepaald supplement nodig hebben. Wil je eerst deskundig advies over wat jij nodig hebt om je maag-darmklachten te verminderen? Plan dan hier een maag-darmadviesgesprek in.

In de meeste gevallen valt het goed te combineren met bepaalde medicatie. Mocht het zijn dat je klachten krijgt na gebruik van bepaalde medicijnen, dan kan het zijn dat ik je vraag om contact op te nemen met je arts om een alternatief te proberen. Wil je eerst deskundig advies over wat jij nodig hebt om je maag-darmklachten te verminderen? Plan dan hier een maag-darmadviesgesprek in.

Scroll naar top