Meest gestelde vragen

Vragen die het meest gesteld worden over de programma's die wij bieden aan mensen met maag-darmklachten.

Vragen over het programma 'je darmen de baas'

Je kunt het traject doen op de praktijklocatie in Haarlem. Woon je niet in de buurt dan kan het ook telefonisch of via Skype. Je kunt hier een telefonische afspraak of Skype-sessie inplannen. 

Het programma is speciaal voor mensen met het prikkelbare darm syndroom (PDS) en mensen met maag-darmklachten. Ik zie ook regelmatig mensen met darmklachten die niet weten of ze PDS hebben, mensen met ziekte van Crohn, Colititis Ulcerosa, Diverticulitis en functionele dyspeptie. In de meeste gevallen hebben ze ook veel baat bij het programma. Wil je eerst deskundig advies over wat jij nodig hebt om je maag-darmklachten te verminderen? Plan dan hier een maag-darmadviesgesprek in.

Ik begrijp dat je al heel veel geprobeerd hebt. Onze prikkelbare darm coach is niet alleen diëtist en coach, maar ook ervaringsdeskundige en weet hier alles van. Zelf heeft ze hiervoor ook van alles geprobeerd tot frustratie aan toe. Dit programma is echt op maat. We gaan opzoek naar de oorzaken. We gaan dus echt heel specifiek opzoek naar wat voor jou WEL werkt. Daarnaast is onze PDS-coach echt gespecialiseerd in het prikkelbare darm syndroom en andere maag-darmklachten. Ze heeft honderden mensen begeleid die nu blijvend van hun darmklachten af zijn. Zelfs mensen die al meer dan 40 jaar chronische maag-darmklachten hadden. Wil je eerst deskundig advies over wat jij nodig hebt om je maag-darmklachten te verminderen? Plan dan hier een maag-darmadviesgesprek in.

Een diëtist kan je begeleiden met een standaarddieet, zoals bijvoorbeeld het FODMAP dieet, het glutenvrije, lactosevrije en histaminebeperkte dieet. Een PDS coach is dé specialist op het gebied van het Prikkelbare Darm Syndroom. Ze is opgeleid tot diëtist en heeft buiten diëten ook kennis over voeding, leefstijl, mindset en is ervaringsdeskundige. Bovendien heeft zij een intensieve vervolgopleiding tot PDS coach gevolgd. Onze begeleiding is op maat gemaakt en holistisch. Wil je eerst deskundig advies over wat jij nodig hebt om je maag-darmklachten te verminderen? Plan dan hier een maag-darmadviesgesprek in.

Het traject bestaat uit diëtetiek en coaching. Het diëtetiek deel wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De coaching is een een eigen investering. Je kunt hier meer informatie vinden over onze trajecten en onze tarieven. 

In de meeste gevallen heb je geen verwijsbrief nodig voor vergoeding via de zorgverzekeraar. Heb je al een verwijsbrief gekregen van de huisarts of specialist? Neem deze dan mee tijdens de intake. 

Gemiddeld heb je maar 3-4 sessies nodig om weer grip te krijgen op je darmklachten. Dit komt omdat je thuis ook intensief aan de slag gaat met de opdrachten en oefeningen. Mochten er meer afspraken nodig zijn, dan kan dit altijd. Je kunt hier een afspraak inplannen.

Dinsdag 10.30-21.00 uur
Woensdag 10.00-18.30 uur
Donderdag 10.00-15.00 uur

In overleg zijn ook andere dagen en tijden mogelijk bij telefonische begeleiding of via beeldbellen. Neem hiervoor met mij contact op.

De visie van PDS coaching is om op eigen kracht darmklachtenvrij te worden. Daarom maken we gebruik van zo min mogelijk supplementen en doen we zo veel mogelijk met gezonde voeding. Er zijn enkele uitzonderingen die een bepaald supplement nodig hebben. Wil je eerst deskundig advies over wat jij nodig hebt om je maag-darmklachten te verminderen? Plan dan hier een maag-darmadviesgesprek in.

In de meeste gevallen valt het goed te combineren met bepaalde medicatie. Mocht het zijn dat je klachten krijgt na gebruik van bepaalde medicijnen, dan kan het zijn dat ik je vraag om contact op te nemen met je arts om een alternatief te proberen. Wil je eerst deskundig advies over wat jij nodig hebt om je maag-darmklachten te verminderen? Plan dan hier een maag-darmadviesgesprek in.

Scroll naar top