Doe de opleiding tot PDS-coach

…en open je eigen Franchise! Gaan we samen heel Nederland PDS-vrij maken?

Opleiding tot PDS coach
Janna Koopman (eigenaar PDS coaching) PDS-coach, diëtist, ervaringsdeskundige, spreker en schrijver.

Wordt een expert in het begeleiden van mensen met het prikkelbare darm syndroom!

 • Ontdek welke factoren bij jouw cliënten zorgen voor darmklachten.
 • Leer werken volgens de succesvolle BETER-methode.
 • Kom er achter hoe je binnen een jaar een volle praktijk kunt hebben met een goed tarief.

"Tijdens de opleiding heb ik geleerd hoe je een specialist wordt in PDS en een succesvol ondernemer."

– Chernique Straathof (PDS-coach, diëtist en ervaringsdeskundige)

Over de opleiding

Het is mijn missie om heel Nederland PDS-vrij te maken. Dit kan ik niet alleen! Daarom ben ik op zoek naar diëtisten die opgeleid willen worden tot PDS-coach.

Na de opleiding kun je mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom uitstekend begeleiden. Je leert welke stappen ze moeten nemen om op eigen kracht darmklachtenvrij worden op een manier die bij hun past. 

In slechts 3-4 sessies hebben je cliënten weer grip op hun darmklachten en kunnen ze weer leven zoals zij willen. Het zijn gemotiveerde cliënten die aan de slag gaan met de opdrachten en veel resultaat hebben. Daar krijg je energie van!

Op dit moment zijn er MDL-artsen die mij hebben gevraagd om per direct op zoek te gaan naar een PDS-coach die op één van de volgende locaties wilt werken: 
– Breda
– Ravenstein

Een vestiging op een andere locatie is ook mogelijk!

Wil je mij helpen om heel Nederland PDS-vrij te krijgen? Deel dit bericht dan aan andere diëtisten met een eigen praktijk via:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

Janna Koopman – Eigenaar PDS coaching, Prikkelbare Darm Coach,
diëtist en ervaringsdeskundige

Over Janna Koopman

“Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe je leven belemmerd kan worden wanneer je je darmklachten niet onder controle hebt, en hoe bevrijdend het is als je hier weer grip op hebt.

Daarom wil ik aan zo veel mogelijk hooggevoelige mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom laten zien hoe je op eigen kracht darmklachtenvrij kunt zijn door te leren luisteren naar je lichaam.”

Wat ga je leren tijdens de opleiding tot prikkelbare darm coach?

 • Je leert wat jij nodig hebt om cliënten met PDS succesvol te begeleiden aan de hand van de BETER-methode.
 • Je ontdekt waarom een prikkelbare darm coach veel meer voor iemand kan betekenen dan een FODMAP-dietist. Op die manier kun je je makkelijker onderscheiden en krijg je sneller contacten met specialisten, zoals een MDL-arts of een neurochirurg.
 • Aan het einde van deze opleiding kan jij een persoonlijk stappenplan maken voor je doelgroep om te zorgen dat ze darmklachtenvrij worden en ze effectief coachen om dit te bereiken.
 • Je optimaliseert je mindset tijdens de tweedaagse mindsetseminar met Janna Koopman en business coach Bas van Pelt (t.w.v. €4000-,) die nodig is om je sessies en je praktijk tot een succes te maken.
 • Zelf ga je ook het traject ‘je darmen de baas’ (t.w.v. €450-,) doen en word je gecoacht door Janna Koopman met de BETER-methode om klachtenvrij te worden of om je ideale leven te creëren.
 • Behalve de coachingsgesprekken uitvoeren leer je ook om cliënten beter naar hun lichaam te laten luisteren aan de hand van specifieke oefeningen.
 • In effectief netwerken word je een expert. Je leert hoe je er achter komt welke verwijzers bij je passen en krijgt hulp bij het opstellen van brieven en het uitvoeren van gesprekken.
 • Je geeft je leven een boost omdat je ook 1-op-1 door mij gecoacht wordt (t.w.v. €450-,) en deze opleiding gebaseerd is op bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Je gaat steeds meer je droom realiseren en leven zoals jij wilt.
 • Je leert je doelgroep beter kennen door lezingen te geven aan de hand van de BETER-methode, waarin je gelijk je verkoop kan doen aan je doelgroep voor een betaald traject.
 • De opleiding maakt dat je een echte specialist wordt in het coachen van mensen met het prikkelbare darm syndroom. Je weet hierna alles wat je moet weten over diverse diëten bij PDS, de meest gemaakte spijsverteringsproblemen, leefstijlfouten, werking van specifieke medicatie en middelen, werking van therapieën en diëten, omgaan met stress en angsten en de werking van de hersen-darmas.
 • Je doet ook praktijkervaring op en loopt 4 dagen stage met PDS-coach Janna Koopman in de praktijk.

Ervaring van diëtist Chernique

Chernique Straathof: “Tijdens het traject Je darmen de baas bij Janna kreeg ik handvatten op gebied van bewustwording, voeding, beweging, leefstijl en mindset om blijvend van mijn darmklachten af te komen. Zelf ervaarde ik haar persoonlijke en holistische aanpak wat mij heel erg aansprak.

Heel graag wilde ik mij als diëtist ook specialiseren. En nu ik weet dat een leven zonder darmklachten bestaat, wil ik ook ontzettend graag anderen mensen helpen om blijvend van hun darmklachten af te komen. Ik heb de 15-daagse opleiding tot PDS-coach bij Janna afgerond. Sinds januari 2019 kan ik ook mijn kennis en vaardigheden met jullie delen en ben ik gestart op de locatie bij PoliDirect in Alkmaar als PDS-coach.”

Herken jij je in het volgende?

 • Ben je een ondernemende diëtist met een eigen praktijk en wil je graag doorgroeien tot een echte specialist?
 • Wil je graag zo snel mogelijk een volle, bloeiende praktijk met gemotiveerde cliënten?
 • En wil je graag meer kunnen betekenen voor mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom?
 • Ben je er van overtuigd dat er meer nodig is dan een standaarddieet om darmklachtenvrij te worden en werk je graag volgens een integrale aanpak?
 • Wil je graag aan anderen laten zien hoe ze weer op hun lichaam kunnen vertrouwen en echt een grote impact hebben op hun leven door ze te coachen? 

Schrijf je in voor de opleiding!

Meest gestelde vragen

De 15-daagse opleiding tot PDS-coach kost vierduizend euro exclusief BTW en is het totale bedrag voor de instapfee van je franchise. Je kunt de opleiding zien als een investering die je snel weer terug kunt verdienen als je aan de slag gaat. Je bespaart jezelf heel veel kosten,  tijd en energie die je anders aan marketing, sales, website, coaching en allerlei andere randtaken die je zou hebben als je dit zelf zou willen opzetten. Bovendien heeft PDS coaching al naamsbekendheid op landelijk niveau, krijg je cliënten via de website en is er een grote vraag naar meer PDS-coaches in heel Nederland, omdat veel mensen met PDS wachten op een oplossing voor hun klachten. Tot slot is je uurtarief hoger dan via de verzekering. De opleiding is de juiste keuze als je meer cliënten wilt en voornamelijk cliënten met PDS zo optimaal mogelijk wilt begeleiden. 

Ja, het is mogelijk om in termijnen te betalen. Dit kun je met mij afspreken tijdens een gesprek. Je kunt ook een deel betalen en het andere deel betalen terwijl je aan de slag gaat.

Ja, je leert tijdens de opleiding namelijk heel nieuwe dingen, zoals met de BETER-methode werken, effectief je praktijk opbouwen en je mindset veranderen. Bovendien besteden we ook veel aandacht aan eigen ontwikkeling wat nodig is om je praktijk tot een succes te maken en te leven zoals jij wilt. Bij de voorgaande deelnemers van de opleiding heb ik wel gezien dat het helpt als je al ervaring hebt als leefstijlcoach en met sales. De opleiding is heel praktisch en je loopt ook 4 dagen stage in de praktijk, zodat je daarna zelfverzekerd aan de slag kunt.

Tijdens de opleiding leer je niet alleen hoe je PDS-coach wordt maar ook succesvol ondernemer. Als je actief aan de slag gaat met alle opdrachten dan zou je het bedrag zo terug moeten kunnen verdienen. Je kunt het zien als een investering. Bovendien betaal je alleen opleidingsfee en betaal je geen aparte instapfee. Plus je uurtarief wordt hoger dan dat je gewend bent als diëtist, terwijl marketing inbegrepen is.

Nee, niet iedere diëtist past binnen de visie van PDS coaching; op eigen kracht van je darmklachten afkomen door te leren luisteren naar je lichaam. Daarom plan ik als je geïnteresseerd bent eerst een afspraak in om te kijken of de visie van PDS coaching bij je past. Lees eerst goed de website door om te kijken of het bij je past. Er staan tientallen blogs met tips voor mensen met PDS. Bovendien moet je ook een echte ondernemer zijn (of willen worden) omdat je na de opleiding als franchisenemer zelf aan de slag moet gaan om je praktijk vol te krijgen. Natuurlijk help ik je hier wel bij.

Dat hangt af van waar de deelnemers wonen. Hierover kan ik meer vertellen als ik de juiste kandidaten heb geselecteerd. Ik zal proberen om iedereen zoveel mogelijk tegemoet te komen.

De opleiding zal starten in september 2019 en zal verspreid zijn over enkele maanden. Op welke dagen de opleiding wordt gegeven hangt af van de andere deelnemers. Hierover kan ik meer vertellen als ik de juiste kandidaten heb geselecteerd. Ik probeer zoveel mogelijk rekening met iedereens beschikbaarheid te houden.

Ja zeker! Dit is een belangrijk onderdeel in de opleiding. Je leert hoe je een effectieve lezing geeft aan je doelgroep en hoe je je als een echte specialist kan voelen, want dat ben je ook na het afronden van deze opleiding. Daardoor zullen (huis)artsen sneller naar je doorverwijzen.

In de meeste gevallen kan dat gewoon aangezien een gewone diëtistenpraktijk geen echte concurrentie is voor PDS coaching. Het is wel de bedoeling dat je je dan voornamelijk focust op PDS coaching.

Een eigen praktijk opzetten en zorgen dat die succesvol wordt duurt vaak jaren (als het al een succes wordt). PDS coaching heeft landelijke bekendheid en een bewezen methode met resultaten van 50-100% vermindering van  darmklachten bij onze cliënten. Dat is veel hoger dan bij het FODMAP-dieet en andere therapieën. Je hoeft je als franchisenemer geen zorgen te maken over marketing, sales, website, coaching en allerlei andere randtaken die je zou hebben als je dit zelf zou willen opzetten. Je kunt doen waar je goed in bent en energie van krijgt, namelijk cliënten met het prikkelbare darm syndroom zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Bovendien krijg je ook cliënten via de website en tot slot is je uurtarief hoger dan via de verzekering. De opleiding is de juiste keuze als je meer cliënten wilt en voornamelijk cliënten met PDS zo optimaal mogelijk wilt begeleiden.