PDS: Minder openbare toiletten sinds Coronavirus

 

PDS-Coronavirus-minder-openbare-toiletten-wc-en-darmklachten

Als je PDS (prikkelbare darm syndroom) hebt en regelmatig last hebt van darmklachten, dan ben je vaak op je hoede waar toiletten zijn. Je wilt echt niet te laat zijn als je last hebt van darmkrampen en diarree en bekijkt daarom misschien wel op de voorhand waar je naar de wc kan als je de deur uitgaat. Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus (covid-19) waren sinds 15 maart alle horecagelegenheden gesloten en een deel van de openbare toiletten, zoals bijvoorbeeld bij de bibliotheek. Dit maakte het lastig om de deur uit te gaan. In dit artikel deel ik hoe ik destijds toch de deur uit ben gegaan ondanks mijn PDS. Gelukkig is de horeca momenteel weer open, wat voor veel mensen met PDS letterlijk voor een opluchting zorgt.

PDS: Geen openbaar toilet op loopafstand door Coronavirus

Afgelopen week ben ik met mijn gezin naar het strand gegaan in Noordwijk om daar te wandelen. Vanzelfsprekend heb ik rekening gehouden met de 1,5 meter afstand tussen de andere mensen. Dit was goed te doen aangezien het strand heel breed is daar en het drukker leek bij de viskraam. Na een half uur wandelen moest ik plotseling heel nodig plassen. De strandtenten waren allemaal gesloten en bij het terug wandelen over de Boulevard waren ook alle hotels dicht. De ijssalon die open was voor het afhalen van een ijsje had en toilet, maar mocht vanwege het Coronabeleid geen gasten naar het toilet laten gaan. Er stonden zelfs stoelen voor met rood met wit lint.

Hoge Nood-app niet up-to-date sinds Coronavirus

Voorzichtig keek ik al om mij heen of er niet een steegje was, maar het was te druk met wandelende mensen op straat. Toen kwam ik met het idee om mijn Hoge Nood-app er bij te pakken op mijn telefoon. Hier kun je zien waar alle openbare toiletten zijn die bij je in de buurt zijn. Helaas waren veel wc’s van de Hoge Noord-app nu gesloten vanwege het Coronavirus. Zelfs de kerk liet mij niet toe, terwijl ik dacht dat de deuren daar altijd open staan.

Uiteindelijk heb ik 2 km moeten lopen om uiteindelijk te kunnen plassen bij het openbare toilet van de Hema. Dat die niet schoongemaakt was, nam ik toen maar voor lief. Lees ook minder artikel over de oorzaak van onrustige darmen tijdens het Coronavirus. 

Tips voor vinden openbaar toilet bij PDS tijdens Coronavirus

Wil je toch nog de deur uit om bijvoorbeeld een stukje te lopen, maar wil je ook wel weten waar je naar het toilet kunt gaan? Zorg dan dat je extra goed voorbereid bent! De meeste toiletten in de supermarkten zijn wel open, dus wandelen in een winkelcentrum. woonwijk of binnenstad is goed te doen. Een andere mogelijkheid is een toilet bij het benzinestation, treinstation of een winkel die bij de Hoge Nood-ap staat en ook open is. Controleer dus ook op internet of de winkel niet gesloten is.

Ben je bang dat je bij het openbare toilet in de rij staat? Wees dan creatief en maak een kaartje waar op staat dat je PDS hebt en met nood naar de wc moet. Neem ook zakdoekjes of een toiletrol mee voor onderweg, zodat je altijd een noodoplossing hebt. Je mag ook een berichtje hieronder plaatsen als je een vraag hebt over PDS, het Coronavirus en openbare toiletten.

Lees ook deze artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top