10x podcast voor blije darmen en een positieve mindset

10x Podcast luisteren voor blije darmen en een positieve mindset

Als prikkelbare darmcoach raad ik regelmatig aan om vaker naar een podcast te luisteren om te zorgen voor blije darmen en een positieve mindset. Bij PDS (prikkelbare darm syndroom) is het namelijk belangrijk dat je voldoende beweegt. Met een podcast op is wandelen, fietsen, het huishouden of sporten nooit meer saai. Daarbij is het een positieve afleiding als je ergens tegenop zit. Luister van te voren een podcast en je mind heeft geen tijd om de hele tijd na te denken over wat er allemaal fout kan gaan. Verder leer je ook gelijk wat bij over een onderwerp wat je interessant vindt. Hieronder vind je mijn top 10 favoriete podcasts voor blije darmen en een positieve mindset.

Podcast voor blije darmen over voeding en leefstijl

Waarschijnlijk weet je wel dat gezond en bewust eten belangrijk is bij een prikkelbare darm. De Podcast Gezond Gesprek heeft het over onderwerpen als het prikkelbare darm syndroom, glutenvrij en vegan eten, de overgang en koolhydraatbeperking. Zeker interessant om meer over te leren! Vind je voeding een leuk onderwerp? Luister dan naar Een Podcast Over Voeding van I’m a Foodie. Regelmatig leren diëtisten en andere voedingsprofessionals je daar wat bij. Drs. Richard de Leth probeert het gezondheidsvirus te verspreiden met de OERsterk podcast. Dit gaat niet alleen over leefstijlverandering, maar ook over spirituele gezondheid. Je leefstijl omgooien kan een behoorlijke uitdaging zijn. De LeefstijlLab podcast helpt je om effectief je gedrag te veranderen. Professionals en wetenschappers worden geïnterviewd in deze podcast en hebben het onder meer over fabels en feiten over dit onderwerp. 

Podcast voor blije darmen over mindset en persoonlijke groei

Een positieve mindset ontwikkelen is essentieel als je goed wilt leren omgaan met je prikkelbare darm. Als je alleen maar focust op alles wat er mis kan gaan, dan zullen je klachten waarschijnlijk blijven. Richt je je daarentegen op wat je wel wilt, dan zal je ook sneller een positief resultaat hebben. In De Psychologie van Succes Podcast geven Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach wekelijks antwoord op vragen over persoonlijke ontwikkeling, geluk, belemmerende gedachtes en het doorbreken van patronen. Je moet wel een beetje tegen flauwe humor kunnen, maar het maakt mij wel aan het lachen.

Podcasts over persoonlijke ontwikkeling

Leef Je Mooiste Leven Podcast helpt je om je mooiste leven te leven. Mindsetcoach Michael Pilarczyk en zijn vriendin Cindy Koeman zetten je aan het denken om hier niet alleen van te dromen, maar dit ook te gaan bereiken. Wil je meer vrijheid, wijsheid en overvloed? Bekijk dan de Transformatie Podcast van Psycholoogonderzoeker Sjanett de Geus. In elke aflevering interviewt ze inspirerende gasten uit het binnen- of buitenland om je te helpen transformeren. Hoe kun je je problemen laten verdwijnen, zodat ze geen probleem meer voor je zijn? Daar kan de Omdenken Podcast je bij helpen! Of je nou bang bent om fouten te maken, te hoge verwachtingen hebt of moeite hebt met kiezen.

Podcast voor blije darmen over zelfliefde, seks, relaties en liefde

Het valt mij op dat veel van mijn cliënten met het prikkelbare darm syndroom het lastig vinden om zichzelf op nummer één te zetten. Perfectionisme, pleasen en moeten, zorgen er vaak voor dat je nooit echt aan jezelf toe komt. In de podcast Self Love Talk leert Merel Teunis je hoe je meer zelfliefde kunt ontwikkelen en hoe je kunt leven vanuit rust en vertrouwen. Ze heeft hier zelf lang mee geworsteld en deelt haar persoonlijke inzichten, kennis en tips. Darmklachten en PDS is een taboe om over te praten, maar hetzelfde geldt voor seks. In de Seks, Relaties en Liefdes! Podcast praat consulent seksuele gezondheid Nynke Nijman openhartig over deze onderwerpen. Met onder meer een aflevering over seksuele klachten veroorzaakt door bekkenbodemspieren en autisme binnen een relatie.

Ken je nog meer interessante podcast voor blije darmen om te luisteren? Laat het hieronder weten!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top