Krijg weer rust in je darmen met de juiste voeding en leefstijl

Speciaal voor mensen met het prikkelbare darm syndroom (PDS) of chronische maag-darmklachten die begeleiding van een darmdiëtist willen. 

Krijg weer rust in je darmen met de juiste voeding en leefstijl

Speciaal voor mensen met het prikkelbare darm syndroom (PDS) of chronische maag-darmklachten.

Krijg weer rust in je darmen met de juiste voeding en leefstijl

Speciaal voor mensen met het prikkelbare darm syndroom (PDS) of chronische maag-darmklachten die begeleiding van een darmdiëtist willen. 

Herken jij je in het volgende?

hoe leren leven met PDS prikkelbare darm syndroom

Je hebt last van één of meer van de volgende maag-darmklachten:

Buikpijn, een opgeblazen buik, darmkrampen, winderigheid, rommelende darmen, steken in je buik, misselijkheid, brandend maagzuur, een vol gevoel na de maaltijd, obstipatie en/of diarree.

En je zou graag willen weten hoe je weer grip kunt krijgen op je maag-darmklachten.

Liever niet met medicijnen, middeltjes of een ingewikkeld dieet, maar door er achter te komen welke voeding en leefstijl goed is voor jou door middel van een bloedanalyse om achter o.a. voedselintoleranties te komen.

Dan is dit voeding- en leefstijlprogramma bij PDS of maag-darmklachten met begeleiding van de darmdiëtist én coaching van prikkelbare darmcoach Janna echt wat voor jou!

Het persoonlijke dieet & PDS coaching staan voor je klaar!

De gouden combinatie van twee experts op het gebied van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) en maag-darmklachten.

Maag darm adviesgesprek Janna Koopman_1
Prikkelbare darmcoach Janna Koopman: helpt je om te leren gaan met PDS.
Het persoonlijk dieet PDS dietisten
De PDS-diëtisten van HPD: expert in bloedanalyses, voedselintoleranties opsporen en het maken van een persoonlijk dieetplan bij darmklachten.

Afgelopen 10 jaar hebben wij samen meer dan 7000 mensen met PDS en andere chronische darmklachten succesvol geholpen. De PDS-diëtisten zijn expert in voeding, supplementen en het analyseren van bloedwaarden bij darm- en energieklachten. PDS coaching is dé ervaringsdeskundige bij PDS met een landelijk bereik en helpt anderen om te leren omgaan met de psychische aspecten van een darmaandoening. Wij werken 5 jaar mét succes samen voor het beste resultaat!

Wat gaan we doen tijdens dit voeding- en leefstijlprogramma bij PDS of maag-darmklachten?

Als je met je prikkelbare darm wilt leren leven en er achter wilt komen hoe je blijvend van je darmklachten afkomt, heb je meer nodig dan een standaarddieet. In dit programma leer je welke voeding en leefstijl er goed voor je is én hoe je om leert gaan met de psychische aspecten van een darmprobleem. De hersenen en darmen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom is het belangrijk om niet alleen de darmklachten te verminderen, maar ook de stress die er speelt. Of dit nou stress is vanwege de darmklachten, angst over wat je moet eten of simpelweg een druk leven. De darmdiëtist helpt je eerst bij het vinden van de juiste voeding en leefstijl. Je kiest daarnaast bij stap 2 of je aan de slag gaat met de online training ‘Je darmen de baas’ of dat je gaat voor een persoonlijk maag-darmadviesgesprek bij prikkelbare darmcoach Janna. 

Stap 1: De darmdiëtist van Het persoonlijke dieet onderzoekt welke voeding en leefstijl bij je past.

Zij analyseert eerst jouw bloed op voedselintoleranties om erachter te komen welke voeding je wel en niet kunt verdragen. Zij stelt een persoonlijk voedingsplan voor jou op met praktische tips en voedingsadviezen. Daarnaast ontvang je een receptenboek. Je werkt verder ook aan je darmherstel en krijgt hulp bij met het introduceren van voedsel waar je gevoelig voor bent. Op die manier breid je op een vertrouwde manier je voedingspatroon uit en voorkom je tekorten aan vitamines en mineralen.

Het persoonlijk dieet 1

Stap 2: Janna Koopman is prikkelbare darmcoach en helpt je bij het psychische aspect van het leren omgaan met een darmprobleem.

Prikkelbare darmcoach Janna Koopman helpt je met het leren omgaan met PDS. Ze heeft zelf ook het Prikkelbare Darm Syndroom en al haar kennis en kunde deelt ze in de online training 
‘Je darmen de baas’. Deze holistische training bestaat uit de modules Bewustwording, Eten en Trainen met tientallen video’s, ervaringen van anderen en bewustwordingsoefeningen op mp3. Je kunt ook kiezen voor een persoonlijk maag-darmadviesgesprek (optie 2) met Janna in plaats van de online training (optie 1). Kies voor wat het beste bij je past!

Met de online training ‘je darmen de baas’ gebruiken we de bewezen effectieve BETER-methode waarin je alles leert wat je moet weten om met je PDS te leren omgaan. Je leert ook wat alle oorzaken zijn van je maag-darmklachten, zodat jij je BETER gaat voelen. En dat allemaal op een manier die precies bij je past! Daardoor heb je blijvend resultaat. In deze online training pak jij je darmklachten aan met de eerste drie modules: ‘Bewustwording, ‘eten’ en ‘trainen’. De werkboeken die bij de modules horen kun je per e-mail naar ons toesturen en dan geeft Janna hier feedback op. Lees meer over de online training.

Heb je al van alles geprobeerd, maar nog onvoldoende resultaat of heb je pas geleden de diagnose prikkelbare darm syndroom (PDS) gekregen en weet je niet waar je moet beginnen? Dan is het maag-darmadviesgesprek echt wat voor jou! Tijdens het maag-darmadviesgesprek geef ik je persoonlijke adviezen die de doorslag gaan geven, zodat je deze keer wél vermindering gaat ervaren in je darmklachten op een voor jouw passende manier. Ik kan je helpen om je darmklachten te verminderen door bijvoorbeeld stress-, angst- en energieklachten aan te pakken. Lees meer over het maag-darmadviesgesprek. 

Voeding en leefstijl programma bij PDS en maag-darmklachten

Inclusief 3 sessies bij de darmdiëtist én coaching bij prikkelbare darmcoach Janna (sessie of online training)
380,-,
  • 3x coaching met darm-diëtist van Het persoonlijke dieet (intake + 2x vervolgconsult van 30 minuten)
  • Toegang tot online training ‘je darmen de baas t.w.v. €233-,(optie 1) OF 1x maag-darmadviesgesprek met prikkelbare darmcoach Janna Koopman t.w.v. €155-, (optie 2)
  • Bloedanalyse op o.a. voedselintoleranties (t.w.v. €170-,)
  • Persoonlijk voedingsplan met receptenboek
  • 2x per maand motivatiemail van darmdiëtist
  • Besloten Facebook-groep waar je vragen kunt stellen

Toelichting kosten
Kosten voor dit pakket zijn €570 -. Vanuit de basisverzekering kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van € 190,- per kalenderjaar (diëtist). Het bedrag wat dan overblijft:
€ 380,-

Er zijn aanvullende verzekeringen die extra dieetadvisering vergoeden. Dit kan betekenen dat je nog recht hebt op een extra vergoeding. Deze wordt afgetrokken van de eigen investering. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar.

Veel gestelde vragen

Je start met een vrijblijvend informatief telefonisch gesprek of direct een intakegesprek bij één van de PDS-diëtisten van Het persoonlijke dieet (HPD). Indien je wilt starten, maken jullie daarna een afspraak. Je ontvangt dan een aanmeldformulier van HPD en een factuur voor de eigen bijdrage. Na de betaling kun je gelijk starten met de online training ‘je darmen de baas’ of krijg je een mail om een afspraak te maken voor het maag-darmadviesgesprek met prikkelbare darmcoach Janna Koopman, afhankelijk van voor welke optie je hebt gekozen.

Neem contact op met ons en laat weten wat je vraag is of met welk programma je wilt starten. Daarna krijg je instructies om je aan te melden bij één van de diëtisten van Het persoonlijke dieet voor een informatief of intakegesprek. Ze zijn allemaal gespecialiseerd in PDS, maag-darmklachten, voedselallergieën en -intoleranties. In dit gesprek bespreek je wat jij nodig hebt om van je maag-darmklachten af te komen. Wij willen namelijk dat jij kiest voor een behandeling die bij jou past. 

Als PDS-coach en -diëtisten combineren we diëtetiek en coaching. Het diëtetiek deel wordt vergoed vanuit de basisverzekering (circa €190-,). De coaching is een een eigen investering. Indien je extra vergoeding hebt voor diëtetiek uit de aanvullende verzekering, kan dit ook worden gebruikt en betaal je minder. Heb je geen extra vergoeding, dan is de eigen bijdrage €380-, voor dit gehele pakket.

Houd er ook rekening mee dat vergoeding vanuit de basisverzekering eerst van het eigen risico afgaat via je zorgverzekeraar. Dit geldt niet voor de aanvullende verzekering. Heb je dit kalenderjaar al een diëtist gezien? Vraag dan eerst na bij de diëtist en/of de zorgverzekeraar hoeveel vergoeding er nog over is. 

Let op: Bij de zorgverzekeraar staat de PDS-diëtist bekend onder Het persoonlijke dieet met het KVK-nummer 57186430. Wil je navragen hoeveel vergoeding voor diëtetiek je hebt, dan kun je de naam van deze diëtistenpraktijk doorgeven. Die is namelijk bekend bij de zorgverzekeraar.

Alle diëtisten van Het Persoonlijk dieet hebben met iedere zorgverzekeraar een contract. Het diëtetiek-deel kan hierdoor direct worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

De PDS-diëtisten van Het persoonlijke dieet zijn gevestigd op de locatie Purmerend, Volendam, Hoorn, Opmeer, Hoogkarspel, Andijk en Enkhuizen. Woon je niet in de buurt of wil je liever online begeleiding? Begeleiding is zowel telefonisch mogelijk of via beeldbellen. Het maag-darmadviesgesprek bij prikkelbare darmcoach Janna Koopman is uitsluitend telefonisch of via beeldbellen. 

In de meeste gevallen heb je geen verwijsbrief nodig voor vergoeding via de zorgverzekeraar. Heb je al een verwijsbrief gekregen van de huisarts of specialist? Neem deze dan mee tijdens de intake. 

Het programma is speciaal voor mensen met het prikkelbare darm syndroom (PDS) en mensen met maag-darmklachten. We zien ook regelmatig mensen met darmklachten die niet weten of ze PDS hebben, mensen met ziekte van Crohn, Colititis Ulcerosa, Diverticulitis en functionele dyspeptie. In de meeste gevallen hebben ze ook veel baat bij deze aanpak. 

Wij begrijpen dat je al heel veel geprobeerd hebt. Als PDS-coach zijn wij naast diëtist en coach, ook ervaringsdeskundige en weet hier alles van. Zelf hebben we hiervoor ook van alles geprobeerd tot frustratie aan toe. De coaching is echt op maat. We gaan opzoek naar de oorzaken. We gaan dus echt heel specifiek opzoek naar wat voor jou WEL werkt. Daarnaast zijn we echt gespecialiseerd in PDS en maag-darmklachten. We hebben meer dan 5000+ mensen begeleid die nu blijvend van hun darmklachten af zijn of hier weer controle over hebben gekregen. Zelfs mensen die al meer dan 40 jaar chronische maag-darmklachten hadden. Bekijk ook de ervaringen van PDS-coach Janna Koopman op Google. 

De PDS-diëtisten van Het Persoonlijke dieet werken ook met een effectieve methode. Deze twee methodes bij elkaar zijn echt de gouden combinatie. Ze werken aan de hand van een uitgebreid intakegesprek en een bloedonderzoek (op o.a. voedselintoleranties) en kunnen zo gericht met je meekijken. Ze maken een persoonlijk voedingsplan waar jou doelen en klachten centraal staan. Daarbij kijken ze verder dan de standaard richtlijnen. De bloedanalyse maakt een groot verschil voor het voedingsplan op maat. Mensen die al meerdere (ingewikkelde) diëten hebben gevolgd of meerdere artsen hebben gezien vinden bij hun uiteindelijk een oplossing voor hun maag-en darmklachten. Ze horen vaak terug dat cliënten vinden dat zij wel de kern aanpakken en de oorzaak achterhalen in vergelijking met andere diëtisten of therapeuten. Daarnaast nemen ze het totaal plaatje mee en werken we samen met een team van artsen & specialisten. Bekijk de reviews van Het persoonlijke dieet.

Kies jij er ook voor om te leren omgaan met je prikkelbare darm door middel van de juiste voeding en leefstijl?

Maak dan een afspraak! Je kunt zelfs thuis blijven, want de afspraak is ook telefonisch of via beeldbellen (video) mogelijk. 

Onderstaande cliënten gingen je voor:

"Mijn buik is sporadisch nog opgeblazen en ik heb nooit meer kramp. Ik vond het zeer prettig om door jou begeleidt te worden, omdat je goed luistert en je zelf ook goed kan inleven in mijn situatie. Je ziet ook goed in dat bij PDS niet iedereen hetzelfde is. Het was echt persoonlijk op mij gericht. Het is geen vast traject waarbij iedereen hetzelfde moet doen."
Marlonneke_PDS_ervaring
Marlonneke (27)
"In 10 weken tijd is mijn situatie compleet veranderd. Ik heb grip op mijn maag-darmklachten en ik voel mij een stuk zekerder. De stress die met de klachten gepaard ging is bijna volledig verdwenen. Ik plan weer volop leuke uitstapjes en geniet van mijn dagen. Ik heb nu de juiste tools en een hoop inzicht waarmee ik mijn darmklachten onder controle kan houden."
Nils_client_PDS
Nils (30)
"Bij het FODMAP dieet leek het dat ik van alles maar een klein beetje kon verdragen. Stap 2 ging al mis. Nu door deze methode blijkt dat mijn lichaam veel meer aan kan dan tijdens FODMAP. Nu zijn we circa 4 maanden verder en het gaat heel goed met me. Ik voel mij beter dan ik mij jaren heb gevoeld, hoef minder op te letten en heb steeds meer energie."
PDS verhalen Ingrid-Bartmentloo
Ingrid (62)
Scroll naar top