Succesverhaal PDS

Een cliënt van mij, Rita (69), had tientallen jaren last van darmklachten. Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) liep als een rode draad door haar leven heen. Ze heeft allerlei specialisten, artsen en therapeuten bezocht. Tevens heeft ze verschillende diëten, suppletie en medicijnen geprobeerd. Helaas zonder resultaat. Een paar maanden geleden kwam ze bij mijn praktijk en in 3 sessies is ze darmklachtenvrij! Ze vertelt hieronder haar verhaal.

Succesverhaal PDS van Rita: in 3 sessies is ze darmklachtenvrij! Hieronder haar bericht.

Geachte Mevrouw Janna Koopman, diëtiste,

Graag wil ik u bij deze bedanken voor uw expertise, uw ervarings-deskundigheid, uw betrokkenheid, uw inzet. Want lang was mijn gezondheidsproblematiek: buikpijnen, diarree, constipatie, abnormale gasvorming. verkrampingen, algehele malaise, bijkomende spierzwakte en (vooral ook na het eten) extreme vermoeidheid.

U heeft naar mij geluisterd en de zaken op orde gesteld – ook door uw vrijwillige extra genomen tijd, zoals het uitpluizen van een voor mij zo essentieel vegetarisch dieet en later ook of het door u aanbevolen geneeskrachtige supplement 100% vegetarisch is: dus ook de capsule.

U heeft daarbij alles goed bijgehouden en mij huiswerk opgegeven: in de vorm van leesmateriaal, oefeningen en het bijhouden van een voedingsdagboek. En zo kan ik zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven daadwerkelijke hulp heb gekregen.

Want hoe vaak ben ik al voor deze klachten hulp gaan zoeken? Maar steeds zonder resultaat. Om een voorbeeld te noemen: mijn prima huisarts stuurde mij niet zo lang geleden naar een internist, en ik kreeg zonder dit met mij te overleggen of me ervan te verwittigen een student in plaats van een internist, die mijn bloed weliswaar grondig liet onderzoeken, maar geen advies kon geven, behalve een radiologisch onderzoek dat nogal belastend voor het lichaam is,  of kan zijn, en waar ik ook niet op in ben gegaan. En zo stond ik weer ‘op straat’ – met een hulpeloos, radeloos gevoel. ‘Weer’ omdat het in mijn geval al jaren zo is gegaan.

Zo bezocht ik (ook niet zo lang geleden) een diëtiste die natuurvoeding had bestudeerd en daarvoor is gekwalificeerd. Maar bij een volgend bezoek herhaalde zij wat zij tijdens het eerste bezoek al had gezegd – en liep de lijst door van een analytisch bureau dat mijn bloed had onderzocht en een bepaalde hoeveelheid mij totaal onbekende medicamenten voorschreef, die alleen via dit bureau te bestellen waren. En dat terwijl ik juist eindelijk eens van al die grote hoeveelheden supplementen af wilde, en via voeding hoopte te herstellen. Ook het derde bezoek leek een herhaling van het eerste bezoek en ik voelde me behoorlijk verloren en ‘afgeraffeld’.

Ik had geen hoop meer op hulp, op deskundigheid, op serieus genomen te worden, op ‘gezien’ te worden.  De pijnen bleven en de constante problematiek in mijn darmen.  Dag en nacht had ik er last van, vrijwel onophoudelijk. Veel, heel veel boeken had ik al geraadpleegd, de diëten uitgeprobeerd, me aan ontgiftigings- / detox- programma’s onderworpen, maar deze specifieke klachten bleven. Al moet ik wel toevoegen dat ik door heel zuiver voedsel te eten (biologisch en zonder smaak-, kleur- en conserverings- stoffen) van de pijnen in mijn handen ben afgekomen – een soort van artrose.

Op een genadige dag kwam ik in een buurthuis terecht om ergens tegen te stemmen: niet omdat ik ergens tegen was, maar omdat ik dit had beloofd aan buren die mij hierom hadden gevraagd. En in dit buurthuis kwam ik uw diëtisten-praktijk-informatie tegen. Op de één of andere manier had ik er een heel positief gevoel bij en zo heb ik u gemaild voor een afspraak. En u heeft mij zo ontzettend goed geholpen – en ik kan slechts hopen dat u altijd zo betrokken en behulpzaam mag blijven als u in mijn geval bent geweest. En dan heb ik het nog niet eens gehad over uw professionele deskundigheid, vervolmaakt door uw ervaringsdeskundigheid. Bij u heb ik mij niet alleen gelaten gevoeld, niet ‘afgeraffeld’, integendeel.  En ik kan zeggen dat ik, terwijl ik dit typ, geen buikpijn heb, geen gasvorming noch constant gerommel, enzovoort: dat ik mij oké voel.

Uw adviezen hebben mij dus bijzonder geholpen; uiteraard blijf ik zelf verantwoordelijk en bewust bezig met mijn nieuwe dieet-richtlijnen!

Dank u wel.

Hartelijke groet van Mevrouw RM Linnenkamp

Ik ben zo blij dat ik haar heb kunnen helpen

Ik ben zo blij dat ik haar zo heb kunnen helpen; en dat in slechts 3 behandelingen! Eindelijk kan ze weer dingen doen die belangrijk zijn voor haar, zoals op pad gaan en sporten. Ze kan weer volop van het leven genieten. In mijn praktijk kom ik deze verhalen vaker tegen.

Het doet me verdriet dat mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom zo lang rondlopen met chronische darmklachten, zonder echt geholpen te worden. Terwijl het echt mogelijk is om binnen 3 maanden darmklachtenvrij te zijn. En dat gaat de hele wereld voor je open!

Wat heb jij al allemaal geprobeerd om van je darmklachten af te komen? Ik ben benieuwd naar je reactie! Wil je ook blijvend van je darmklachten afkomen? Bekijk dan hoe onze coaching je hierbij kan helpen! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top