Succesverhaal Ton

Ton

Ton vertelde me dat hij therapiemoe was en besloot om naar mijn lezing ‘Hoe kom je van je darmklachten af?’ te komen. Daar leerde hij wat hij nodig had om grip te krijgen op zijn PDS-klachten. Ton wilde gelijk aan de slag met het 12-weekse traject ‘je darmen de baas’ en zag dit traject als de laatste stap om darmklachtenvrij te worden. En het is hem gelukt! Hieronder lees je zijn verhaal.

Succesverhaal Ton: darmklachtenvrij in 4 sessies met het programma ‘je darmen de baas’

Geachte Mevrouw Janna Koopman, diëtiste,

Voordat ik bij U de op lezing van 5 juli juli kwam, had ik last van darmkrampen, steken in mijn buik, oververmoeidheid, pijn in de nek en schouders, obstipatie, maagzuur en een opgeblazen gevoel in de buik. Bovendien had ik een lactose intolerantie. Ik heb tientallen therapieën geprobeerd, waaronder mesologie en hypnotherapie. In de lezing hoe kom je van je darmklachten af? gaf U aan hoe ik in twaalf weken van mijn darmklachten af  kon zijn, hetgeen mij wel aansprak.

Na de lezing heb ik mij gelijk aangemeld voor het traject je darmen de baas. Ik heb het hele proces van twaalf weken doorlopen. Ik ben nu klachtenvrij en voel mij zo fit als een hoentje. Ik kan weer goed slapen, sporten en wandelen. ’s Morgens begin ik eerst met uurtje gymen en daarna ga  ik wandelen of naar de sportschool. Ik houd genoeg energie over om leuke dingen te doen met mijn pensionering. Het leven is heel anders geworden.

Ik heb meerdere dingen aan mijn leven aangepast om darmklachtenvrij te worden.

Ten eerste ben ik  anders gaan eten. Melkproducten laat ik nu bijvoorbeeld staan. Verder kies ik voor voeding zonder smaak-, kleur- en conserveringsstoffen. Ik maak in de morgen een smoothie klaar. Tussen de middag aardappelschijfjes, basmatirijst of een bepaald soort graan met diepvriesgroenten. In de avond maak ik soep voor mijzelf.

Ten tweede heb ik mijn angsten aangepakt door middel van hypnotherapie en door een cognitieve methodiek. Het ergste waren mijn paniekaanvallen ten gevolge van een dwangcontrole en ook legde ik de lat voor te hoog voor mijzelf.

Tot slot heb ik geleerd om meer voor mijzelf te kiezen. Ik heb een hoop zaken die energie kosten aan de kant gedaan. Zaken die energie geven ben ik meer gaan doen. Ik laat mij niet meer zo opjagen van wat moet. Ik stel mij niet afhankelijk van mensen meer op. Kritiek van mensen zie ik als feedback en haal het positieve eruit waar ik iets mee kan.

U heeft mij goed geholpen door te luisteren en het holistisch te benaderen. U heeft een goed empathisch vermogen en veel ervaring zowel professioneel als privaat persoon wat voeding kan doen in goede en slechte zin.

Dank U wel voor alles.

Hartelijke groet van Ton Zonneveld (70 jaar)

Zo dankbaar dat ik Ton heb kunnen helpen

Zo dankbaar ben ik dat ik Ton heb kunnen helpen om weer grip te krijgen in zijn darmklachten; en dat slechts 4 behandelingen! Eindelijk kan hij weer dingen doen in het leven die belangrijk voor hem zijn, zoals naar de gym gaan. 

Uit ervaring weet ik hoe het is om chronische darmklachten te helpen en na iedere therapie geen blijvende oplossing te hebben voor mijn klachten. Sinds ik hier grip op heb, help ik andere mensen met het prikkelbare darm syndroom (PDS) om darmklachtenvrij te worden. Sinds een jaar helpt PDS-coach Chernique Straathof mij ook om mijn doel te realiseren: Heel Nederland PDS-vrij maken. 

Wat heb jij al allemaal geprobeerd om van je darmklachten af te komen? Ik ben benieuwd naar je reactie! Wil je ook blijvend van je darmklachten afkomen? Bekijk dan hoe onze coaching je hierbij kan helpen! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top