Succesverhalen | Coaching bij maag-darmklachten

Succesverhalen

Dit is wat cliënten ons schrijven:

"Fijn dat er niet alleen naar voeding gekeken wordt, maar ook naar je gehele leefstijl."

“Ik kan weer veel verschillende dingen eten, alles doen wat ik wil doen en zorgeloos door het leven gaan.”

Kim Eerdhuizen (20)

Bekijk hieronder de video met de ervaring van Kim:

Video afspelen

 

Lydia Hoek (55)

Wat een verschil zeg met een aantal weken geleden. Het gaat hartstikke goed, heb mijn darmklachten zo goed als onder controle. Voel me een stuk zekerder en heb de rust gevonden die ik zo nodig had om me beter te kunnen voelen.

Moest het één en andere in mijn leven veranderen en dankzij jou stappenplan je darmen de baas is dat gelukt. 

 

“Mijn darmklachten zijn zo goed als onder controle, ik voel me veel beter en heb mijn leven weer terug.”

Elke ochtend doe ik nu mindfullness en dat is heerlijk om te doen en het helpt. Mijn gedachte zijn heel positief en ik vind het weer fijn om dingen te ondernemen.

Toen ik hieraan begon wist ik het echt niet meer, ik had al zoveel geprobeerd, geloofde er eigenlijk niet meer in. Ik weet dankzij jou nu hoe het moet en ben je ontzettend dankbaar.

Donderdag heb ik de laatste afspraak en ik had nooit gedacht dat ik dan tegen je zou kunnen zeggen dat ik mijn leven weer terug heb. Dankjewel lieve Janna wat doe jij samen met je collega in Alkmaar fantastisch werk!!.

 

Ton Zonneveld (70)

Ik had last van darmkrampen, steken in mijn buik, oververmoeidheid, pijn in de nek en schouders, obstipatie, maagzuur, een opgeblazen gevoel in de buik en een lactose intolerantie. Hiervoor had ik al tientallen therapieën geprobeerd, waaronder mesologie en hypnotherapie.

Ik heb meerdere dingen aan mijn leven aangepast om darmklachtenvrij te worden. Ten eerste ben ik  anders gaan eten. 

 

“Ik ben darmklachtenvrij doordat ik anders ben gaan eten, angsten heb aangepakt en meer voor mezelf kies.”

Ten tweede heb ik mijn angsten aangepakt door middel van hypnotherapie en door een cognitieve methodiek. Tot slot heb ik geleerd om meer voor mijzelf te kiezen. Ik laat mij niet meer zo opjagen van wat moet. Ik stel mij niet afhankelijk van mensen meer op. Kritiek van mensen zie ik als feedback en haal het positieve eruit waar ik iets mee kan.

U heeft mij goed geholpen door te luisteren en het holistisch te benaderen. U heeft een goed empathisch vermogen en veel ervaring zowel professioneel als privaat persoon wat voeding kan doen in goede en slechte zin. Dank U wel voor alles. 

“Ik ben weer een vrolijk persoon, die geen tot weinig buikpijn ervaart.”

Mandy (26)

Voordat ik begon aan je darmen de baas, had ik heel erge buikkrampen. Zo erg, dat ik niet meer “normaal” kon functioneren. Het belemmerde mijn dagelijks leven zodanig dat ik een depressie ontwikkelde en in een neerwaartse spiraal belandde; want ook mijn spijsvertering reageerde op mijn depressie. Mijn situatie is nu zoveel keer meer verbeterd: ik ben weer een vrolijk persoon, die weinig tot geen buikpijn ervaart. Ik ben anders gaan eten en denken, mijn leefstijl is iets aangepast en daardoor verbeterd, met dank aan Janna. Een heel fijne dame die veel weet, goed luistert en echt adviseert.

Door een aantal relatief eenvoudige aanpassingen zijn mijn klachten een stuk minder geworden.

DK, te H. 47 jaar.

Door mijn vrouw ben ik geattendeerd op een lezing van Janna over het PDS. Zelf ben ik al vanaf mijn 12de ‘patiënt’ en heb ik werkelijk van alles geprobeerd op regulier en alternatief gebied. Klachten waren variërend van mild tot aan totaal uitgeschakeld voor langere periode met heftige klachten als onregelmatige hartslag, duizeligheid en zeer pijnlijke momenten. Ik heb altijd last gehad en na al die jaren nog steeds geen patroon of duidelijke oorzaak gevonden.

Wat mij aansprak tijdens de lezing was vooral de integrale aanpak met de nadruk op coaching. 
Tijdens het doorlopen van het programma heb ik veel geleerd over mijzelf en mijn leef- en eetgewoonten. Verder werd mij duidelijk hoe alles in elkaar grijpt m.b.t. mijn klachten en dat er wel degelijk een oorzaak en gevolg is te ontdekken. Door een aantal relatief eenvoudige aanpassingen zijn mijn klachten een stuk minder geworden. En bovendien begrijp ik nu een stuk beter waar de klachten vandaan komen en hoe ik er weer grip op kan krijgen. Uiteindelijk moet je er zelf klaar voor zijn en zelf de juiste veranderingen willen en kunnen maken. Janna kan je daar zeker bij helpen. Het is voor mij een zeer waardevolle stap geweest waardoor ik beter kan omgaan met mijn ‘zwakke plek’.

“Ik kan oorzaak en gevolg plaatsen bij mijn klachten en ben bewust van wat mij energie kost en oplevert”

Willemijn (31)

Voordat ik begon aan het traject had ik al allemaal diëten gevolgd, allerlei producten geprobeerd voor mijn darmklachten en ik was ten einde raad wat nog wel zou kunnen helpen. Zelfs heel Reduce PDS had ik al gedaan!  
Ik ben na het volgen van ‘je darmen de baas’ bewuster van wat ik eet en heb meer kennis over darmklachten. Verder kan ik oorzaak en gevolg plaatsen bij mijn klachten en ik ben bewust van wat mij energie kost en oplevert. Doordat ik heb geleerd om verbanden te leggen, bewuster te zijn en meer te ontspannen heb ik weer grip op mijn darmklachten. Janna is een bevlogen persoon die nooit opgeeft. Het is fijn dat ze de coaching helemaal op jezelf aanpast. Het is ook fijn dat je je wensen kunt aangeven en daarover kunt praten. Daarnaast is ze op de hoogte van ontwikkelingen rondom gezondheid.

“Ik ben darmklachtenvrij, minder zwaar en heb volop energie.”

Petra (57)

Voordat ik begon aan het programma je darmen de baas had ik ontzettende pijn in mijn darmen, een opgezette maag en darmen, ik was te zwaar qua gewicht en had weinig energie. Inmiddels ben ik pijnvrij. Ik heb een goed en verantwoord eetpatroon dankzij Janna. Verder ben ik minder zwaar en heb ik volop energie. Ik ben darmklachtenvrij geworden door het volgen van een beter eetpatroon, minder snoepen/eten tussendoor en luisteren naar mijn lichaam. Perfecte coaching, goed advies, fijne oefeningen, heerlijke en verantwoorde recepten. Kortom Janna is zeker aan te bevelen als diëtiste, zeer kundig, ook op het gebied van ‘je darmen de baas’.

“Ik ben vrijwel klachtenvrij.”

JK (69)

Al 35 jaar had ik onregelmatig last cq krampen in mijn darmen. Soms lange periodes niet en dan opeens om onverklaarbare reden weer wel. Dat ging altijd gepaard met kramp, een verhard darmkanaal, of wakker worden van de kramp. Dat het voedings- en stress gerelateerd was realiseerde ik me wel. Maar verder dan het middel Duspatal door de huisarts voorgeschreven en probiotica kwam ik niet. Ook darmonderzoeken en echo wezen niets uit. Ik werd wel redelijk wanhopig en gek van de buikpijn.

Nu is de situatie aanmerkelijk verbeterd. Ik ben vrijwel klachtenvrij en als mijn klachten zich weer aandienen betekent dat waarschijnlijk dat ik me niet aan jouw adviezen heb gehouden.

Een aantal handige tips hebben me veel geholpen: Niet direct ontbijten, maar eerst bewegen en water drinken; beperken tot 3 maaltijden en geen tussendoortjes, niet drinken bij de maaltijd, geen cappuccino (wel koffie-puur), geen suiker, weinig zuivel, kruidentheeën. Sommige voedingsmiddelen juist toevoegen zoals bepaalde noten en zaden. Ook al was ik altijd bewust bezig met voeding, ik ben het nu nog meer en dat bevalt me prima. En ontspannen, diep ademhalen……! 

Het feit dat jij ervaringsdeskundige bent maakt jouw adviezen zeer waardevol. Dank je voor het delen van jouw ervaring!

“Ik heb mijn leven voor 75% weer terug en mijn klachten zijn meer dan gehalveerd.”

 John (29)

Toen ik startte met je darmen de baas voelde ik me belemmerd in de dagelijkse bezigheden zoals, sporten, werken en van dingen genieten. Ook hevige pijnklachten behoorden hierbij! De situatie nu is dat ik voor 75% mijn leven terug heb, en de klachten, (met name de pijnklachten) voor meer dan de helft gehalveerd zijn. De darmklachten zijn verminderd door de adviezen en tips van PDS- coaching en door te leren luisteren naar signalen van mijn lichaam. Ik heb ook geleerd om mijn eigen grenzen aan te geven. Maar het allerbelangrijkste was toch wel de stap naar een bewustere, betere en gezondere voeding in alles! De coaching van Janna vond ik goed. Ze is meelevend; echt een aanrader! 

“Ik ga vrijwel zonder darmklachten door het leven”

Lotte (24)

Toen ik begon aan het programma had ik dagelijks last van een opgezette buik/obstipatie. Hierdoor voelde mij lichaam letterlijk ‘zwaar’ en kon ik het vaak niet opbrengen om er spontaan op uit te gaan. Ook was ik altijd in afwachting hoe mijn darmen reageerde na een eetmoment, hier had ik totaal geen grip op. Waardoor ik vaak ook onverwachts hoognodig naar het toilet moest op de meest on-praktische momenten. Ik ben me er bewuster van wat ik eet en wanneer ik eet. Dit vergt nog wel veel tijd om mijn maaltijden te plannen en soms te preppen maar mijn darmklachten zijn hierdoor een stuk verminderd. Ook heb ik bepaalde producten geschrapt uit mijn voedingspatroon. De combinatie daarvan heeft gemaakt dat ik vrijwel zonder darmproblemen door het leven ga. De coaching van Janna, heb ik als prettig ervaren. Het is een kort maar intensief traject wat ook veel van je vraagt als persoon maar met de juiste mindset heeft het mij een heel stuk geholpen.

“Ik heb grip op mijn darmklachten en durf weer van alles te doen.”

Marit (29)

Voordat ik begon aan het traject durfde ik niet meer te sporten. Ik wilde graag weer uit eten kunnen met mijn vriendinnen. Ik was het zat dat mijn darmen mijn leven zo beperken en ik wil ook weer alles kunnen doen. Zes weken later waren mijn klachten gehalveerd. Daarna volgde ik enkele leefstijladviezen op. Sindsdien heb ik weer grip op mijn darmklachten. Zo weet ik dat een toetje bijna altijd klachten geeft, maar een likeurtje na het eten heerlijk genieten is. Soms kies ik ervoor om toch een toetje te nemen en dan vind ik het niet erg om een keer buikpijn te hebben; nu weet ik ten minste waar het van komt. Dankzij je darmen de baas kan ik weer drie keer per week sporten en ga ik elke week uit eten met mijn vriendinnen. Ik durf weer van alles te doen! Ik denk dat je met je programma een hoop mensen kan helpen met PDS.

“Ik heb meer grip gekregen op mijn darmen en geleerd om naar mijn lichaam te luisteren.”

Shirley (28)

Voordat ik begon aan jouw programma had ik de moed behoorlijk opgeheven. Mijn darmen waren onrustig en ik vertrouwde mijn lichaam niet meer. Na het volgen van jouw programma heb ik meer grip gekregen en geleerd om naar mijn lichaam te luisteren. Door jouw adviezen heb ik inzicht gekregen in eten, stress, bewegen, mindset en hoe dit allemaal van invloed kan zijn op de werking van mijn darmen. Zo weet ik nu dat ik na het avondeten niets meer moet eten, beter niet kan drinken tijdens het eten en mijn ontbijt pas moet nuttigen nadat ik al even opgestart ben. Ik heb jouw coaching als zeer prettig ervaren. Je weet waar je het over hebt en je praktische en breed georiënteerde aanpak werkt perfect. Fijn dat ik een naslagwerk heb waar ik zo nu en dan op kan terugvallen. Ook je Facebook pagina blijf ik in de gaten houden. Dank voor je adviezen!

“Ik ben volledig vrij van buikpijn, gasvorming en gerommel in mijn buik.”

Rita Linnenkamp (69)

Dag en nacht, bijna onophoudelijk, had ik last van enorme buikpijn. Het belemmerde mijn leven in de zin dat ik weinig van het leven kon genieten. Dankzij de begeleiding die ik van Janna heb gekregen, ben ik volledig vrij van buikpijn, gasvorming, gerommel in mijn buik. Je hebt me zo ontzettend goed geholpen – en ik kan slechts hopen dat je altijd zo betrokken en behulpzaam mag blijven, zoals je in mijn geval bent geweest. Lees hier haar hele verhaal. 

 

“Ik voel me niet meer opgeblazen en ben zelfs wat afgevallen.”

Touria (47)

Ik kwam in de praktijk van Janna terecht vanwege darmklachten bij een lactose-intolerantie. Ik heb een eetdagboek bijgehouden om erachter te komen welke voedingsmiddelen klachten veroorzaken. Deze producten eet ik nu niet meer en ik ben minder vaak op een dag gaan eten. Sindsdien heb ik bijna geen darmklachten meer! Ik voel me niet meer opgeblazen en ben zelfs wat afgevallen.

“PDS is voor altijd, maar ik heb geleerd dat het niet voor altijd je leven hoeft te beïnvloeden.”

Mascha (46)

In juni heb ik met veel plezier de masterclass gevolgd bij Janna. De meerwaarde na het volgen van het traject, was dat we nog dieper ingingen op pds en vooral wat je zelf kunt doen om het beheersbaar te maken! Er kwamen veel meditatie oefeningen aan bod, die heel prettig zijn en heel goed toe te passen in het dagelijks leven. Ik heb geleerd wat mijn triggers zijn en hoe ik daar het beste mee om kan gaan. En verder vooral ook geleerd om naar mijn lichaam te luisteren i.p.v. naar alle standaard adviesen van deskundigen. PDS is niet standaard, dus luister naar je lichaam! Janna is ervaringsdeskundige en weet dus waar ze het over heeft. Voor het eerst iemand die mij en mijn klachten begreep! Ik voelde mij vanaf het eerste moment heel erg op mijn gemak bij Janna. Daardoor kon ik ook alles vertellen. En niks was raar, niks was gek. PDS is iets wat je voor altijd hebt, maar bij Janna heb ik geleerd dat het niet voor altijd je leven hoeft te beïnvloeden!

 

“Het gaat nu heel goed met mij.”

Helen (44)

Sinds mijn jeugd had ik al darmklachten, maar pas op latere leeftijd kwam ik er achter dat ik het Prikkelbare Darm Syndroom had. Ik was al een tijdje bewuster gaan eten, volgde een Ayurvedisch dieet en deed aan yoga. Ik leerde Janna kennen tijdens de lezing hoe kom je van de darmklachten af? Daarna melde ik me aan voor het traject. Als onderdeel van het traject kreeg ik van haar een nieuw boek die ik koester met mijn hart. Ik had dit nog nodig in mijn leven, zoveel inzichten, een duidelijke map vol informatie die de sleutel gaf op mijn darmen, mijn lichaam en mijn leven. Janna Koopman is een vrouw die je ziet als uniek mens en niet beoordeelt voor wat je doet en heb gedaan. Ze kijkt met een nieuwe fris gezicht en neemt haar kennis mee wat zei geleerd heb in de praktijk en haar eigen geschiedenis. En dat maakt haar uniek zodat ze buiten de hokjes denkt en je van daaruit gaat helpen. Ze neemt leefstijl, voeding en al het andere mee wat wij nodig hebben als mens. Bovendien heeft ze een super mooie gave. Net als ik is ze hoogsensitief wat positief bijdraagt bij het behalen van het resultaat.  Samen met mijn eigen wilskracht gaat het nu super goed met mij. En ik blijf de drie boeken omarmen en gebruiken waar het nodig is. Lees hier haar hele verhaal. 

“Ik heb nu minder maag- en darmklachten en een normale ontlasting.”

Koosje (66)

Voordat ik begon aan het programma ‘je darmen de baas’ had ik last van pijn in mijn maag en vol gevoel na het eten. ‘s Nachts kramp in mijn dikke darm en ook vaak overdag pijn in mijn buik rechts. Regelmatig had ik snel opkomende aandrang die moeilijk op te houden was.
Ik weet nu beter wat ik niet moet eten om geen last te krijgen van deze klachten. Daardoor heb ik nu minder maag- en darmklachten en een normale ontlasting 1-2 maal per dag. 

Wat mij vooral helpt is: veel beter kauwen van mijn eten en tijdens het eten niet of minder drinken. Ook ben ik dingen die veel klachten geven minder gaan eten. Jammer van die lekker cashewnoten.

De coaching vond ik helder en duidelijk met gedegen kennis van PDS. Het was prettig om schriftelijke informatie te krijgen om na te lezen. 
De checklists met aandachtspunten werken goed. Dank voor je ondersteuning; dat was heel nuttig voor mij.

“Dankzij jouw adviezen heb ik geen darmklachten meer.”

Leon (72)

Ik had last van darmkrampen, winderigheid en een wisselende ontlasting. Je creëert een prettige sfeer en hebt een open aanpak. Opdrachten worden vriendelijk uitgelegd en er is volle aandacht voor mijn bevindingen. Bovendien deel je ook je persoonlijke ervaringen. Dankzij jouw adviezen heb ik geen darmklachten meer. Ik zou je de volgende keer weer kiezen.

“De situatie is nu een stuk beter. Ik ben er nog niet van af, maar heb wel meer controle.”

Anoniem (29)

Voordat ik startte bij PDS coaching was de situatie klote en niet werkbaar. Ik lag veel in bed en zowel werk als sociaal leed hieronder. De situatie is nu een stuk beter. Ik ben er nog steeds niet vanaf, maar heb wel meer controle. Het belangrijkste om grip op mijn darmklachten te krijgen was bewustwording, veel beter letten op voeding, niet drinken tijdens het eten, minder eetmomenten per dag, niet achter de tv eten en meer bewegen. De begeleiding was prima. Fijn dat het zowel op locatie als via Skype kon. 

“Ik voel me een stuk beter, heb meer grip op mijn klachten en heb een betere toiletgang.”

Mieke (64)

Voordat ik PDS coaching leerde kennen, voelde ik me echt super akelig, verdrietig, had veel pijn, onbegrip en onmacht. Wat is er toch met me aan de hand? Toen kwam de challenge ‘verminder je PDS-klachten in 7 dagen’ waar ik aan mee deed en daarna ben ik gestart met het traject ‘je darmen de baas’ 🙂

Ik voel me nu een stuk beter. Ik heb meer kennis over PDS en z’n eigenwijze loop. Nog niet alles  is  zoals ik zou willen, maar heb  wel grip op veel van de problemen. Ook heb ik geleerd dat mijn darmen zich voornamelijk door een lange stress periode zo zijn gaan gedragen. Een duidelijk teken dat mijn lijf total loss was. Die periode duurt al bijna 19 jaar. Nu begrijp ik ook dat ik even geduld moet hebben.

Ik heb een betere toiletgang sinds  ik gebruik  maak van een krukje. Verder heb ik meer rust in het dagelijkse leven en mijn drinkpatroon aangepast. En geprobeerd te achterhalen welke voedingsmiddelen  ik  wel en niet  kan gebruiken en ook wanneer wel en niet.

De coaching was vanaf  de eerste kennismaking erg prettig. Er was en is begrip. Duidelijkheid in wat je zelf moet doen en daarin gesteund worden. Ook wordt de coaching steeds professioneler. Maar altijd respectvol en begripvol. Dank voor de goede zorgen. Zal je met je collega’s met plezier blijven volgen en aanbevelen.

“Ik heb veel minder klachten en ze zijn minder extreem.”

Anoniem (49)

Voordat ik begon aan ‘je darmen de baas’ was de situatie erg vervelend. Met veel onzekerheid, veel immodium en weinig rust. De situatie is nu veeeeeeel beter, veel minder klachten en de klachten zijn minder extreem. Ik ben gezonder gaan eten, neem minder alcohol, minder suiker en rust na de avondmaaltijd. Ik vond de coaching met Janna makkelijk in de gesprekken, leerzaam, duidelijk en gezellig.

“De vermoeidheid is een stuk verminderd en de kramp is bijna helemaal weg.”

Helen (36)

Ik had voornamelijk last van darmkrampen en vermoeidheid. Dankzij ‘je darmen de baas’ is de vermoeidheid een stuk verminderd en de kramp is bijna helemaal weg. Ik heb mijn eetgewoonte aangepast nav o.a. de eetdagboeken. Janna neemt je aan de hand en je kunt vertrouwen op je gevoel en dit heel eerlijk en open met haar bespreken.

“De situatie is goed verbeterd.”

Marian (68)

Ik kwam terecht bij PDS coaching omdat ik moedeloos werd van mijn darmklachten en een gespecialiseerd coach me wel effectief leek. Bijna dagelijks had ik buikpijn en een heel wisselend ontlasting patroon. Van dun tot veel te ingedikt (obstipatie). Eigenlijk is de situatie goed verbeterd. Ik weet weliswaar nog steeds niet waar ik op reageer. maar de simpele tips in voeding en leefstijl en de lactosevrije zuivel heeft een minder grillig patroon gegeven. Ik heb meer inzicht gekregen en geloof zeker dat ik bij de hooggevoelige mensen hoor, waardoor prikkels vaak omslaan in een darmreactie. Ik vind Janna vriendelijk en ze weet veel. Ik wens haar een mooie groei van haar praktijk en doordat ze een lotgenote is, is er direct herkenning en begrip. Met een vredig buikje ga ik verder.

“Ik heb duidelijk minder klachten.”

Minka (73)

Ik ben begonnen met bijna dagelijks buikpijn, vermoeidheid, angst en wanhoop. Ik wist niet wat ik moest doen, wat ik zou kunnen eten zonder deze heftige klachten die mijn leven zo beïnvloedden te verminderen. 

Mijn situatie is in de loop van 4 weken ten dele veranderd. Na 2 1/2 week heb ik dagen gehad waarop ik duidelijk minder klachten had. Ik merk dat een ongezonde leefstijl, spanning, stress en angst de klachten verergeren.

Ik heb mijn eetpatroon drastisch gewijzigd met behulp van de adviezen van Chernique die ik gekregen heb. Zeker in het begin vond ik het heel lastig, een zoektocht, om te ontdekken wat ik wel kon eten en drinken. Het voelde alsof ik toegetreden was tot een soort sekte. Nog is het zoeken en is voor mij niet echt duidelijk wat wel of niet klachten veroorzaakt. 

Je adviezen zijn zeker waardevol geweest. In de loop van de 4 weken dat ik mijn voeding heb gewijzigd en me daarbij nogal eens onzeker voelde, miste ik “persoonlijke” aandacht. Misschien had ik vaker contact moeten zoeken per mail, maar die drempel was te hoog voor me. M.a.w. Ik had wat meer “live” contact in die periode op prijs gesteld.

Er is voor mij zeker wat veranderd. Wel voel ik me nog steeds onzeker over wat ik moet doen om minder last te hebben van PDS. Al lijkt er in de laatste week een positieve verandering te zijn. Deze week heb ik weer een sessie met je en zal ik de opdrachten meebrengen.

“Ik heb nu veel meer energie en mijn buik is niet meer zo opgeblazen.”

Marjoleine (52)

Ik had veel last had van een opgeblazen buik,  was ook veel moe en had geen energie. Ik werd vaak wakker doordat mijn darmen vol lucht zaten en op mijn blaas drukten. Ik moest vaak ‘s nachts plassen en winden laten. Hierdoor voelde ik mij steeds futlozer en moeier worden.

Ik heb nu veel meer energie. Mijn buik is niet meer zo opgeblazen waardoor ik ook “s nachts maar 1x wakker wordt. Ik heb veel meer energie over om leuke dingen te doen.

Wat ik heb veranderd om darmklachtenvrij te worden is dat ik mijn leef/eetgewoonten heb aangepast. Doormiddel van een coach/begeleidster
loop je eerst allerlei vragen door. Aan de hand van die vragen krijg je tips om uit te proberen wat het best bij jouw leef/eetgewoonten past. Dit evalueer je dan weer bij de volgende keer.

Ik vond de coaching van Chernique erg fijn. Ik had echt het gevoel dat er naar mij geluisterd werd. Zij gaf mij goede tips waar ik veel aan heb gehad en nog heb. Zij heeft mij ook verteld dat ik als ik nog vragen heb in de toekomst, dat ik altijd bij haar terecht kan met mijn vragen en dat vind ik fijn.

“Een normale stoelgang, minder last van winderigheid en af en toe kan ik zelfs een ijsje eten ondanks lactose-intolerantie. “

Renate (24)

Voordat ik begon aan het programma had ik vaak en ook veel klachten. Ik had veel last van een wisselende stoelgang, obstipatie, overloopdiarree, diarree, acht keer per dag naar het toilet moeten, misselijkheid. Aan het einde van het traject had ik een enorme vermindering van klachten, doordat ik veel meer inzicht had gekregen in mijn darmen. Mijn stoelgang werd normaal, ik moest niet meer acht keer per dag naar het toilet. Ik had veel minder last van een opgeblazen gevoel en misselijkheid. Het ging zo goed dat ik zelf met mijn lactose intolerantie af en toe een ijsje kon gaan eten zonder klachten. Ik heb het gehele traject, en daarna ook op momenten dat het minder ging of als ik vragen had, als heel prettig ervaren. Tijdens het traject vond ik het moeilijk om mijn eetpatroon te veranderen, toch heb ik doorgezet, kleine stapjes. Daardoor zag ik soms niet helemaal in dat ik veel vooruitgang boekte, jij liet me dit zien en geloven! Dit voelde goed. Je staat altijd open voor vragen. Zeker toen ik na het traject nog een flinke dip had, heb je me heel goed geholpen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel bij mee dat ik dit traject met jou ben begonnen. Het heeft me veel meer gegeven dat ik uiteindelijk had kunnen verwachten.

“Inmiddels ben ik zo goed als pijnvrij en gestopt met maagzuurremmers. “

Ingeborg (39)

Voordat ik begon aan het traject had ik al geruime tijd last van mijn darmen en zelfs een periode heel veel pijn. 
Inmiddels ben ik zo goed als pijnvrij, en gestopt met mijn maagzuurremmers. 
Ik ben mij nu veel bewuster van wat ik eet, en waar ik op moet letten om mij goed te blijven voelen. 
Volgens mij ben ik voorlopig nog niet uitgeleerd, maar zeker op de goede weg.  
Dank je wel voor je fijne coaching. De gesprekken in combinatie met het online gedeelte heb ik als zeer prettig ervaren.

 

“Ik heb het gevoel dat ik weer controle heb over mijn lichaam. “

Anoniem (35)

Voordat ik begon aan het programma had ik veel buikpijn en was ik erg moe. Ik voelde me ook radeloos daarover, had geen gevoel grip te hebben over de situatie. Op dit moment heb ik nog wel af en toe klachten, maar wel het gevoel dat ik het onder de controle heb en zelf ”in charge” ben. Door bijvoorbeeld de handige tips van Janna op te volgen of anders te eten. De 10 tips opgevolgd, volg een gezondere dieet, eet minder suikers en ik ben bewuster over rustmomenten en stressmomenten.  Kortom, ik heb het gevoel dat ik weer controle heb over mijn lichaam. De coaching was heel fijn. Als ervaringsdeskundige heeft Janna echt begrip voor mijn situatie. Verder is ze nuchter en helpt met (kleine) tips waardoor je niet het gevoel hebt dat je het niet gaat lukken. Ze motiveert en toont begrip. 

“Haar enthousiasme en stortvloed aan informatie, hebben me gebracht waar ik nu sta. De situatie is sterk verbeterd. “

Rob

De situatie voordat ik aan het programma begon was een aaneen schakeling van goede en slechte dagen. Prikkelbare darm, winderigheid en moeite om de ontlasting soepel te houden waren enkele voorbeelden, die me behoorlijk dwars zaten.
De situatie nu is sterk verbeterd. De verandering zit in het feit, dat je bewust wordt van hetgeen je wel of niet het beste kan eten en drinken. Daarbij is het tijdstip van nuttigen, ook van zeer groot belang. Tevens worden er handvatten aangereikt die je helpen om tot een goed resultaat te komen. Ik kan niks anders concluderen dat het mij zeer goed geholpen heeft. Verder was de samenwerking met Chernique zeer goed. Haar enthousiasme en de stortvloed van informatie die ze me voorschotelde, hebben me gebracht waar ik nu momenteel sta. En daar ben ik zeer tevreden over.

“Ik zit veel beter in mijn vel en weet nu wat ik beter niet kan eten en drinken. “

Carlijn

Al vanaf kleins af aan heb ik te maken met darmklachten, op gegeven moment ging dit mij steeds meer belemmeren in mijn dagelijkse en sociale leven. Ik besloot er wat mee te gaan doen, via internet kwam ik terecht bij PDS coaching. Dit is echt een hele goeie stap geweest, vanaf begin tot eind ben ik super goed begeleid en kon ik met al mijn vragen terecht bij Chernique. Ik ben nu klaar met het traject en zit veel beter in mijn vel nu ik weet wat ik wel en beter niet kan eten/drinken. Chernique, bedankt voor alles, ik adviseer dit traject zeker voor iedereen met PDS!

Wil je ook weer grip krijgen op je maag-  en darmklachten? Bel dan naar 085 130 89 27 of plan direct een vrijblijvend oriënterend telefoongesprek in via de online agenda. 

Hieronder kun je nog meer succesverhalen lezen.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen
Scroll naar top