Waarom ik bij de PDS coach terecht kwam

de pds coach

Gerda Schutte (57) kwakkelde al sinds de jaren 1960 – 1970 met gezondheidsproblemen, waaronder PDS en klachten die op fibromyalgie leek. Daar werd weinig tot niets mee gedaan. Ze kreeg dan dingen te horen als: eigenwijs – lui – ongeïnteresseerd  – aanstelster kind. Ondanks ze helemaal genoeg had van diëten, besloot ze toch contact op te nemen met PDS coaching. Na het eerste gesprek met de PDS coach (Chernique) had ze er vertrouwen in gekregen dat dit voor een groot deel over zou kunnen gaan en het is haar gelukt. Lees hieronder haar verhaal.

Van jongs af aan gezondheidsproblemen waar geen oplossing voor was

Begin van mijn leven kwakkel ik met gezondheidsproblemen, in de jaren 1960 – 1970, werd daar weinig – niets mee gedaan. Je kreeg te horen, eigenwijs – lui – ongeïnteresseerd  – aanstelster kind. Dat later wel het een en ander mis is en sommige dingen, bij therapie en behandeling vele dingen hadden voorkomen, tja dat is allemaal achteraf……………..

Last van, darmen, maag, gestel, hoofdpijnen, geheugen problemen, slecht slapen, geen energie, flauw vallen. altijd honger. regelmatig misselijk, altijd struikelen. Allergie voedsel en medicijnen. Maar er wordt geconstateerd  Fybromyalgie – toendertijd ook wel weke delen reuma genoemd. Maar daar zijn ze ook van terug gekomen en wordt nu “pijn in bindweefsel – spieren genoemd.”

De PDS coach: positieve werking op de darmen

Wat positief helpt : ontspanningsoefening, ademtechniek, bewegen – fysiosport – stabiel weer ………., je lichaam in balans houden. regelmaat aanhouden. En dieet. van kleine beetjes – vaak eten – veel drinken.

Denk ik alles op een rijtje te hebben: bleek toch een afwijking de boezem/hart te zijn. daar medicijnen voor, en dat ging ook vrij goed. en dan begint voor de 2e keer de darmen – maag nogal heftig. Veel pijn, slecht slapen (had ik altijd al), altijd honger (heb ik ook altijd al) erg moe. Door de schildklier pillen. dat vond de darmen en maag niet leuk.

Doorverwijzing naar de MDL-arts

Naar de huisarts en die verwees me door naar de MDL-arts bij PoliDirect Alkmaar. In 3-4 maanden allerlei onderzoeken, scan etc.  Alles was goed. Aan de pillen drankjes. alles hielp maar even.

dan een optie: dieet. Tja daar had ik genoeg van. Maar er zat in dat zelfde gebouw PDS Coaching Janna Koopman / Chernique Straathof. Als ik wachtte kon ik de informatie krijgen en de rest zou via Skype kunnen en of telefoon.

Toch besloten om te starten bij de PDS coach

Tja toch maar proberen. Het is duur, bij  mijn verzekering ging het eerst via eigen bijdrage eraf en dan zelf nog. Maar ik besloot het tocht te doen. Na het gesprek met Chernique, die alles duidelijk uitlegde zag ik het helemaal wel zitten dat er grote deels over zou kunnen gaan.

Gelijk had ik al dingen met voeding en drinken en rust meegekregen om mee te beginnen. Dan de twee weken alles bijhouden. Het was  best wel intensief maar er werd veel duidelijk, hoe en wat. en we kwamen erachter dat er een lijn inzat met voeding en drinken. Meer kauwen, meer rust. Na drie weken – verzadigd gevoel, dat was best raar. Beter slapen, tjee dat beviel me wel en de pijnen waren niet zo vreselijk meer.

Sommige voeding laten staan en andere juist weer kunnen verdragen

Het dieet dat ik kreeg na twee weken volg ik nu al drie maanden. Sommige voeding moet ik staan laten en andere kan ik wel weer hebben. Chernique heeft ook wat recepten gegeven, zou ik zelf niet zomaar eten, maar wel t meeste al uitgeprobeerd en , vind ik nog lekker ook. Ik varieer nu zelf met de producten. Er staan op de site ook nog recepten dus variatie is er genoeg.

De ontspanning oefening etc. daar kon ik niet helemaal mee omgaan, maar deels hielp Chernique mee. En de oefening van vroeger van ontspanning, door de fybromyalgie , ik blijk ook te verkrampen en als ik regelmatig deze oefening doe gaat dat beterde.

Intensief traject, wat wel werkt en waar je veel van leert

Het is intensief, je leer veel ervan en het werkte. Helemaal over is het niet, dat komt doordat het lichaam teveel handicaps heeft, maar ik heb bijna geen pijn meer, of te doen. Slaap  goed, en dat ik niet constant honger heb is een verademing.

Wel moet je het allemaal even de tijd geven. Het is drie maanden project maar neem de tijd erover om langer erover te doen. Maar binnen die tijd heb je wel duidelijk resultaat, in ieder geval bij mij. Ook heb ik last gehad van terugval, maar die kwam ik te boven, gewoon opnieuw strenger met aandacht weer opnieuw beginnen. Belangrijk is:  om kort te zijn: Rust – voeding – drinken – ontspanning – geen stress.

Geen standaarddieet zoals het FODMAP dieet, want we zijn geen standaard mensen

Ze hebben geen standaard dieet, nee want we zijn nu eenmaal geen standaard mensen. Ieder is anders, ieder reageert anders, en sommige dingen werken nu eenmaal bij de een wel en de ander niet. Maar Janna  en Chernique hebben dat inzicht duidelijk wel. Ze adviseren daar prima in. Dat is mijn ervaring. Het contact en uitleg was uitstekend.

Geen medische oorzaak van je darmklachten? Neem dan de stap!

Ik zou zeggen – schrijven, is het een zooitje met je lichaam in het gebied van je buik – maag en er is medisch niets aan de hand wat dat het verklaart, zou ik de stap nemen. Die vele pillen en drankjes is tijdelijk en duur en schiet niet op. Afstand is geen probleem, tegenwoordig hebben we allemaal computer en Skype, zelfs telefoon eventueel.

Wel moet je er even tegenaan, maar het resultaat mag er zijn, ieder geval bij mij.  Ik ben daar toch grotendeels van opgeknapt. en ga ermee door. Meer energie – meer rustig slapen – verzadigd gevoel en zelfs de wc gaat beterde. Zelfs mijn gewicht is stabiel. En ik kan af en toe iets extra nemen, soms de volgende dag, oja….   maar wel te doen. Tja onderhand let ik wel op dat ik het niet zover laat komen dat het hopeloos is.

Tips van Gerda: Verwen jezelf en ga iets leuks doen

Tips:  verwen je zelf door: iets leuks gaan doen, of wat kopen voor jezelf: Bloemetje – douche fris, leesboek, of gewoon tijd voor jezelf nemen. Dat helpt – ook rust.

Hulp van PDS coach Chernique en de filmpjes van Janna

Ik had PDS coach Chernique, bedankt dat je me zo goed heb geholpen. Maar Janna had filmpjes op de site, die ook goede inzicht en herkenbare dingen liet zien. Ook tips en adviezen wat je kan doen. Heb ik ook wat aan gehad.

Wat nog beter kan:

Een min puntje: oftewel ligt ook aan mij: ik heb geen Facebook, maar zou wel op de hoogt willen blijven van de tips idee en nieuwe recepten. Al de veranderingen lukt mij grotendeels mee om te gaan, zelfs computer, internet etc. /bankieren. Maar die Facebook etc.  media etc.  is niet besteed aan mij. Mijn slapen gaat nu goed, en dat wil ik graag zo houden. ………………

Bedankt meiden en veel succes met alles.

groeten Gerda Schutte, gemeente Medemblik

Wil je ook blijvend van je darmklachten afkomen? Bekijk dan hoe onze coaching je hierbij kan helpen! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top