Het PDS de Baas traject

Het PDS de Baas traject met groepscoaching

Het complete online programma voor een leuker, makkelijker en energieker leven met PDS. Krijg meer kennis over PDS en leer wat jij kunt doen met voeding en leefstijl om je PDS klachten te verslaan. Volg de 5 effectieve stappen van de BETER methode en wordt in 12 weken je darmen de baas! Met de onderdelen ‘bewustwording’, ‘eten’, ‘trainen’, ‘energie’ en ‘rusten’ versla jij je klachten met een holistische aanpak.  

‘’Je ziet door de bomen het bos niet meer’’

Je wilt van die klachten afkomen alleen je weet niet waar te beginnen. Je wil niet zomaar iets doen, maar aan de slag met een concreet en effectief plan. Door alle tegenstrijdige informatie die je online vindt, weet jij ook niet meer waar je nou goed aan doet… 
PDS de baas groepscoaching

Je herkent je waarschijnlijk in een of meer van onderstaande klachten

 • Je hebt vaak last van een opgezette buik waardoor je je niet lekker in je vel voelt 
 • Je hebt last van gasvorming en winderigheid 
 • Je hebt regelmatig buikpijn, maagpijn, steken in je buik of rommelende darmen 
 • Je ziet door de bomen het bos niet meer: Glutenvrij, lactosevrij, koolhydraatarm, je weet het allemaal niet meer. Iedereen zegt iets anders en ondertussen heb jij van alles geprobeerd maar lijkt niks voor jou te werken. 
 • Je maakt je (soms dagelijks) zorgen over je buik en of er klachten zullen opspelen 
 • Je zit vaak in je hoofd en kan lang piekeren  
 • Je hebt last van brandend maagzuur of misselijkheid 
 • Je hebt last van een wisselende stoelgang. Het gaat van obstipatie naar dunne ontlasting of diarree klachten 
 • Je voelt je vaak moe, futloos of hebt weinig energie en zin om dingen te doen 
 • Je hebt last van een down of depri gevoel 
 • Je hebt last van sugar cravings 
 • Strakke kleding kun je helaas niet meer aan.. want je weet nooit wanneer je buik opzwelt 
 • Je weet niet meer wat nu wel of niet goed is om te eten voor jou, je kunt geen rode draad vinden in je klachten. De ene keer reageert je buik wel op brood maar de andere keer niet.. 
 • Je wordt niet uitgerust wakker ‘s ochtends 
 • Je zou de hele dag door kunnen eten want je bent nooit echt verzadigd 
 • Je hebt de energie niet om te gaan sporten 
 • Je hebt minder zin in sociale gelegenheden of etentjes buiten de deur of je kunt hier minder van genieten 
 • Je probeert al een tijd af te vallen maar dit lukt maar niet 

Hoe zou het zijn als jij over 12 weken drastisch minder klachten hebt, meer energie ervaart én weet wat je wel en niet kunt eten?

Wat als over 12 weken je darmklachten drastisch verminderd of zelfs verholpen zijn? Als jij weer grip hebt op je darmen en op je leven. Je weet welke voeding darmklachten bij je veroorzaakt en wat je juist wel kunt eten. Je hebt je sociale leven weer terug. Je kunt weer uit eten! En hier ook echt van genieten. Je kunt weer op vakantie zonder je telkens zorgen te maken over of je darmklachten zullen opspelen. Jij weet wat wel en niet werkt voor jouw lichaam.

Je ervaart minder stress en meer rust. In je buik én in je hoofd. Je hoeft niet steeds om je heen te kijken om te zoeken waar het dichtstbijzijnde toilet is. Niet telkens te denken Wat als.. Dit geeft rust! Daarnaast eet je bewuster en weet je wat je lijf wel en niet aankan. Je lijf heeft dus ook meer rust. Meer rust betekent meer energie!

Met PDS de Baas zit jij straks weer lekker in je vel en ervaar je meer energie!

Minder klachten meer rust

PDS de Baas traject

3 maanden
200
167 per maand
 • Het complete PDS de Baas programma
 • Uitgebreide recepten database, meal planner en voorbeeld weekmenu's
 • Online werkboek
 • Groepcoaching
 • Support via de groepsapp & PDS community
 • Op je eigen tempo

Het complete PDS de Baas programma
Je vindt hier alle modules, lessen, video’s, pdf’s en opdrachten die jij nodig hebt. 

 Uitgebreide recepten database, meal planner en voorbeeld weekmenu’s
Meer dan 100 darm proof recepten om lekker, simpel en snel te kunnen koken.

Online werkboek
Bij het programma zit een handig online werkboek met alle opdrachten, meetmomenten en evaluaties. Zo heb je het hele traject alles bij elkaar staan en kun je hier later ook op terugvallen. Hiermee kom je in de actiemodus! 

Groepcoaching
Elke twee weken is er een online groepssessie. Een Q&A waarin je al je vragen kunt stellen. Zo sta je er niet alleen voor! Je geeft een update van je proces en progressie. Ik geef je praktische tips en adviezen en beantwoord al jouw vragen.  

Support via de groepsapp & PDS community
In de groepswhatsapp en de community kun jij ook tussendoor je vragen, uitdagingen en successen delen. Of connect met de andere PDS’ers die allemaal werken aan eenzelfde soort doel als jij.  

Op je eigen tempo
Volg de modules op je eigen tempo! 12 weken lang wordt je begeleid in de groep coaching. Het programma kun je ook op je eigen tempo volgen! Komt er een pauze tussendoor? Geen probleem, dan pak jij het daarna weer op.  

PDS coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wel wordt het regelmatig vergoed door een werkgever onder ‘health coaching’, ‘mental coaching’ en/ of door het opleidingsbudget hier aan te besteden.
Check of dit bij uw werkgever een mogelijkheid is. 
 

online traject darmklachten

 “Binnen 4 weken vermindert bij 90% van de mensen de klachten al.”

“8 van de 10 pds’ers heeft geen opgeblazen buik meer”

Wat ga je bereiken?

Je snapt waar je klachten vandaan kwamen. Je snapt nu hoe je lijf werkt en hoe jij goed voor je darmen kunt zorgen op een manier die bij jou past. Dit geeft rust. Jij hebt weer grip op je klachten! 
 Je hebt minder last van buik- maag en darmklachten. Je ervaart nauwelijks nog een opgeblazen buik en je stoelgang is aanzienlijk verbeterd. Je voelt je de hele dag verzadigd en weet wat je darmen nodig hebben om goed te kunnen functioneren.  
 Je hebt meer energie! Je hebt geen last meer van energie dips of een inkakker na het eten. Je hebt ‘s avonds zelfs nog energie om te gaan sporten of om die gezonde maaltijd voor te bereiden.  
Je weet hoe je lekker én PDS proof kunt eten! Je weet hoe je simpele, gezonde maaltijden kunt bereiden en vind een fijne balans in genieten en gezond eten. Geen dieet maar een complete aanpak. 

Wat ga je leren?

Bewustwording
Alles over een prikkelbare darm, darmklachten en je spijsvertering. Wat is de (onderliggende) oorzaak van je klachten? Welke leefstijl factoren hebben invloed op hoe jij je voelt?

Voeding
Je leert alles over veelvoorkomende PDS en darmklachten triggers. Wat je vooral niet én juist wel moet eten. Je leert alles over wat jouw darmen en lichaam wel nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Welke daily essentials jij nodig hebt om elke dag goed voor je darmen te zorgen. De focus ligt op wat kun jij wel eten in plaats op wat kun jij niet eten.

-Ik leer je alles over de belangrijkste voedingsaspecten om een duurzame verandering te kunnen maken.
-Je leert waarom mindful eten net zo belangrijk is als wat jij op een dag eet. Je optimaliseert je spijsvertering. Met kleine aanpassingen maak je een grote impact op je gezondheid.
-Je leert een goede balans te hanteren. Weg met de alles of niets mindset. We gaan voor een lange termijn leefstijl.

Trainen
Je leert alles over het creëren van de juiste mindset die nodig is om blijvend van je klachten af te komen. Je creëert nieuwe gewoontes en bouwt routines in die jou helpen de eet- en leefstijl door te zetten en je klachten blijvend te verhelpen. Je leert welke bewegingsvormen en sporten jou kunnen helpen.

PDS en darmklachten triggers

Energie
Je leert meer over de hersen- darm connectie en welke invloed stress heeft op jouw klachten. Je weet wat jouw energiegevers en energievreters zijn en je kunt weer luisteren naar je lichaam en daarmee vertrouwen op wat je lichaam je vertelt.

Rust
Je leert meer over hoe jij je slaapkwaliteit positief kunt beïnvloeden en zorgt daarmee voor een beter herstel van je darmen. Je ervaart de kracht van ademhaling op je darmklachten en leert je ademhaling op de juiste manier inzetten om zo blijvend je klachten te verhelpen.

maag darm specialist

Waarom PDS coaching uniek is

Begeleiding in je proces 
Ik vind het belangrijk om er voor je te zijn in jouw proces naar het verslaan van je darmklachten. Ik wil je niet enkel advies geven en zeggen succes ermee! Het komt allemaal aan op het ook daadwerkelijk gaan uitvoeren van de tips en adviezen. Je komt ongetwijfeld vragen tegen of hebt behoefte aan wat inspiratie of motivatie. En dan ben ik er voor je!

Speciaal voor mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom en darmklachten 
Je krijgt geen algemeen plan of voedingsadvies. Dit is specifiek voor jou met lastige darmklachten.

Weinig tijd 
Je hoeft geen uren in de keuken te staan of boeken te lezen. Ik geloof dat je met simpele aanpassingen een grote impact kan maken op je gezondheid.  

Ervaringsdeskundige 
Als ervaringsdeskundige bij PDS weet ik met welke klachten en zorgen jij dagelijks te maken hebt. Jij voelt je op je gemak en durft alles te delen. Ik oordeel niet en heb begrip voor je situatie. Als coach ben ik je stok achter de deur en kun je bij me terecht. 

Over Maudy

Ik heb al meer dan 1000 mensen gezien die door de bomen het bos niet meer zagen. Die zich moedeloos en gefrustreerd voelde door alle pogingen om van hun klachten af te komen.. Dieet na dieet deden ze om hun klachten te verhelpen, maar zonder blijvend resultaat.  

Dat is waar ik verandering in wil brengen. Ik heb mij als orthomoleculair adviseur gespecialiseerd in het maag- darmstelsel en als PDS coach de afgelopen jaren veel mensen geholpen naar een klachtenvrij leven.  

Het is mijn missie om jou weer vertrouwen in je lichaam terug te geven en te laten voelen hoe jij dat zelf kunt doen. Met de juiste eet- en leefstijl aanpassingen kun jij weer zonder klachten door het leven gaan. Prikkelbare darmklachten zijn niet ‘normaal’ en jij verdient het om weer een leuker en makkelijker leven te leiden met PDS.  

Misschien geloof jij er niet meer in, maar ik geloof wel in jou! Het is echt mogelijk is om weer grip te krijgen op je darmklachten en weer te genieten van het leven. Het is mij gelukt en duizenden mensen gingen je al voor. Als je bereid bent om actief aan de slag te gaan, gaat het jou ook zeker lukken.  

pds de baas worden

Is PDS de Baas geschikt voor mij?

 • ‘Ik ben gediagnosticeerd met PDS en wil weten wat ik nu het beste kan doen.’
 • ‘Ik herken me in de klachten die bij een prikkelbare darm horen en wil hier vanaf komen.’
 • ‘Ik zie door de bomen het bos niet meer aan informatie en tips en wil aan de slag met een concreet plan’.
 • ‘Ik ben het ongemak, de twijfels, de zorgen en onzekerheid helemaal zat.’
 • ‘Ik wil niet afhankelijk zijn van vezelzakjes of medicatie, want dit is geen lange termijn oplossing.’
 • ‘Ik wil leren hoe ik dmv voeding en leefstijl mijn klachten onder controle krijg ‘
 • ‘Ik wil een échte oplossing die voor de lange termijn houdbaar is en blijvend resultaat geeft.’
 • ‘Ik wil een onbezorgd leven leiden en me elke dag energiek voelen.’
 • ‘Ik wil meer leren over mijn lichaam en hoe ik goed voor mijn darmen zorg zodat ik de controle terug kan pakken.’’ 

Hoe ziet het PDS de Baas traject met groep coaching eruit?

In het PDS de Baas traject gaan we 12 weken samen aan de slag!

Dit traject start 1 keer per kwartaal. Meld jezelf aan voor de interesselijst als je op de hoogte wilt worden gehouden van de eerstvolgende start mogelijkheid.

Stap 1 – De start
Je meld je aan via de button en ontvangt de welkomstmail met informatie. Je ziet wanneer de volgende Q&A’s gepland staan en zet deze alvast in je agenda.

Stap 2 – Je start met het PDS de Baas programma
Je krijgt toegang tot de online leeromgeving waar het PDS de Baas programma voor je klaar staat. Je start met de module Introductie en Bewustwording.

Stap 3 – Groep coaching
12 weken lang wordt je begeleid via de groepscoaching. Elke twee weken is er een online Q&A waaraan je kunt deelnemen. Kun je er niet live bij zijn? Geen probleem! Je kunt de opname terugkijken in de online omgeving of in je app.

Stap 4 – Recepten database
Je gaat aan de slag met de uitgebreide recepten database met meer dan 100 darm proof recepten. Van ontbijt tot lunch, smoothies, diner en snacks! Met simpele, gezonde en vooral lekkere recepten vind je koken zelfs leuk!

Stap 5 – Support in de PDS community en groeps whatsapp
Loop je ergens tegenaan of heb je een vraag tussen de Q&A’s door? Tijdens het gehele traject kun je al je vragen aan mij stellen in de PDS community. Zo sta je er nooit alleen voor en ben ik er om jou een zetje in de juiste richting te geven wanneer nodig! In de groeps whatsapp krijg je dagelijks support van gelijkgestemden. Je wordt geinspireerd en gemotiveerd om aan de slag te gaan!

Waarom je niet langer met darmklachten wil rondlopen

Ik zie mensen die al (tientallen) jaren rondlopen met een opgeblazen buik, diarree klachten, maagzuur of vage buikklachten maar ook mensen die pas een aantal maanden hiermee struggelen.  

Het beste moment om deze klachten te verhelpen is nu. Hoe langer je met darmklachten rondloopt, hoe meer klachten je ontwikkelt en hoe meer schade je kunt aanrichten. Dat je al jarenlang last hebt, betekent niet dat dit niet verholpen of hersteld kan worden. 

Sta je nog aan het begin van je zoektocht of heb je nog niet zo lang last? Dan is dit hét moment om direct de kern van het probleem aan te pakken. Dat scheelt je jarenlang struggelen met deze problemen.  

Wanneer je te lang met darmklachten blijft rondlopen kun je een lekkende darm ontwikkelen. Hieruit vloeien meer klachten voort zoals vermoeidheid en een verminderde opname van voedingsstoffen. 

Afwijkende ontlasting of diarree klachten zorgen ook voor een verminderde opname van voedingsstoffen in de darm met alle mogelijke gevolgen van dien. 

Er is een kans dat je (onnodig) voedingsmiddelen gaat schrappen omdat je probeert een oplossing te vinden. Dit vergroot de kans op tekorten. 

Op deze manier kunnen darmklachten zorgen voor een sneeuwbaleffect naar allerlei andere klachten zoals: slaapproblemen, huidproblemen (acne en eczeem), vermoeidheidsklachten, angsten, down- of depressieve gevoelens en het ontwikkelen van voedsel allergieën of intoleranties. 

Met een aantal simpele voeding en leefstijl aanpassingen kun jij een grote impact maken op je darmgezondheid en zo meer klachten voorkomen. 

Scroll naar boven