Mijn naam is Maudy Tiggelaven

Ik ben PDS coach en orthomoleculair adviseur gespecialiseerd in maag- darmklachten.

Ik ben er speciaal voor jou met het prikkelbare darm syndroom of darmklachten.

Ik help jou naar een leuker en energieker leven met PDS door middel van kennis, tips en inzichten rondom een holistische aanpak bij PDS te delen. Dit deel ik via mijn website, Masterclasses, e-books, de darm proof receptendatabase, het online PDS de baas programma en de 1 op 1 PDS coaching trajecten. Naast een expert ben ik ook ervaringsdeskundige bij PDS.

Na jaren met (onverklaarbare) buik en darmklachten te hebben gelopen was ik het zat. Ik dacht: hier wil ik niet de rest van mijn leven mee blijven dealen. Dit moet anders kunnen.
pds coach maudy
darm herstel traject coach

Ik kreeg de diagnose PDS

Al tientallen keren had ik het internet afgestruind om te vinden waar ik last van had. Ik deed elke PDS test die er was en altijd kwam ik uit op: je hebt het Prikkelbare darm syndroom. Toen de huisarts de diagnose PDS bevestigde ging ik op zoek naar een oplossing. Één ding wist ik zeker, ik wil niet de rest van mijn leven met deze klachten blijven rondlopen. 

Ik wilde af van de onzekerheid en plotselinge buikpijn aanvallen. 

Ik wilde vol zelfvertrouwen in die nieuwe outfit lopen! In plaats van me zorgen maken over mijn buik. 

Ik wilde elke dag energiek in het leven staan! In plaats van telkens maar moe, futloos of down zijn.. 

Ik wilde de touwtjes in handen hebben in plaats van dat mijn darmen de baas waren over mij.. 

De start van mijn zoektocht

De huisarts stuurde me weg met een recept voor medicatie en een ‘’je zal er mee moeten leren leven’’… Wat een domper.. Daar kon ik dus helemaal niks mee! De medicatie gaf ik een kans want op dat moment had ik er alles voor over om van die klachten af te komen. Het werkte. Voor 3 maanden. Daarna kwamen alle klachten net zo hard weer terug.

Hoe vaak ik wel niet voor de spiegel heb gestaan en met mijn hand over mijn opgeblazen onderbuik wreef. Het is weer zover.. Hoe kan dit nou? Wat heb ik verkeerd gedaan?

Vaak vroeg ik me af: heeft iedereen dit wel eens? Is het eigenlijk wel echt zo erg?
De fysieke klachten zijn één maar ook mentaal kostte dit veel energie. Ik at al zo gezond en toch had ik altijd last
Ik at gezonder dan ooit en stond 4 keer per week in de sportschool. Ik snapte maar niet dat ik zo vaak krampen en pijn had, dat mijn buik zo opgezwollen was en waardoor ik zo moe was. De hele dag door had ik last van energiedips… Ondanks dat ik werkzaam was als voeding en leefstijl coach kreeg ik geen grip op mijn darmklachten wat erg frustrerend was.
Ik leek wel zwanger zo opgezet was mijn buik Wow! Was vaak de reactie die ik kreeg bij het zien van mijn buik… Een broek die ik de ene dag prima aankon en de volgende dag ineens niet meer dicht kreeg.. De ongemakkelijkheid en de moedeloosheid hierover waren meer dan frustrerend.

En dan de gênante momenten.. De onvoorspelbaarheid maakte het moeilijk. De klachten komen in vlagen. Wanneer ik een avond uit ging met vriendinnen hoopte ik maar dat het goed ging en mijn buik zich rustig zou houden. Maar de gênante momenten waren niet te voorkomen.. Gasvorming en winderigheid waren vaak het geval.

Ik was klaar met symptoom bestrijding en ging op zoek naar een échte oplossing. 12 weken later waren mijn klachten met 80% verminderd.
online pds recepten
Scroll naar boven