Mijn naam is Maudy Tiggelaven

Ik ben PDS coach en orthomoleculair adviseur gespecialiseerd in maag- darmklachten.

Ik ben er speciaal voor jou met het prikkelbare darm syndroom of darmklachten.

Ik help jou naar een leuker en energieker leven met PDS door middel van kennis, tips en inzichten rondom een holistische aanpak bij PDS te delen. Dit deel ik via mijn website, Masterclasses, e-books, de darm proof receptendatabase, het online PDS de baas programma en de 1 op 1 PDS coaching trajecten. Naast een expert ben ik ook ervaringsdeskundige bij PDS.

Na jaren met (onverklaarbare) buik en darmklachten te hebben gelopen was ik het zat. Ik dacht: hier wil ik niet de rest van mijn leven mee blijven dealen. Dit moet anders kunnen.
pds coach maudy
darm herstel traject coach

Ik kreeg de diagnose PDS

Al tientallen keren had ik het internet afgestruind om te vinden waar ik last van had. Ik deed elke PDS test die er was en altijd kwam ik uit op: je hebt het Prikkelbare darm syndroom. Toen de huisarts de diagnose PDS bevestigde ging ik op zoek naar een oplossing. Één ding wist ik zeker, ik wil niet de rest van mijn leven met deze klachten blijven rondlopen. 

Ik wilde af van de onzekerheid en plotselinge buikpijn aanvallen. 

Ik wilde vol zelfvertrouwen in die nieuwe outfit lopen! In plaats van me zorgen maken over mijn buik. 

Ik wilde elke dag energiek in het leven staan! In plaats van telkens maar moe, futloos of down zijn.. 

Ik wilde de touwtjes in handen hebben in plaats van dat mijn darmen de baas waren over mij.. 

De start van mijn zoektocht

De huisarts stuurde me weg met een recept voor medicatie en een ‘’je zal er mee moeten leren leven’’… Wat een domper.. Daar kon ik dus helemaal niks mee! De medicatie gaf ik een kans want op dat moment had ik er alles voor over om van die klachten af te komen. Het werkte. Voor 3 maanden. Daarna kwamen alle klachten net zo hard weer terug.

Hoe vaak ik wel niet voor de spiegel heb gestaan en met mijn hand over mijn opgeblazen onderbuik wreef. Het is weer zover.. Hoe kan dit nou? Wat heb ik verkeerd gedaan?

Vaak vroeg ik me af: heeft iedereen dit wel eens? Is het eigenlijk wel echt zo erg?
De fysieke klachten zijn één maar ook mentaal kostte dit veel energie. Ik at al zo gezond en toch had ik altijd last
Ik at gezonder dan ooit en stond 4 keer per week in de sportschool. Ik snapte maar niet dat ik zo vaak krampen en pijn had, dat mijn buik zo opgezwollen was en waardoor ik zo moe was. De hele dag door had ik last van energiedips… Ondanks dat ik werkzaam was als voeding en leefstijl coach kreeg ik geen grip op mijn darmklachten wat erg frustrerend was.
Ik leek wel zwanger zo opgezet was mijn buik Wow! Was vaak de reactie die ik kreeg bij het zien van mijn buik… Een broek die ik de ene dag prima aankon en de volgende dag ineens niet meer dicht kreeg.. De ongemakkelijkheid en de moedeloosheid hierover waren meer dan frustrerend.

En dan de gênante momenten.. De onvoorspelbaarheid maakte het moeilijk. De klachten komen in vlagen. Wanneer ik een avond uit ging met vriendinnen hoopte ik maar dat het goed ging en mijn buik zich rustig zou houden. Maar de gênante momenten waren niet te voorkomen.. Gasvorming en winderigheid waren vaak het geval.

Ik was klaar met symptoom bestrijding en ging op zoek naar een échte oplossing. 12 weken later waren mijn klachten met 80% verminderd.
darm herstel mindset coach

Het keerpunt in mijn leven

Ik kwam terecht bij PDS coach Janna. Daar leerde ik over de verschillende factoren die invloed hadden op mijn klachten. Ik kwam erachter dat leefstijl net zo belangrijk is als voeding. Naast voeding ging ik aan de slag met bewustwording, beweging, leefstijl en mindset. Toen ik daar meer balans in kreeg zijn mijn klachten drastisch verminderd.

Het gevoel van er niet meer alleen voor staan was een enorme opluchting. Ik voelde me gehoord en begrepen. Voor het eerst werden mijn klachten vanuit een holistische aanpak bekeken.

Ik kwam achter de oorzaak van mijn aanhoudende darmklachten. In de jaren die hierop volgde heb ik mij gespecialiseerd in het Prikkelbare darm syndroom en de darmen.

Ik leef voor 95% van de tijd klachtenvrij. Wanneer ik toch last ervaar, weet ik waardoor het komt en weet ik wat ik kan doen om hier zo snel mogelijk vanaf te komen.

”Ik voel me fit, energiek en vertrouw weer op mijn eigen lichaam. Ik weet wat ik wel en niet kan eten en wat mijn lichaam nodig heeft om klachtenvrij te blijven. Ik leef weer zonder continue buikpijn, zonder opgeblazen buik na elke maaltijd, zonder schaamte omdat mijn darmen aan het rommelen zijn en zonder zorgen over wat als..”

Mijn missie

Het is mijn missie om heel Nederland darmklachten vrij te krijgen. Ik help je om weer grip te krijgen op je darmklachten zodat jij weer onbezorgd kunt genieten van het leven.

Niet door middel van een standaard aanpak of medicijn, maar door de oorzaak van het probleem aan te pakken en te luisteren naar je lichaam.

Een holistische aanpak voor blijvend resultaat
Je lichaam is één geheel, een systeem. Alles werkt met elkaar samen. Het is daarom essentieel om alle domeinen die invloed hebben op jouw klachten onder de loep te nemen. Voeding, mindset, ademhaling, slaap, stress & energie. Wanneer je aan de juiste knoppen draait zul je weer een klachtenvrij leven kunnen leiden.

Als coach
Geef ik je een liefdevol zetje in de juiste richting. Ik geef je alle kennis en tools om nu echt de stap te maken naar een darmklachten vrij leven! Je breekt uit je vicieuze cirkel van klachten en gaat weer luisteren naar je lichaam zodat jij de baas over je darmen wordt en niet andersom.

PDS is voor iedereen anders. Ik vind het ontzettend belangrijk om samen met jou te kijken naar wat je huidige eet- en leefgewoonten zijn om hier aansluitend een passend advies op te maken.

maag darm specialist
darm herstel mindset coach

Opleidingen & praktijk-ervaring van Maudy Tiggelaven Opleidingen en cursussen

Physis Academy – Jaaropleiding 2023

OHF – Ortho Health Foundation – 2022
Level 1 Orthomoleculaire therapie Basis
Level 2 Orthomoleculaire therapie Gevorderd
+ Specialisatie Maag Lever Darmen – 2023

Physis Academy
6 domeinen cursus (immuunsysteem, voeding, slaap, stress, beweging, ademhaling)

PDS coach opleiding Bij Janna Koopman

Business Coaching bij Sharona Bolander (1 jaar)

Chivo Opleidingen en trainingen
Voeding certificering
Training certificering
Coaching certificering

Personal body coach (voeding, training, gedrag, herstel)
Je darmen de baas bij PDS coaching

Praktijk ervaring

  • PDS coach en eigenaar PDS coaching (2023 – nu)
  • PDS coach en eigenaar Jouw PDS coach (2021-2023)
  • Orthomoleculair adviseur
  • Voedingscoach & Personal trainer bij Movement Club (2019-2023)
  • Leefstijlcoach bij Personal body plan (2017-2021)
online pds recepten
Scroll naar boven