Mijn naam is Maudy Tiggelaven en ik ben PDS coach en orthomoleculair adviseur voor mensen met het prikkelbare darm syndroom en darmklachten.

Prikkelbare darmcoach Maudy Tiggelaven

Na jaren met (onverklaarbare) buik en darmklachten te hebben gelopen was ik het zat. Ik dacht: hier wil ik niet de rest van mijn leven mee blijven dealen. Dit moet anders kunnen.

Prikkelbare darm coach en orthomoleculair adviseur

Mijn naam is Maudy Tiggelaven en ik ben PDS coach en orthomoleculair adviseur voor mensen met het prikkelbare darm syndroom en darmklachten.

Ik kreeg de diagnose PDS

Al tientallen keren had ik het internet afgestruind om te vinden waar ik last van had. Ik deed elke PDS test die er was en altijd kwam ik uit op: je hebt het Prikkelbare darm syndroom. Toen de huisarts de diagnose PDS bevestigde ging ik op zoek naar een oplossing. Één ding wist ik zeker, ik wil niet de rest van mijn leven met deze klachten blijven rondlopen.

Ik wilde af van de onzekerheid en plotselinge buikpijn aanvallen.
Ik wilde vol zelfvertrouwen in die nieuwe outfit lopen! In plaats van me zorgen maken over mijn buik.
Ik wilde elke dag energiek in het leven staan! In plaats van telkens maar moe, futloos of down zijn..
Ik wilde de touwtjes in handen hebben in plaats van dat mijn darmen de baas waren over mij..
 

De start van mijn zoektocht

De huisarts stuurde me weg met een recept voor medicatie en een ‘’je zal er mee moeten leren leven’’… Wat een domper.. Daar kon ik dus helemaal niks mee! De medicatie gaf ik een kans want op dat moment had ik er alles voor over om van die klachten af te komen. Het werkte. Voor 3 maanden. Daarna kwamen alle klachten net zo hard weer terug.

Hoe vaak ik wel niet voor de spiegel heb gestaan en met mijn hand over mijn opgeblazen onderbuik wreef. Het is weer zover.. Hoe kan dit nou? Wat heb ik verkeerd gedaan? 

Vaak vroeg ik me af: heeft iedereen dit wel eens? Is het eigenlijk wel echt zo erg?

De fysieke klachten zijn één maar ook mentaal kostte dit veel energie.

Over Maudy Tiggelaven Prikkelbare darm coach en orthomoleculair adviseur

Ik at al zo gezond en toch had ik altijd last

Ik at gezonder dan ooit en stond 4 keer per week in de sportschool. Ik snapte maar niet dat ik zo vaak krampen en pijn had, dat mijn buik zo opgezwollen was en waardoor ik zo moe was. De hele dag door had ik last van energiedips… Ondanks dat ik werkzaam was als voeding en leefstijl coach kreeg ik geen grip op mijn darmklachten wat erg frustrerend was.

Ik leek wel zwanger zo opgezet was mijn buik

Wow! Was vaak de reactie die ik kreeg bij het zien van mijn buik… Een broek die ik de ene dag prima aankon en de volgende dag ineens niet meer dicht kreeg.. De ongemakkelijkheid en de moedeloosheid hierover waren meer dan frustrerend.

En dan de gênante momenten..

De onvoorspelbaarheid maakte het moeilijk. De klachten komen in vlagen. Wanneer ik een avond uit ging met vriendinnen hoopte ik maar dat het goed ging en mijn buik zich rustig zou houden. Maar de gênante momenten waren niet te voorkomen.. Gasvorming en winderigheid waren vaak het geval.

Maudy Tiggelaven Prikkelbare darmcoach

Ik was klaar met symptoom bestrijding en ging op zoek naar een échte oplossing. 12 weken later waren mijn klachten met 80% verminderd.

Het keerpunt in mijn leven

Ik kwam terecht bij PDS coach Janna. Daar leerde ik over de verschillende factoren die invloed hadden op mijn klachten. Ik kwam erachter dat leefstijl net zo belangrijk is als voeding. Naast voeding ging ik aan de slag met bewustwording, beweging, leefstijl en mindset. Toen ik daar meer balans in kreeg zijn mijn klachten drastisch verminderd.

Het gevoel van er niet meer alleen voor staan was een enorme opluchting. Ik voelde me gehoord en begrepen. Zelf ervaarde ik haar persoonlijke en holistische aanpak wat mij heel erg aansprak.

Ik kwam erachter wat allemaal van invloed was op mijn klachten en wat mij wel en niet hielp. In de jaren die hierop volgde heb ik mij gespecialiseerd in het Prikkelbar darm syndroom en de darmen. 

Ik leef voor 95% van de tijd klachtenvrij. Wanneer ik toch last ervaar weet ik waardoor het komt en weet ik wat ik kan doen om hier zo snel mogelijk vanaf te komen. 

''Ik voel me fit, energiek en vertrouw weer op mijn eigen lichaam. Ik weet wat ik wel en niet kan eten en wat mijn lichaam nodig heeft om klachtenvrij te blijven. Ik leef weer zonder continue buikpijn, zonder opgeblazen buik na elke maaltijd, zonder schaamte omdat mijn darmen aan het rommelen zijn en zonder zorgen over wat als..''

De BETER methode speciaal voor PDS-patiënten

In het programma je darmen de baas werk ik met de BETER-methode, waarin Bewustwording, Eten, Trainen, Energie en Rusten centraal staat. Zonder je eerst bewust te worden van je huidige patroon, is het niet mogelijk om blijvend van je darmklachten af te komen. Je kunt een standaard dieet proberen of een andere behandeling, maar doordat dit niet volledig bij je past, heb je een grote kans op terugval. Dit betekent dat je na een bepaalde tijd weer terug bij af bent. Bovendien kunnen er onderliggende problemen, zoals een trauma of onderliggende angst, zijn waar ook aan gewerkt moet worden. 

Jaren geleden werd ik gecoacht door PDS coach Janna. Middels de BETER methode ben ik na jaren struggelen klachtenvrij geworden. Nu neem ik PDS coaching van Janna over en ga ik mijn missie achterna: heel Nederland darmklachtenvrij klachtenvrij maken. De BETER methode is een complete aanpak waarbij je leert hoe je op eigen kracht blijvend van je darmklachten afkomt. Als PDS- coach en orthomoleculair adviseur help ik je om dit toe te passen in de praktijk (stap voor stap). Zodat jij een verandering maakt voor de lange termijn en niet voor maar even.

Maudy Tiggelaven is lid van de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB).

Mijn missie

Het is mijn missie om heel Nederland darmklachtenvrij te krijgen. Ik help je om weer grip te krijgen op je darmklachten zodat jij weer onbezorgd kunt genieten van het leven.

Niet door middel van een standaard aanpak of medicijn, maar door de oorzaak van het probleem aan te pakken en te luisteren naar je lichaam.

Als coach
Geef ik je een liefdevol zetje in de juiste richting. Ik geef je alle kennis en tools om nu echt de stap te maken naar een darmklachtenvrij leven! Je breekt uit je vicieuze cirkel van klachten en gaat weer luisteren naar je lichaam zodat jij de baas over je darmen wordt en niet andersom.

''Uit persoonlijke ervaring weet ik dat leefstijlverandering heel persoonlijk is en vraagt om begrip en de juiste begeleiding. PDS is voor iedereen anders. Ik vind het ontzettend belangrijk om samen met jou te kijken naar wat je huidige eet- en leefgewoonten zijn om hier aansluitend een passend advies op te maken.''

Maudy Tiggelaven PDS coach

Herkenbaar?

Herken jij je in mijn verhaal of ben je nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen?

Neem dan contact met mij op. Ik vertel je graag meer over de verschillende mogelijkheden en denk met je mee over welke volgende stap er het beste bij jou past.

Opleidingen & praktijk-ervaring van Maudy Tiggelaven

Maudy Tiggelaven pds coach en orthomoleculair adviseur

Opleidingen en cursussen

OHF – Ortho Health Foundation
Level 1 Orthomoleculaire therapie Basis
Level 2 Orthomoleculaire therapie Gevorderd

Physis Academy
6 domeinen cursus (immuunsysteem, voeding, slaap, stress, beweging, ademhaling)

PDS coach opleiding 
Bij Janna Koopman

Business Coaching bij Sharona Bolander (1 jaar)

Chivo Opleidingen en trainingen
Voeding certificering
Training certificering
Coaching certificering

Personal body coach (voeding, training, gedrag, herstel)
Je darmen de baas bij PDS coaching

Praktijk ervaring

  • PDS coach en eigenaar PDS coaching
  • PDS coach en eigenaar Jouw PDS coach (2021-2023)
  • Orthomoleculair adviseur
  • Voedingscoach & Personal trainer bij Movement Club
  • Leefstijlcoach bij Personal body plan
Scroll naar boven