De PDS-coach

Prikkelbare darmcoach Maudy Tiggelaven

Maudy Tiggelaven is prikkelbare darmcoach (PDS-coach) en helpt je bij het leren omgaan met PDS. Ze heeft zelf het prikkelbare darm syndroom en al haar kennis en kunde deelt ze in de online training ‘Je darmen de baas’. Ze heeft als doel om andere mensen te helpen met hun persoonlijke zoektocht om darmklachtenvrij te worden. Deze training bestaat uit de modules bewustwording, eten en trainen en wordt ondersteund door video’s, ervaringen en bewustwordingsoefeningen. We bieden ook persoonlijke begeleiding, zoals individuele sessies bij dit PDS-traject of een persoonlijk voedingsplan. Een telefonische afspraak of via beeldbellen is mogelijk. Lees hieronder meer over met wie de PDS-coach samenwerkt.

De PDS-coach werkt samen met MDL-artsen en huisartsen

PDS coaching werkt samen met maag-darm-leverartsen, internisten, gynaecologen en huisartsen door heel Nederland. Met darmkliniek PoliDirect, hebben we korte lijntjes en kun je bovendien snel geholpen worden. Op die manier kunnen wij het het zorgen voor het beste resultaat. PoliDirect kan helpen bij het stellen van een diagnose, zoals het prikkelbare darm syndroom (PDS), ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, gastritis (maag-ontsteking), divertikels, darmparasieten, darminfecties (zoals Salmonella) of gevoeligheid vanwege poliepen in de darmen.

polidirect_Alkmaar samenwerking PDS coaching

De PDS-coach werkt met een integrale aanpak om je PDS (prikkelbare darm syndroom) en darmklachten aan te pakken. Aan de hand van de zelf ontwikkelde BETER-methode word jij je darmen weer de baas!

In onze coaching  besteden we aandacht aan de vijf pijlers bewustwording, eten, trainen, energie en rusten. Niet alleen voeding en dieet komen aan bod, maar ook leren omgaan met stress, luisteren naar je lichaam en het aanpakken van eventuele energieklachten. 

Prikkelbare darm coach en orthomoleculair therapeut Maudy

De PDS-coach werkt samen met PDS-diëtisten

De PDS-coach werkt samen met ‘Het persoonlijke dieet’. Samen bieden wij een complete aanpak voor mensen met PDS, buikpijn of maag-darmklachten. De PDS-diëtist van Het persoonlijke dieet onderzoekt welke voeding en leefstijl bij jou past. Zij analyseert eerst jouw bloed op voedselintoleranties om erachter te komen welke voeding je wel en niet kunt verdragen. 

HPD_Logo_het persoonlijke dieet

Het persoonlijk dieet PDS dietisten

Zij stelt een persoonlijk voedingsplan voor jou op met praktische tips en voedingsadviezen. Daarnaast ontvang je een receptenboek. Je werkt verder ook aan je darmherstel en krijgt hulp bij met het introduceren van voedsel waar je gevoelig voor bent. Op die manier breid je op een vertrouwde manier je voedingspatroon uit en voorkom je tekorten aan vitamines en mineralen.

Scroll naar boven