Summer Sprint
In 6 weken – Je darmen de baas!

Zonder zorgen de zomer in!

Maak in 6 weken een Summer sprint

en zeg goodbye tegen je opgeblazen buik 

en darmklachten.

Neem zelf de touwtjes in handen en word in 6 weken je darmen de baas! Met de onderdelen ‘bewustwording’, ‘eten’, ‘trainen’, ‘energie’ en ‘rusten’ leer jij wat je het beste kunt eten en doen om te leren omgaan met een prikkelbare darm.

Ben je klaar met die vervelende klachten en wil je onbezorgd de zomer tegemoet?

Dan is de Summer sprint echt wat voor jou!

Ik help jou om de oorzaak van je darm klachten te vinden en drastisch te verminderen zodat jij onbezorgd de zomer tegemoet gaat!

Is dit waar jij nu tegenaan loopt?

Je word gek van die opgezette buik

Je ervaart veel te vaak een opgeblazen buik. Je wordt er moedeloos van.. Broeken zitten niet meer lekker. Sommige kleding durf je niet meer te dragen. Nu de zomer eraan komt is deze opgeblazen buik nog vervelender!

Je bent helemaal klaar met die buikklachten waar jij je vinger maar niet op kunt leggen

Een wisselende stoelgang, obstipatie, diarree, lage rugklachten, maagpijn, misselijkheid, vermoeidheid, rommelende darmen, winderigheid... Je bent er klaar mee en bent op zoek naar een blijvende oplossing.

Je wil ook 'gewoon' genieten deze zomer

Je moet er niet aan denken dat deze klachten de hele zomer doorzetten.. Je maakt je nu al zorgen over hoe je dit moet gaan doen met leuke dingen, terrasjes of een vakantie die je gepland hebt.

Je zou zo graag energiek & lekker in je vel de zomer in gaan!

In plaats van je altijd maar moe te voelen en 's avonds het liefst op de bank te ploffen..

Wat krijg je?

In 6 weken maak jij een Summer Sprint!


Online training  – Je darmen de Baas

3 online modules 

Om de 2 weken een Q&A met PDS coach 

Summersprint Kick off video

De investering is nu geen 497,- maar slechts 297,-!!

Deze investering in je gezondheid geeft jou een resultaat voor het leven.
 • Je ontvangt alle leefstijladviezen,  voedingstips en oefeningen die jij nodig hebt. Inclusief ervaringsvideo’s van cliënten met een prikkelbare darm die de online training al met succes hebben gevolgd en met interviews met PDS-experts.
 • Elke module heeft een handig werkboek met opdrachten, zodat je weet hoe je gericht aan de slag kunt gaan. Want alleen actie geeft resultaat.
 • Om de 2 weken is er een online Q&A waarin je al je vragen kunt stellen. Zo sta je er niet alleen voor! Je geeft een update van hoe het gaat. Je hebt een goede stok achter de deur en de PDS coach helpt je verder.
 • Darmproof receptenboek met opties voor glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij, koolhydraatarm, tarwevrij, vegetarisch en veganistisch.
 • Elke 2 weken doorloop je 1 module. Zo maak jij in 6 weken een summer sprint en ben je ready voor de zomer!
 • Je behoud 1 jaar lang toegang tot alles! Je kunt het dus ook op je eigen tempo doen.

Start nu direct en versla snel je buikklachten!

Na aanmelding ontvang je een email met alle praktische informatie & de kick off video. Je kunt direct van start met het bekijken van de kick off sessie en module 1 van de training. Je ontvangt de volgende Q&A data en daar zien wij elkaar!

Ervaringen van anderen met darmklachten

Ervaring van linsey
Ervaring Michel

Ben jij klaar voor de Summer sprint?

In 6 weken drastisch minder klachten en onbezorgd de zomer tegemoet!

Herken je dit?

Je hebt het gevoel dat je al zo veel hebt geprobeerd maar dat niks echt ­werkt

Je kreeg van de dokter te horen dat veel vrouwen hier last van hebben en je er ’maar mee moet leren leven’

Je wil niet voor je hele leven afhankelijk zijn van vezelzakjes en ziet dit niet als een lange termijn oplossing

Je stoelgang gaat alles behalve soepel… (ofwel verstopt of dunne ontlasting)

Je weet je geen raad met de pijn en de klachten… Je hebt geen idee waar je zou moeten beginnen

Je bent dat opgeblazen gevoel en die opgezette buik hélemaal zat

Hoe fijn zou het zijn als...

Je darmklachten weg of drastisch verminderd zijn

Je leert hoe je gelijk van je darmklachten afkomt. Maak een einde aan diarree, obstipatie, darmkrampen, buikpijn en winderigheid.

Je weer controle hebt over je darmen en over je leven

Je weet welke voeding darmklachten bij je veroorzaakt en wat je juist wel kunt eten. Je hebt je sociale leven weer terug. Je moet misschien even wat uitzoeken van tevoren maar… Je kunt weer uit eten! En op die vakantie. En ook al je andere dromen kunnen opeens weer werkelijkheid worden, zonder dat je steeds zorgen hoeft te maken of je maag- of darmklachten krijgt.

Jij weet wat je wel en niet kan eten

Je weet wat je darmklachten triggert. Je bent je nog bewuster van wat goed is voor je lijf. Niet alleen op het gebied van eten, maar ook kun je makkelijker “nee” zeggen tegen dingen waar je niet blij van wordt.

Jij je weer (écht) energiek en fit voelt

Deze training heeft je bewust gemaakt van wat je wel en niet meer wil. Zonder de darmklachten is je leven een stuk makkelijker, en daarnaast kies je steeds bewust weer voor jezelf, wat dat dan ook voor jou mag betekenen.

Je minder stress en meer rust ervaart

Je hoeft niet steeds om je heen te kijken om te zoeken waar het dichtbij zijnde toilet is. NIet telkens te denken Wat als.. Dit geeft rust! Daarnaast eet je bewuster en weet je wat je lijf wel en niet aankan. Je lijf heeft dus ook meer rust. Meer rust betekent meer energie!

Je weer echt lekker in je vel zit

Je bent weer jezelf, energiek, vrolijk en je hebt zin om dingen te ondernemen!

Voel jij ook dat er meer mogelijk is dan ”ermee leren leven..”?!  
Ervaring Kim

Hier wil je dus niet je hele leven mee blijven dealen..

Het frustreert je dat je geen rode draad kan vinden.

Je zou zo graag weten wáár je dan niet tegen kan én wat je precies anders moet doen.


Je bent bang dat deze klachten voor altijd zo blijven en dat het nooit minder zal worden.


Je moet af en toe in foetus houding op de bank met een kruik om je buik weer rustig te krijgen…


Je bent regelmatig bang voor een genante sociale situatie…


Je vraagt je soms af of het niet ”gewoon” erbij hoort… Dat je je aanstelt misschien? (Ik kan je vertellen, dat is echt niet zo)

Wat ga je leren tijdens de Summer Sprint ´je darmen de baas´?

 • Je bouwt aan een duurzame oplossing. Niet iets voor een paar weken of maanden, maar iets dat jij voor altijd wil en kan volhouden.
 • Je weet wat jouw PDS triggers zijn.
 • Je weet hoe je écht goed voor je lichaam en je darmen moet zorgen.
 • Je weet niet alleen wat jouw triggers zijn maar je weet ook hoe hiermee om te gaan.
 • Je ervaart rust rondom eten doordat je vertrouwen hebt gekregen in je eigen kunnen en weet hoe het werkt.
 • Je vind balans in voeding en werkt aan een mindset die jou helpt in het omgaan met je PDS. Je krijgt vertrouwen in je eigen lichaam en in jezelf.
 • Je weet what to do als jouw klachten opspelen.
 • Jij hebt de touwtjes weer in handen en grip op je leven, dat geeft je vertrouwen en zekerheid voor de toekomst

Als je met je prikkelbare darm wilt leren leven en er achter wilt komen hoe je blijvend van je darmklachten afkomt, heb je meer nodig dan een standaarddieet of -methode. Je darmen de baas is een complete aanpak, waarin je er zelf achter komt hoe je een gelukkig leven zonder darmklachten kunt hebben op een manier die bij jou past. Met het stappenplan kom je er zelf achter wat de beste oplossing is voor jou.

‘Je darmen de baas’ is gebaseerd op de BETER-methode en is bewezen effectief, omdat het bestaat uit alle vijf de elementen die je nodig zult hebben om te leren omgaan met je prikkelbare darm. Niet alleen voeding, maar ook bewustwording, trainen, energie en rusten staan centraal. Je leert wat alle oorzaken zijn van je maag-darmklachten, zodat jij je BETER gaat voelen.

Ervaring Hilde

Wat houdt de BETER methode in?

Met de online training ‘je darmen de baas’ gebruiken we de bewezen effectieve BETER-methode, waarin je alles leert wat je moet weten om met je PDS te leren omgaan. BETER staat voor ‘bewustwording’, ‘eten’,  ‘trainen’,  ‘energie’ en ‘rusten’. Alle vijf de elementen van deze methode komen aanbod in deze training. Je komt achter de oorzaken van je maag-darmklachten, zodat jij je BETER gaat voelen. En dat allemaal op een manier die precies bij je past! Daardoor heb je blijvend resultaat.

Module 1: Bewustwording

In de eerste module word jij je bewust van hoe je darmklachten worden veroorzaakt en hoe je ze gelijk makkelijk kunt verminderen met bepaalde kruiden, een praktische tip of een yoga- of ademhalingsoefeningen. Daarnaast leer je hoe je zorgt voor een optimale spijsvertering en welke leefstijladviezen gunstig zijn bij maag-darmklachten. In deze module werken we ook aan de letter E van Energie. Misschien moet je wel heel veel van jezelf of ben je wel een echte pleaser. Jij wordt je bewust wat jou energie geeft en kost. De R van rusten nemen we mee, zodat je leert hoe je meer rust kunt krijgen in je leven én in je darmen. Een goede nachtrust hoort hier ook bij. Ik help je bij het maken voor een actieplan, zodat je gericht aan de slag kan gaan met een darmproof leefstijl die past bij jou.

Module 2: Eten

In deze module ontdek je welke voedselallergieën of -intoleranties jij hebt, hoe je bepaald eten weer kunt leren eten en met welke goede voeding jij je eetpatroon kunt uitbreiden. Op die manier krijg jij alle vitamines en mineralen binnen die jij nodig hebt. Deze module bevat een uitgebreid darmproof receptenboek met opties voor glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij, koolhydraatarm, keto, tarwevrij, vegetarisch en veganistisch. Daarbij vind je variatietips om veelzijdig te leren eten met een opbouwschema en een oefening om te leren voelen wat voor voeding je nodig hebt. Mocht je willen afvallen of juist willen aankomen, dan heb je ook heel veel aan deze module.

Module 3: Trainen

De hersen-darmas, de verbinding van de hersenen en de darmen, kun je positief beïnvloeden, waardoor je minder snel darmklachten zult krijgen. Je krijgt oefeningen mee die je helpen om naar je lichaam te leren luisteren. Daarnaast besteden we ook aandacht aan het ontwikkelen van een positieve mindset, die nodig zal zijn om angsten of zorgen, zoals het eten van bepaald voedsel, te overwinnen. Voldoende sporten en bewegen komen ook aan bod en het leren omgaan met overprikkeling, zoals bij PDS (prikkelbare darm syndroom) en HSP (hooggevoeligheid) vaak van toepassing is. Je leert hoe je effectief met stress leert omgaan en zo spanning in je buik vermindert.

Ervaring Esmee
Ervaring Jessica

In 6 weken drastisch minder klachten en onbezorgd de zomer tegemoet!

Neem geen genoegen met je darmklachten!

Misschien geloof jij er niet meer in, maar ik geloof wel in jou! Het is doodzonde om last te blijven houden van je darmklachten en je te laten belemmeren. 

Het is echt mogelijk is om weer grip te krijgen op je darmklachten en weer te genieten van het leven. Het is mij gelukt en duizenden mensen gingen je al voor. 

Als je bereid bent om actief aan de slag te gaan, gaat het jou ook zeker lukken. 

Prikkelbare darm coach Maudy Tiggelaven 10

In de online training ‘je darmen de baas’ vind je alle nodige tools, opdrachten en oefeningen om mee aan de slag te gaan.  Je leert hoe je puur en gezond kunt eten, maar wel gevarieerd. Vaak hoef je jezelf minder te beperken dan je denkt. Sporten, bewegen, het ontwikkelen van een positieve mindset komen ook aan bod. Alles wat jij nodig hebt om je darmen de baas te worden! 

Dit online programma is tot stand gekomen vanuit mijn expertise als diëtist en PDS-coach, mijn eigen ervaring met het leren omgaan met een prikkelbare darm én ervaringen van mijn cliënten in de praktijk.

Neem geen genoegen met je darmklachten!

Misschien geloof jij er niet meer in, maar ik geloof wel in jou! Het is doodzonde om last te blijven houden van je darmklachten en je te laten belemmeren. Het is echt mogelijk is om weer grip te krijgen op je darmklachten en weer te genieten van het leven. Het is mij gelukt en duizenden mensen gingen je al voor. Als je bereid bent om actief aan de slag te gaan, gaat het jou ook zeker lukken. 

In de online training ‘je darmen de baas’ vind je alle nodige tools, opdrachten en oefeningen om mee aan de slag te gaan. Je leert hoe je puur en gezond kunt eten, maar wel gevarieerd. Vaak hoef je jezelf minder te beperken dan je denkt. Sporten, bewegen, het ontwikkelen van een positieve mindset komen ook aan bod. Alles wat jij nodig hebt om je darmen de baas te worden!

Dit online programma is tot stand gekomen vanuit mijn expertise als orthomoleculair adviseur en PDS-coach, mijn eigen ervaring met het leren omgaan met een prikkelbare darm én ervaringen van mijn cliënten in de praktijk.

Prikkelbare darm coach Maudy Tiggelaven 10

Ervaringen van mensen die de online training 'je darmen de baas' hebben gedaan.

Online training je darmen de baas review 3
Online training je darmen de baas review
Online training je darmen de baas review 2

Ben jij klaar voor de Summer sprint?

In 6 weken drastisch minder klachten en onbezorgd de zomer tegemoet!

Scroll naar boven