PDS courgettesoep – vegetarisch, glutenvrij en lactosevrij
Dieet: glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij, vegetarisch, veganistisch, E-nummervrij
Deze PDS courgettesoep is geschikt bij het prikkelbare darm syndroom, waarbij je gevoelige darmen hebt. Er zitten namelijk geen toevoegingen als kleur-, geur- of smaakstoffen in. Daarbij is deze vegetarische soep glutenvrij en lactosevrij en ook geschikt bij een spastische darm. Zelf neem ik deze soep regelmatig als lunch of als avondeten. Dit recept is vol met groenten en goede vetten, waardoor hij ook goed vult. Geniet volop van deze PDS courgettesoep!
Benodigdheden
– Snijplank
– Snijmes
– Kookpan met deksel
– Staafmixer of blender
Ingrediënten
– 1 courgette
– sjalotje (1/2 prei of lente- ui als je hier niet tegen kunt)
– Keltische zeezout
– 4-seizoenen peper
– paprikapoeder
– 5 cherrytomaatjes
– 2 schijfjes gember
– 3 el olijfolie
– 200 ml water
– 2 el biologische ongegeurde kokosolie
– handje Rozemarijn
– Citroenrasp
Bereidingswijze
1. Was de courgette en snijd deze in plakken.
2. Schil daarna de sjalot en snijd deze in kleine stukjes.
3. Doe de olijfolie in een koekenpan en fruit het sjalotje op laag vuur.
4. Voeg daarna de courgette toe, zet het vuur middelhoog en roer gedurende 3-4 minuten goed.
5. Giet 200 ml water aan de pan toe, roer goed en doe daarna de zout, paprikapoeder, kokosolie, Rozermarijn, citroenrasp en 1 schijfje gember erbij.
6. Laat het geheel 10 minuten stoven op laag vuur en snijd ondertussen de cherrytomaatjes door de midden en snijd een plakje gember af.
7. Zet het vuur uit als de soep klaar is, doe deze in een soepkom en maak hem af met de cherrytomaatjes en gember. Eet smakelijk!
“Deze soep is romig gemaakt door de kokosolie die bestaat uit MCT-vetten die makkelijk opneembaar zijn door de darmen. Hierdoor heb je geen room of crème fraîche meer nodig.”
Ik ben benieuwd wat je van deze PDS courgettesoep vindt. Super leuk als je hieronder een reactie achter laat!