Glutenvrije ovenschotel mozzarella met courgette en tomaat

Glutenvrije ovenschotel mozzarella

Voor 3 personen
Glutenvrij, tarwevrij

Bijna iedereen houdt wel van een ovenschotel. Alleen is dit niet voor iedereen met PDS even makkelijk om te eten zonder darmklachten te krijgen. Deze glutenvrije ovenschotel mozzarella met courgette en tomaat is lekker en ook nog eens PDS-proof. Wil je weten hoe je deze ovenschotel maakt? Lees dan hieronder verder.

Benodigdheden 

– Snijmes
– Snijplank
– Hapjespan
– Koekenpan
– Ovenschotel
– Bord
– Bestek

Ingrediënten

– 250 g biologische kipfiletplakjes
– 1 rode paprika
– 1 courgette
– 2 tomaten
– 200 g prei
– 225 g verse tomatenpasta
– 1 bakje kastanjechampignons
– 125 g mozzarella
– olijfolie extra vierge
– Italiaanse kruiden, peper en zout naar keuze

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Verwijder ondertussen de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van circa 1 cm.
  3. Snijd de courgette, champignons en tomaten ook in blokjes van circa. 1 cm.
  4. Verhit 3 el olijfolie in een hapjespan en bak de courgette en paprika 5 minuten op hoog vuur. Voeg de prei, tomaat, champignons en tomatensaus toe en bak 2 minuten mee.
  5. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Verhit ondertussen de koekenpan met olijfolie en bak de kipfiletplakjes gaar.
  7. Snijd de mozzarella in blokjes.
  8. Verdeel de groente en kip over de aardappelen. Verdeel de mozzarella hier weer over en bak in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven gaar.
  9. Eet smakelijk!

Tip: Vervang de mozzarella ook eens voor geitenkaas voor een andere bite. Of neem er veldsla bij. 

Heb je deze glutenvrije ovenschotel mozzarella met courgette en tomaat al gemaakt? Ik ben benieuwd naar je reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top