Glutenvrije pasta met geitenkaas, rucola en olijven

Glutenvrije pasta met geitenkaas

Glutenvrij, vegetarisch

Pastarecepten zijn er in overvloed, je kan eindeloos variëren. Het fijne van pasta is, is dat het ook nog eens super snel klaar is. Vaak kunnen sauzen een aanleiding zijn voor darmklachten en daarom is deze pasta met kruiden op smaak gemaakt. Deze keer maakte ik een glutenvrije pasta met geitenkaas die PDS-proof is. Wil jij dit recept ook eens proberen? Lees dan snel verder!

Benodigdheden 

– Snijmes
– Snijplank
– 2 kookpannen
– Zeef
– Bord
– Bestek

Ingrediënten

– 80 gram glutenvrije pasta (donker meel)
– 3 handjes rucolasla
– 12 Olijven
– 1 stukje witlof
– ¼ stronk brocolli
– 3 plakjes geitenkaas
– 4 mini-augurken
– Olijfolie extra vierge
– Oregano
– Peper en zout naar wens

Bereidingswijze

  1. Breng een pannetje met water aan de kook.
  2. Weeg op een weegschaal 80 gram pasta af.
  3. Snijd ¼ van de broccoli in kleine stronkjes en snijd de witlof in stukken van gewenst formaat.
  4. Breng deze samen met water aan de kook en laat deze 5 minuten koken.
  5. Zodra het water aan de kook gebracht is, meng de pasta met het water en voeg hieraan een scheutje olijfolie extra vierge toe.
  6. Laat de pasta koken zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Snijd ondertussen de geitenkaas en augurken in kleine stukjes.
  8. Giet zowel de pasta als de groenten af in een zeef en verdeel deze over het bord.
  9. Voeg hieraan de geitenkaas, rucolasla en mini-augurken toe en eindig met een gewenste hoeveelheid oregano, eventueel peper en zout. Eet smakelijk!

Tip: varieer ook eens, voeg bijvoorbeeld wat extra nootjes toe. Of vervang de geitenkaas voor mozzarella, kip of tonijn voor een andere bite.​

Heb jij dit recept glutenvrije pasta met geitenkaas al geprobeerd? Ik zou het heel leuk vinden als je hieronder je reactie achter laat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top