Succesverhaal Renate

Renate (24) kwam een jaar geleden terug van haar reis in Zuid-Oost Azië vanwege chronische diarree. In Nederland kregen haar darmen meer rust, echter bleef zij toch last van haar darmklachten houden. Een vriend van Renate raadde haar aan om met mij contact op te nemen en dit heeft zij gedaan. Met het traject is het haar gelukt om darmklachtenvrij te worden en meer voor haar zelf te kiezen! Lees hieronder haar verhaal!

Wat was de situatie voordat je begon aan het programma ‘je darmen de baas’?

Voordat ik begon aan het programma had ik vaak en ook veel klachten. Vorig jaar september ben ik teruggekomen in Nederland na een jaar reizen in Zuid-Oost Azië. Eén van de redenen dat ik terug ging naar Nederland was omdat ik al 3 maanden last had van chronische diarree. Terwijl het in de maanden daarvoor juist veel beter ging met mijn darmen, doordat ik ontspannen was en het eten in Azië allemaal veel natuurlijker en beter verteerbaar is had ik vrijwel geen klachten, totdat ik blijkbaar iets verkeerds gegeten of gedronken had. Heel wat ziekenhuisbezoeken volgde, maar er kwam nooit iets uit. Uiteindelijk had ik een antibioticakuur gekregen in Australië die goed aansloeg.

Eenmaal in Nederland kwamen mijn darmen wel wat tot rust, maar ik bleef klachten houden. Na een half jaar te tobben met darmklachten; ik had veel last van een wisselende stoelgang, obstipatie, overloopdiarree, diarree, acht keer per dag naar het toilet moeten, misselijkheid.

Een vriend raadde me aan om contact op te nemen met Janna. Dat had ik dan ook meteen gedaan. Toen ik aan het traject begon had ik er wel moeite mee om mijn eetpatroon zo te veranderen, dus begon ik met kleine wijzigingen. Wat al een groot effect gaf en mij ook weer vertrouwen gaf in mijn darmen.

Wat is je situatie nu?

Aan het einde van het traject had ik een enorme vermindering van klachten, doordat ik veel meer inzicht had gekregen in mijn darmen. Mijn stoelgang werd normaal, ik moest niet meer acht keer per dag naar het toilet. Ik had veel minder last van een opgeblazen gevoel en misselijkheid. Het ging zo goed dat ik zelf met mijn lactose intolerantie af en toe een ijsje kon gaan eten zonder klachten.

Ik was hier dus erg blij mee! Jammer genoeg werd ik daarna ziek, een flinke griep had ik opgelopen en daarmee kreeg ik ook weer veel darmklachten terug. Ik voelde me hopeloos en baalde dat ik weer ‘terug bij af was’. Ik heb Janna hierover gemaild en zij gaf mij het juiste advies. Met kleine stapjes vooruit, ging het weer beter en ik kan nu ook weer zeggen dat alles stabiel is. Mijn darmen zijn rustig, mijn mind is positief en energiek en ik zit weer goed in mijn vel!

Wat heb je veranderd aan je leven om darmklachtenvrij te worden?

Ik werk als verpleegkundige in het ziekenhuis en werk onregelmatige diensten. Ondanks dat ik het niet zo zeer een probleem vind om wisselende diensten te werken, is dit een flinke aanslag op mijn lichaam, en met name op mijn darmen. Na een aantal maanden sukkelen met mijn gezondheid heb ik dan ook besloten om te stoppen om te werken in wisselende diensten en ga ik binnenkort op kantoortijden werken als verpleegkundige.

Op advies van Janna ben ik drinken en eten van elkaar gaan scheiden, dit gaf voor mij een verbazingwekkend groot verschil. Een opgeblazen gevoel is tegenwoordig eerder uitzondering dan regel. Verder eet ik tegenwoordig drie maaltijden per dag en drink ik tussendoor meer of eet ik fruit of wat noten als ik het gevoel heb dat ik een lage bloedsuikerspiegel heb.

Doordat ik mijn tussendoortjes oversloeg, at ik meer tijdens mijn hoofdmaaltijden, maar alsnog at ik minder calorieën dan voorheen. Zonder dat ik het eigenlijk door had ben ik 6 kg afgevallen in 4 maanden tijd.

Ik ben me meer bewust geworden van wat mijn lichaam nodig heeft en dat geeft een boost voor je zelfvertrouwen, wat weer bevorderlijk is voor je stress te verlagen, waardoor je darmklachten ook weer verminderen.

Wat vond je van begeleiding bij PDS coaching?

Ik heb het gehele traject, en daarna ook op momenten dat het minder ging of als ik vragen had, als heel prettig ervaren. Tijdens het traject vond ik het moeilijk om mijn eetpatroon te veranderen, toch heb ik doorgezet, kleine stapjes. Daardoor zag ik soms niet helemaal in dat ik veel vooruitgang boekte, jij liet me dit zien en geloven! Dit voelde goed. Je staat altijd open voor vragen. Zeker toen ik na het traject nog een flinke dip had, heb je me heel goed geholpen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel bij mee dat ik dit traject met jou ben begonnen. Het heeft me veel meer gegeven dat ik uiteindelijk had kunnen verwachten.

Wil je ook blijvend van je darmklachten afkomen? Bekijk dan hoe onze coaching je hierbij kan helpen! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven