Krijg weer grip op je maag- en darmklachten met de juiste voeding en leefstijl!

Speciaal voor mensen met het prikkelbare darm syndroom (PDS), een spastische darm en andere chronische maag- en darmklachten.

Krijg weer grip op je maag- en darmklachten met de juiste voeding en leefstijl!

Speciaal voor mensen met het prikkelbare darm syndroom, een spastische darm en andere chronische maag- en darmklachten.

Krijg weer grip op je maag- en darmklachten met de juiste voeding en leefstijl!

Speciaal voor mensen met het prikkelbare darm syndroom (PDS), een spastische darm en andere chronische maag- en darmklachten.

Herken jij je in het volgende?

hoe leren leven met PDS prikkelbare darm syndroom

Je hebt last van één of meer van de volgende maag-darmklachten:

Buikpijn, een opgeblazen buik, darmkrampen, winderigheid, rommelende darmen, steken in je buik, misselijkheid, brandend maagzuur, een vol gevoel na de maaltijd, obstipatie en/of diarree.

En je zou graag willen weten hoe je weer grip kunt krijgen op je maag-darmklachten.

Liever niet met medicijnen, middeltjes of een ingewikkeld dieet, maar door er achter te komen welke voeding en leefstijl goed is voor jou door middel van een bloedanalyse om achter o.a. voedselintoleranties te komen.

Dan is de online training ‘je darmen de baas’ in combinatie met persoonlijke begeleiding van de PDS-diëtist echt wat voor jou!

Neem geen genoegen met je darmklachten!

Misschien geloof jij er niet meer in, maar wij geloven WEL in jou! Het is doodzonde om last te blijven houden van je darmklachten en je te laten belemmeren. Onze prikkelbare darm diëtisten en coach weten namelijk dat het mogelijk is om weer grip te krijgen op je darmklachten en weer te genieten van het leven. Het is ons en onze cliënten gelukt en als je bereid bent om actief aan de slag te gaan, gaat het jou ook zeker lukken. 

Je leert hoe je met gerichte oefeningen weer naar je lichaam kunt luisteren en hoe je door goed met je lichaam om te gaan, je darmen de baas kunt zijn. 

In deze training en tijdens de sessies met de PDS-diëtist krijg je alle nodige tools, opdrachten en oefeningen om mee aan de slag te gaan. Door niet alleen tijdens de sessies maar ook thuis aan je herstel te werken, heb je veel sneller resultaat.

Het persoonlijk dieet 1

Wat gaan we doen tijdens de training ´je darmen de baas´ in combinatie met begeleiding van de PDS-diëtist?

Als je met je prikkelbare darm wilt leren leven en er achter wilt komen hoe je blijvend van je darmklachten afkomt, heb je meer nodig dan een standaarddieet of -methode. Je darmen de baas is een complete aanpak, waarin je er zelf achter komt hoe je een gelukkig leven zonder darmklachten kunt hebben op een manier die bij jou past. Met het stappenplan komen we samen achter de beste oplossing voor jou.

Je komt er eenvoudig achter d.m.v. een voedselintolerantietest welke voeding je wel en niet kunt verdragen. De PDS-diëtist van HPD maakt een persoonlijk voedingsplan voor jou met praktische tips, voedingsadviezen en een productenlijst. Zij vertelt welke producten je (tijdelijk) moet elimineren voor jouw darmherstel en geeft zo nodig suppletieadvies. Ze geeft ook leefstijltips en coacht je met het introduceren van producten. Variatie en veelzijdig eten is belangrijk, want bij tekorten kun je ook PDS-klachten krijgen.

Prikkelbare darmcoach Janna Koopman helpt je met het leren omgaan met PDS. Ze heeft zelf ook het Prikkelbare Darm Syndroom en al haar kennis en kunde deelt ze in de online training ‘je darmen de baas’. Deze holistische training bestaat uit de modules Bewustwording, Eten en Trainen. Inclusief een maag-darmadviesgesprek (t.w.v. €155-,) met haar, tientallen video’s, ervaringen van anderen en bewustwordingsoefeningen op mp3.

Wat houdt de BETER methode in?

Met ‘je darmen de baas’ werken we met de BETER-methode waarin je alles leert wat je moet weten om met je PDS te leren omgaan. Je leert ook wat alle oorzaken zijn van je maag-darmklachten, zodat jij je BETER gaat voelen. En dat allemaal op een manier die precies bij je past! Daardoor heb je blijvend resultaat.  In deze online training pak jij je darmklachten aan met de eerste drie modules: ‘Bewustwording, ‘eten’ en ‘trainen’. Vormen stress en energieklachten ook een probleem? Dan kun je na deze online training ook aan de slag met de laatste twee modules in de ‘vervolgtraining PDS & stress’.

Module 1: Bewustwording

In de eerste module word jij je bewust van hoe je darmklachten worden veroorzaakt en hoe je ze gelijk kunt verminderen. Daarnaast leer je hoe je zorgt voor een optimale spijsvertering en welke leefstijladviezen gunstig zijn bij maag-darmklachten.

Module 2: Eten

In deze module ontdek je welke voedselallergieën of -intoleranties jij hebt, hoe je bepaald eten weer kunt leren eten en met welke goede voeding jij je eetpatroon kunt uitbreiden. Op die manier krijg jij alle vitamines en mineralen binnen die jij nodig hebt. Je krijgt een e-book met tientallen makkelijke recepten, zodat je genoeg inspiratie hebt om hiermee aan de slag te gaan.

Module 3: Trainen

De hersen-darmas, de verbinding van de hersenen en de darmen, kun je positief beïnvloeden, waardoor je minder snel darmklachten zult krijgen. Je krijgt oefeningen mee die je helpen om naar je lichaam te leren luisteren. Daarnaast besteden we ook aandacht aan het ontwikkelen van een positieve mindset, die nodig zal zijn om angsten of zorgen, zoals het eten van bepaald voedsel, te overwinnen.

Module 4: Energie

Maag-darmklachten en een verminderde energie gaan vaak met elkaar samen. Door je energiebalans te optimaliseren wordt je weerstand hoger, waardoor je minder vatbaar bent voor darmklachten. In deze module kom je er achter wat je energie geeft en kost en welke aanpassingen een verschil gaan maken voor jouw energieniveau en welbevinden.

Module 5: Rusten

Stress speelt in veel gevallen een grote rol bij het ontstaan van maag-darmklachten. Daarom is het belangrijk om effectief met stress te leren omgaan en om diep te leren ontspannen. Dit leer je tijdens deze module. Daarnaast gaan we ook je slaappatroon optimaliseren, zodat je sneller kunt herstellen.

Het persoonlijke dieet & PDS coaching staan voor je klaar!

De gouden combinatie van twee experts op het gebied van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) en maag-darmklachten.

Maag darm adviesgesprek Janna Koopman_1
Prikkelbare darmcoach en maag-darm adviseur Janna Koopman
Het persoonlijk dieet PDS dietisten
De PDS-diëtisten van HPD: expert in bloedanalyses, voedselintoleranties opsporen en het maken van een persoonlijk dieetplan bij darmklachten.

Wij zijn de gouden combinatie van twee experts op het gebied van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). We hebben afgelopen 10 jaar samen meer dan 7000 mensen met PDS en andere chronische darmklachten succesvol geholpen. De HPD-professionals zijn expert in voeding, supplementen en het analyseren van bloedwaarden. PDS coaching is dé ervaringsdeskundige bij PDS met een landelijk bereik en helpt anderen om te leren omgaan met een darmaandoening. Wij werken 5 jaar mét succes samen voor het beste resultaat!

Dit darmprogramma kun je volledig vanuit huis doen. De online training volg je waar je wilt en je krijgt er een telefonisch maag-darmadviesgesprek met Janna (t.w.v. €155-,) cadeau bij. Deze mag je inzetten wanneer je wilt. De PDS-diëtisten en orthomoleculair therapeut van HPD bieden zowel begeleiding via beeldbellen als op één van haar locaties (Purmerend, Volendam, Hoorn, Opmeer, Hoogkarspel, Andijk en Enkhuizen).

Dit complete programma bestaat uit de online training ‘Je darmen de baas’,  3 sessies met de PDS-diëtist van Het persoonlijke dieet, een voedselintolerantietest (t.w.v. €170-,) en een maag-darmadviesgesprek met prikkelbare darmcoach Janna Koopman (t.w.v. €155-,).

Wat levert het je op als je start met dit programma?

Je darmklachten zijn weg of sterk verminderd

Je leert hoe je gelijk van je darmklachten afkomt en de onderliggende oorzaak. Maak een einde aan klachten zoals: diarree, obstipatie, darmkrampen, buikpijn en winderigheid.

Je hebt controle over je darmklachten en over je leven

Je weet welke voeding darmklachten bij je veroorzaakt en wat je juist wel kunt eten. Je hebt je sociale leven weer terug. In het begin zal het soms wat puzzelen zijn maar... Je kunt zorgeloos uiteten en op vakantie zonder eetstress. En ook al je andere dromen kunnen opeens weer werkelijkheid worden, zonder dat je steeds zorgen hoeft te maken of je maag- of darmklachten krijgt.

Je hebt een compleet nieuwe leefstijl

Je eet en leeft anders. Je bent je nog bewuster van wat goed is voor je lijf. Niet alleen op het gebied van eten, maar ook kun je makkelijker “nee” zeggen tegen dingen waar je niet blij van wordt.

Je zit lekker in je vel

Het traject heeft je bewust gemaakt van wat je wel en niet meer wil. Zonder de darmklachten is je leven een stuk makkelijker, en daarnaast kies je steeds vaker bewust voor jezelf, wat dat dan ook voor jou mag betekenen.

Minder stress en meer rust in je systeem

Je hoeft niet steeds om je heen te kijken om te zoeken waar het dichtbij zijnde toilet is. Dit geeft rust! Daarnaast eet je bewuster en weet je wat je lijf wel en niet aankan. Je lijf krijgt daardoor ook meer rust. Meer rust betekent meer energie!

Met de training “Je darmen de baas” in combinatie met coaching leer je hoe je een gelukkig leven krijgt met een prikkelbare darm op dé manier die past bij jou!

Resultaten van onze cliënten na het afronden van PDS coaching

"Mijn buik is sporadisch nog opgeblazen en ik heb nooit meer kramp. Ik vond het zeer prettig om door jou begeleidt te worden, omdat je goed luistert en je zelf ook goed kan inleven in mijn situatie. Je ziet ook goed in dat bij PDS niet iedereen hetzelfde is. Het was echt persoonlijk op mij gericht. Het is geen vast traject waarbij iedereen hetzelfde moet doen."
Marlonneke_PDS_ervaring
Marlonneke (27)
"In 10 weken tijd is mijn situatie compleet veranderd. Ik heb grip op mijn maag-darmklachten en ik voel mij een stuk zekerder. De stress die met de klachten gepaard ging is bijna volledig verdwenen. Ik plan weer volop leuke uitstapjes en geniet van mijn dagen. Ik heb nu de juiste tools en een hoop inzicht waarmee ik mijn darmklachten onder controle kan houden."
Nils_client_PDS
Nils (30)
"Bij het FODMAP dieet leek het dat ik van alles maar een klein beetje kon verdragen. Stap 2 ging al mis. Nu door deze methode blijkt dat mijn lichaam veel meer aan kan dan tijdens FODMAP. Nu zijn we circa 4 maanden verder en het gaat heel goed met me. Ik voel mij beter dan ik mij jaren heb gevoeld, hoef minder op te letten en heb steeds meer energie."
PDS verhalen Ingrid-Bartmentloo
Ingrid (62)

De training 'Je darmen de baas' in combinatie met begeleiding van de darmdiëtist

We bieden de  online training ‘je darmen de baas’ aan in combinatie met 3 sessies bij de Darm-diëtist, een persoonlijk dieetplan en een bloedtest op o.a. voedselintoleranties. Alleen bij dit pakket krijg je  een maag-darmadviesgesprek met PDS-coach Janna cadeau (t.w.v. €155-,). Lees hier onder meer over ‘Je darmen de baas’ + Darm-fit bij de PDS-diëtist.

Dit pakket is voor mensen met maag-darmklachten die willen leren hoe ze van hun darmklachten af kunnen komen door te leren luisteren naar hun lichaam. Geschikt voor mensen die vooral begeleiding willen bij het vinden van de juiste voeding en leefstijl.

–  3x coachingsessie met een PDS-diëtist van Het persoonlijke dieet (in een periode van 3 maanden)
– 1x maag-darmadviesgesprek met prikkelbare darmcoach Janna Koopman over leren omgaan met PDS (t.w.v. €155-,).
– Voedselintolerantietest (t.w.v. €170-,)
–  Persoonlijk voedingsplan met receptenboek
–  Toegang tot de eerste 3 modules van de online training ‘je darmen de baas’, inclusief darmproof voorbeelddagmenu’s en receptenboek
–  Oefeningen om naar je lichaam te leren luisteren en buikklachten direct te verminderen
– Video’s met interviews van ervaringen van anderen die hun darmen de baas zijn geworden en experts op het gebied van voeding en PDS. 
–  Wekelijkse motivatiemail van PDS-diëtist 
– Besloten Facebook-groep waar je vragen kunt stellen

€570-, incl. BTW (waarvan €190-, voor diëtetiek via de basisverzekering kan worden ingediend). Eigen bijdrage voor dit pakket is €380-, Mocht je extra vergoeding hebben voor diëtetiek vanuit de aanvullende verzekering, dan wordt dit in mindering gebracht bij de PDS-diëtist. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar.

Je start met een vrijblijvend informatief telefonisch gesprek of direct een intakegesprek bij één van de PDS-diëtisten van Het persoonlijke dieet (HPD). Indien je wilt starten, maken jullie daarna een afspraak. Je ontvangt dan een aanmeldformulier van HPD en een factuur voor de eigen bijdrage. Na de betaling kun je gelijk starten met de online training ‘je darmen de baas’ en krijg je een mail om een afspraak te maken voor het maag-darmadviesgesprek met prikkelbare darmcoach Janna Koopman.

Neem contact op met ons en laat weten wat je vraag is of met welk programma je wilt starten. Daarna krijg je instructies om je aan te melden bij één van de diëtisten van Het persoonlijke dieet voor een informatief of intakegesprek. Ze zijn allemaal gespecialiseerd in PDS, maag-darmklachten, voedselallergieën en -intoleranties. In dit gesprek bespreek je wat jij nodig hebt om van je maag-darmklachten af te komen. Wij willen namelijk dat jij kiest voor een behandeling die bij jou past. 

Veel gestelde vragen

De PDS-diëtisten van Het persoonlijke dieet zijn gevestigd op de locatie Purmerend, Volendam, Hoorn, Opmeer, Hoogkarspel, Andijk en Enkhuizen. Woon je niet in de buurt of wil je liever online begeleiding? Begeleiding is zowel telefonisch mogelijk of via beeldbellen. Het maag-darmadviesgesprek bij prikkelbare darmcoach Janna Koopman is uitsluitend telefonisch of via beeldbellen. 

Het programma is speciaal voor mensen met het prikkelbare darm syndroom (PDS) en mensen met maag-darmklachten. We zien ook regelmatig mensen met darmklachten die niet weten of ze PDS hebben, mensen met ziekte van Crohn, Colititis Ulcerosa, Diverticulitis en functionele dyspeptie. In de meeste gevallen hebben ze ook veel baat bij deze aanpak. 

Wij begrijpen dat je al heel veel geprobeerd hebt. Als PDS-coach zijn wij naast diëtist en coach, ook ervaringsdeskundige en weet hier alles van. Zelf hebben we hiervoor ook van alles geprobeerd tot frustratie aan toe. De coaching is echt op maat. We gaan opzoek naar de oorzaken. We gaan dus echt heel specifiek opzoek naar wat voor jou WEL werkt. Daarnaast zijn we echt gespecialiseerd in PDS en maag-darmklachten. We hebben meer dan 5000+ mensen begeleid die nu blijvend van hun darmklachten af zijn of hier weer controle over hebben gekregen. Zelfs mensen die al meer dan 40 jaar chronische maag-darmklachten hadden. Bekijk ook de ervaringen van PDS-coach Janna Koopman op Google. 

De PDS-diëtisten van Het Persoonlijke dieet werken ook met een effectieve methode. Deze twee methodes bij elkaar zijn echt de gouden combinatie. Ze werken aan de hand van een uitgebreid intakegesprek en een bloedonderzoek (op o.a. voedselintoleranties) en kunnen zo gericht met je meekijken. Ze maken een persoonlijk voedingsplan waar jou doelen en klachten centraal staan. Daarbij kijken ze verder dan de standaard richtlijnen. De bloedanalyse maakt een groot verschil voor het voedingsplan op maat. Mensen die al meerdere (ingewikkelde) diëten hebben gevolgd of meerdere artsen hebben gezien vinden bij hun uiteindelijk een oplossing voor hun maag-en darmklachten. Ze horen vaak terug dat cliënten vinden dat zij wel de kern aanpakken en de oorzaak achterhalen in vergelijking met andere diëtisten of therapeuten. Daarnaast nemen ze het totaal plaatje mee en werken we samen met een team van artsen & specialisten. Bekijk de reviews van Het persoonlijke dieet.

Een diëtist kan je begeleiden met een standaarddieet, zoals bijvoorbeeld het FODMAP dieet, het glutenvrije, lactosevrije, koolhydraatarm, tarwevrije en histaminebeperkte dieet. Een PDS coach is dé specialist op het gebied van het Prikkelbare Darm Syndroom en chronische maag- en  darmklachten. Ze is opgeleid tot diëtist en heeft buiten diëten ook kennis over voeding, leefstijl, mindset en is ervaringsdeskundige. Bovendien heeft zij een intensieve vervolgopleiding tot PDS coach gevolgd.  Onze begeleiding is op maat gemaakt en holistisch. De PDS-diëtisten van Het persoonlijke dieet bieden ook maatwerk bij PDS, maag-darmklachten en voedselintoleranties. 

Als PDS-coach en -diëtisten combineren we diëtetiek en coaching. Het diëtetiek deel wordt vergoed vanuit de basisverzekering (circa €190-,). De coaching is een een eigen investering. Indien je extra vergoeding hebt voor diëtetiek uit de aanvullende verzekering, kan dit ook worden gebruikt en betaal je minder. Heb je geen extra vergoeding, dan is de eigen bijdragen €570-, voor dit gehele pakket.

Houd er ook rekening mee dat vergoeding vanuit de basisverzekering eerst van het eigen risico afgaat via je zorgverzekeraar. Dit geldt niet voor de aanvullende verzekering. Heb je dit kalenderjaar al een diëtist gezien? Vraag dan eerst na bij de diëtist en/of de zorgverzekeraar hoeveel vergoeding er nog over is. 

Let op: Bij de zorgverzekeraar staat de PDS-diëtist bekend onder Het persoonlijke dieet met het KVK-nummer 57186430. Wil je navragen hoeveel vergoeding voor diëtetiek je hebt, dan kun je de naam van deze diëtistenpraktijk doorgeven. Die is namelijk bekend bij de zorgverzekeraar.

Het Persoonlijk dieet heeft met iedere zorgverzekeraar een contract. Het diëtetiek-deel kan dan direct worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Onze visie is om op eigen kracht darmklachtenvrij te worden. Daarom maken we gebruik van zo min mogelijk supplementen en doen we zo veel mogelijk met gezonde voeding. Er zijn enkele uitzonderingen die een bepaald supplement nodig hebben. Gebruik je zelf al supplementen, dan kun je tijdens het intakegesprek laten weten welke dit zijn, zodat zij hierover kan adviseren.

In de meeste gevallen valt het goed te combineren met bepaalde medicatie. Mocht het zijn dat je klachten krijgt na gebruik van bepaalde medicijnen, dan kan het zijn dat de PDS-diëtist je vraag om contact op te nemen met je arts om een alternatief te proberen. 

Gemiddeld heb je maar drie sessies nodig in een periode van drie maanden om weer grip te krijgen op je darmklachten. Dit komt omdat je thuis ook intensief aan de slag gaat met de opdrachten en oefeningen. Mochten er meer afspraken nodig zijn, dan kan dit altijd. 

In de meeste gevallen heb je geen verwijsbrief nodig voor vergoeding via de zorgverzekeraar. Heb je al een verwijsbrief gekregen van de huisarts of specialist? Neem deze dan mee tijdens de intake. 

Kies jij er ook voor om te leren omgaan met je prikkelbare darm door middel van de juiste voeding en leefstijl?

Maak dan een afspraak! Je kunt zelfs thuis blijven, want de afspraak is ook telefonisch of via beeldbellen (video) mogelijk. 

Scroll naar top