Krijg weer grip op je maag-darmklachten met PDS coaching!

Speciaal voor mensen met het prikkelbare darm syndroom, een spastische darm, diverticulitis, ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa.

Krijg weer grip op je maag-darmklachten met PDS coaching!

Speciaal voor mensen met het prikkelbare darm syndroom, een spastische darm, diverticulitis, ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa.

Krijg weer grip op je maag-darmklachten met PDS coaching!

Speciaal voor mensen met het prikkelbare darm syndroom.

Herken jij je in het volgende?

hoe leren leven met PDS prikkelbare darm syndroom

Je hebt last van één of meer van de volgende maag-darmklachten:

Buikpijn, een opgeblazen buik, darmkrampen, winderigheid, rommelende darmen, steken in je buik, misselijkheid, brandend maagzuur, een vol gevoel na de maaltijd, obstipatie en/of diarree.

En je zou graag willen weten hoe je weer grip kunt krijgen op je maag-darmklachten.

Liever niet met medicijnen, middeltjes of een ingewikkeld dieet, maar door er achter te komen welke voeding en leefstijl goed is voor jou.

Dan is PDS coaching samen met de training ‘je darmen de baas’ echt wat voor jou!

            Voorbeelden waarbij onze coaching je kan helpen:
 • Bij onrust in je buik, zoals rommelende darmen, een opgeblazen buik en afwijkende ontlasting.
 • Indien je nieuwe voedingsmiddelen wilt uitproberen, zodat je volwaardig kunt eten.
 • Als je van medicijnen of middelen af wilt komen, zoals vezels, laxeermiddelen, diarreeremmers, krampwerende middelen en maagzuurremmers.
 • Bij aanhoudende darmklachten na een darmparasiet of een voedselinfectie. 
 • Indien je wilt leren omgaan met je prikkelbare darm, zoals bij het prikkelbare darm syndroom (PDS), Diverticulitis, ziekte van Crohn en  Colitis Ulcerosa (IBD).
 • Als je grip wilt krijgen op chronische maagklachten, zoals een functionele dyspeptie, maagpijn, brandend maagzuur of oprispingen.
 • Bij een verminderd energieniveau in combinatie met darmklachten.
 • Indien je je niet meer wilt laten beperken in je sociale leven door je maag of darmen.
 • Als je je beter wilt gaan voelen en grip wilt hebben op een buikpijn-aanval.
 • Bij buikpijn of maag-darmklachten die (deels) gerelateerd zijn aan stress.
 • Indien je weer zorgeloos activiteiten wilt kunnen ondernemen zoals fietsen of wandelen, zonder bang te zijn te laat te zijn voor het toilet of dat je buikklachten krijgt.
 • Als je verder gewichtsverlies wilt voorkomen door stap voor stap de voeding weer uit te breiden. 
 • Indien je darmklachten hebt die zijn ontstaan tijdens of na een burn-out en je naar je lichaam wilt leren luisteren. 
PDS coaching frederique en janna
Prikkelbare darmcoach en diëtist Frédérique Visser en Janna Koopman

Van overleven naar bewust en gelukkig leven!

Onze PDS-coaches weten als geen ander hoe het is om dagelijks last te hebben van buikklachten en hoe dit je leven kan beïnvloeden. Gelukkig is het ook mogelijk om hier weer grip te krijgen, zelfs als je hier al jaren last van hebt. Met de BETER-methode word je niet alleen bewust van wat je eet en wat het met je doet. Je wordt ook bewust van heel je lichaam en je hele leven. Je leert omgaan met je prikkelbare darm, zodat je je beter gaat voelen. 

Samen met de PDS-coach kom je er achter wat er wel én niet bij je past. De PDS-coach begrijpt jou echt, doordat ze soortgelijke klachten zelf heeft ervaren. Ze heeft de kennis én de ervaring, waardoor je zo optimaal mogelijk geholpen kan worden. Inmiddels heeft PDS coaching 1000+ mensen met maag-darmklachten geholpen. 

Waarom werken andere therapieën niet of is verbetering maar van korte duur?

Misschien heb jij al vanalles geprobeerd, zoals het FODMAP dieet, koolhydraatarm dieet of glutenvrij dieet. Wellicht ook dingen voor je persoonlijke ontwikkeling, zoals hypnotherapie, stressmanagement of cognitieve gedragstherapie. Daarnaast misschien andere oplossingen zoals medicijnen, vezelpreparaten of pre- en probiotica.

Waarom werkt dit nou niet? Ze lossen de oorzaak niet op!

Alle bovenstaande therapieën kunnen de acute klachten verminderen, maar lossen de oorzaak niet op. Ze kunnen je spijsverteringssysteem helpen ontspannen of prikkels weg nemen, maar leren je niet hoe je zo optimaal mogelijk kunt leren leven met chronische darmklachten. Het zijn allemaal kleine stukjes en vormen geen totaalplaatje.

Daarnaast zijn deze methodes en therapieën gebaseerd op de gemiddelde Nederlander, terwijl je niet gemiddeld bent. Als er iets niet standaard is, dan is een prikkelbare darm het wel!

Wat gaan je doen tijdens de training ´je darmen de baas´?

Als je met je prikkelbare darm wilt leren leven en er achter wilt komen hoe je blijvend van je darmklachten afkomt, heb je meer nodig dan een standaarddieet of -methode. Je darmen de baas is een complete aanpak, waarin je er zelf achter komt hoe je een gelukkig leven zonder darmklachten kunt hebben op een manier die bij jou past. Met het stappenplan komen we samen achter de beste oplossing voor jou.

‘Je darmen de baas’ is gebaseerd op de BETER-methode en is zo effectief, omdat het bestaat uit alle vijf de elementen die je nodig zult hebben om te leren omgaan met je prikkelbare darm. Niet alleen voeding, maar ook bewustwording, trainen, energie en rusten staan centraal. Je leert wat alle oorzaken zijn van je maag-darmklachten, zodat jij je BETER gaat voelen.

stappenplan PDS coaching

Je leert hoe je met gerichte oefeningen weer naar je lichaam kunt luisteren en hoe je door goed met je lichaam om te gaan, je darmen de baas kunt zijn. Bovendien is het een persoonlijke aanpak die past bij jou.

Jij bent de expert van je eigen lichaam en kunt precies ervaren wat je voelt in je lichaam. De prikkelbare darm coach besteed ruime tijd aan het uitvragen van je darmklachten, zoals obstipatie, diarree, darmkrampen, steken in de buik, winderigheid en een opgezette buik. Omdat zij als ervaringsdeskundige deze klachten eerder ook heeft gehad, kan ze je hierna leren hoe je deze gelijk kunt verminderen.

Wat houdt de BETER methode in?

Met ‘je darmen de baas’ werken onze PDS-coaches met de BETER-methode waarin je alles leert wat je moet weten om met je PDS te leren omgaan. Je leert ook wat alle oorzaken zijn van je maag-darmklachten, zodat jij je BETER gaat voelen. En dat allemaal op een manier die precies bij je past! Daardoor heb je blijvend resultaat. 

Module 1: Bewustwording

In de eerste module word jij je bewust van hoe je darmklachten worden veroorzaakt en hoe je ze gelijk kunt verminderen. Daarnaast leer je hoe je zorgt voor een optimale spijsvertering en welke leefstijladviezen gunstig zijn bij maag-darmklachten.

Module 2: Eten

In deze module ontdek je welke voedselallergieën of -intoleranties jij hebt, hoe je bepaald eten weer kunt leren eten en met welke goede voeding jij je eetpatroon kunt uitbreiden. Op die manier krijg jij alle vitamines en mineralen binnen die jij nodig hebt.

Module 3: Trainen

De hersen-darmas, de verbinding van de hersenen en de darmen, kun je positief beïnvloeden, waardoor je minder snel darmklachten zult krijgen. Je krijgt oefeningen mee die je helpen om naar je lichaam te leren luisteren. Daarnaast besteden we ook aandacht aan het ontwikkelen van een positieve mindset, die nodig zal zijn om angsten of zorgen, zoals het eten van bepaald voedsel, te overwinnen.

Module 4: Energie

Maag-darmklachten en een verminderde energie gaan vaak met elkaar samen. Door je energiebalans te optimaliseren wordt je weerstand hoger, waardoor je minder vatbaar bent voor darmklachten. In deze module kom je er achter wat je energie geeft en kost en welke aanpassingen een verschil gaan maken voor jouw energieniveau en welbevinden.

Module 5: Rusten

Stress speelt in veel gevallen een grote rol bij het ontstaan van maag-darmklachten. Daarom is het belangrijk om effectief met stress te leren omgaan en om diep te leren ontspannen. Dit leer je tijdens deze module. Daarnaast gaan we ook je slaappatroon optimaliseren, zodat je sneller kunt herstellen.

Neem geen genoegen met je darmklachten!

Misschien geloof jij er niet meer in, maar wij geloven WEL in jou! Het is doodzonde om last te blijven houden van je darmklachten en je te laten belemmeren. Onze prikkelbare darm coaches weten namelijk dat het mogelijk is om weer grip te krijgen op je darmklachten en weer te genieten van het leven. Het is ons en onze cliënten gelukt en als je bereid bent om actief aan de slag te gaan, gaat het jou ook zeker lukken. 

De prikkelbare darm coach geeft jou alle nodige tools, opdrachten en oefeningen om mee aan de slag te gaan. Door niet alleen tijdens de sessies maar ook thuis aan je herstel te werken, heb je veel sneller resultaat.

Frederique Visser Janna Koopman PDS coaching

Let op: Dit traject is alleen geschikt als je gemotiveerd bent om actief aan de slag te gaan om darmklachtenvrij te worden. 

Wat levert het je op als je start met dit programma?

Je darmklachten zijn weg of sterk verminderd

Je leert hoe je gelijk van je darmklachten afkomt. Maak een einde aan diarree, obstipatie, darmkrampen, buikpijn en winderigheid.

Je hebt controle over je darmklachten en over je leven

Je weet welke voeding darmklachten bij je veroorzaakt en wat je juist wel kunt eten. Je hebt je sociale leven weer terug. Je moet misschien even wat uitzoeken van tevoren maar… Je kunt weer uit eten! En op die vakantie. En ook al je andere dromen kunnen opeens weer werkelijkheid worden, zonder dat je steeds zorgen hoeft te maken of je maag- of darmklachten krijgt.

Je hebt een compleet nieuwe leefstijl

Je eet en leeft anders. Je bent je nog bewuster van wat goed is voor je lijf. Niet alleen op het gebied van eten, maar ook kun je makkelijker “nee” zeggen tegen dingen waar je niet blij van wordt.

Je zit lekker in je vel

Het traject heeft je bewust gemaakt van wat je wel en niet meer wil. Zonder de darmklachten is je leven een stuk makkelijker, en daarnaast kies je steeds bewust weer voor jezelf, wat dat dan ook voor jou mag betekenen.

Minder stress en meer rust in je systeem

Je hoeft niet steeds om je heen te kijken om te zoeken waar het dichtbij zijnde toilet is. Dit geeft rust! Daarnaast eet je bewuster en weet je wat je lijf wel en niet aankan. Je lijf heeft dus ook meer rust. Meer rust betekent meer energie!

Met de training “Je darmen de baas” in combinatie met coaching leer je hoe je een gelukkig leven kunt hebben met een prikkelbare darm op een manier die past bij jou!

Resultaten van onze cliënten na het afronden van PDS coaching

"Mijn buik is sporadisch nog opgeblazen en ik heb nooit meer kramp. Ik vond het zeer prettig om door jou begeleidt te worden, omdat je goed luistert en je zelf ook goed kan inleven in mijn situatie. Je ziet ook goed in dat bij PDS niet iedereen hetzelfde is. Het was echt persoonlijk op mij gericht. Het is geen vast traject waarbij iedereen hetzelfde moet doen."
Marlonneke_PDS_ervaring
Marlonneke (27)
"In 10 weken tijd is mijn situatie compleet veranderd. Ik heb grip op mijn maag-darmklachten en ik voel mij een stuk zekerder. De stress die met de klachten gepaard ging is bijna volledig verdwenen. Ik plan weer volop leuke uitstapjes en geniet van mijn dagen. Ik heb nu de juiste tools en een hoop inzicht waarmee ik mijn darmklachten onder controle kan houden."
Nils_client_PDS
Nils (30)
"Bij het FODMAP dieet leek het dat ik van alles maar een klein beetje kon verdragen. Stap 2 ging al mis. Nu door deze methode blijkt dat mijn lichaam veel meer aan kan dan tijdens FODMAP. Nu zijn we circa 4 maanden verder en het gaat heel goed met me. Ik voel mij beter dan ik mij jaren heb gevoeld, hoef minder op te letten en heb steeds meer energie."
PDS verhalen Ingrid-Bartmentloo
Ingrid (62)

Coaching samen met de training 'Je darmen de baas'

We bieden twee verschillende opties aan bij de training ‘je darmen de baas’: Darmherstel en darm- en energieherstel. Hieronder lees je de verschillen tussen deze twee pakketten. 

Dit pakket is voor mensen met maag-darmklachten die willen leren hoe ze van hun darmklachten af kunnen komen door te leren luisteren naar hun lichaam. Geschikt voor mensen die vooral begeleiding willen bij het vinden van de juiste voeding en leefstijl.

–  3 coachingssessies met PDS-coach (in een periode van 6 weken)
–  Telefonisch dieetadviesgesprek
–  Toegang tot het online platform voor de eerste 3 modules.
–  Leren omgaan met je prikkelbare darm
–  Persoonlijk voedingsplan basis
–  Voedselintoleranties leren herkennen
–  Sport- en beweegplan met oefeningen
–  Tussentijdse e-mails van PDS-coach
–  Persoonlijke stappenplan
–  Darmklachtenanalyse (voor- en nameting)

€449-, incl. BTW (waarvan €180-, voor diëtetiek via de basisverzekering kan worden ingediend). Eigen bijdrage voor dit pakket is €269-,

Tussen de eerste en tweede afspraak zitten twee weken en tussen de andere afspraken vier weken, zodat je thuis aan de slag kunt gaan met de adviezen. Je gaat zelf met de adviezen aan de slag gaan voor het gewenste resultaat en de PDS-coach helpt je daarbij.

Je kunt je hier aanmelden voor het BASIS-pakket door gelijk een afspraak in te plannen. Wil je eerst deskundig advies over wat jij nodig hebt om je maag-darmklachten te verminderen? Plan dan hier een maag-darmadviesgesprek in.

Dit pakket is voor mensen met maag-darmklachten die willen leren hoe ze  van hun darmklachten af kunnen komen door te leren luisteren naar hun lichaam. Geschikt voor mensen die begeleiding willen bij het vinden van de juiste voeding en leefstijl en die daarnaast ook vermoeidheids- of stressklachten hebben.

–  5 coachingssessies met PDS-coach (in een periode van 14 weken)
–  Telefonisch dieetadviesgesprek
–  Toegang tot het online platform voor alle 5 de modules.
–  Leren omgaan met je prikkelbare darm
–  Uitgebreid persoonlijk voedingsplan met variatie en recepten
–  Voedselintoleranties leren herkennen
–  Sport- en beweegplan met oefeningen
–  Energiebalans optimalisatie
–  Stressreductie en slaapverbetering
–  Leren omgaan met angsten voor darmklachten
–  Tussentijdse e-mails van PDS-coach
–  Persoonlijke stappenplan
–  Darmklachtenanalyse (voor- en nameting)

€549-, incl. BTW (waarvan €180-, voor diëtetiek via de basisverzekering kan worden ingediend). Eigen bijdrage voor dit pakket is €369-,

Tussen de eerste en tweede afspraak zitten twee weken en tussen de andere afspraken vier weken, zodat je thuis aan de slag kunt gaan met de adviezen. Je gaat zelf met de adviezen aan de slag gaan voor het gewenste resultaat en de prikkelbare darm coach helpt je daarbij.

Je kunt je hier aanmelden voor het PLUS-traject door gelijk een afspraak in te plannen. Wil je eerst deskundig advies over wat jij nodig hebt om je maag-darmklachten te verminderen? Plan dan hier een maag-darmadviesgesprek in.

Veel gestelde vragen

Woon je niet in de buurt of heb je een voorkeur voor begeleiding op afstand, dan kan het ook telefonisch of via beeldbellen. Je kunt hier een telefonische afspraak of Zoom-sessie inplannen. 

Het programma is speciaal voor mensen met het prikkelbare darm syndroom (PDS) en mensen met maag-darmklachten. Ik zie ook regelmatig mensen met darmklachten die niet weten of ze PDS hebben, mensen met ziekte van Crohn, Colititis Ulcerosa, Diverticulitis en functionele dyspeptie. In de meeste gevallen hebben ze ook veel baat bij het programma. Wil je eerst deskundig advies over wat jij nodig hebt om je maag-darmklachten te verminderen? Plan dan hier een maag-darmadviesgesprek in. 

Ik begrijp dat je al heel veel geprobeerd hebt. Als PDS-coach ben ik naast diëtist en coach, ook ervaringsdeskundige en weet hier alles van. Zelf heb ik hiervoor ook van alles geprobeerd tot frustratie aan toe. De coaching is echt op maat. We gaan opzoek naar de oorzaken. We gaan dus echt heel specifiek opzoek naar wat voor jou WEL werkt. Daarnaast ben ik echt gespecialiseerd in PDS en maag-darmklachten. Ik heb honderden mensen begeleid die nu blijvend van hun darmklachten af zijn of hier weer controle over hebben gekregen. Zelfs mensen die al meer dan 40 jaar chronische maag-darmklachten hadden. 

Een diëtist kan je begeleiden met een standaarddieet, zoals bijvoorbeeld het FODMAP dieet, het glutenvrije, lactosevrije en histaminebeperkte dieet. Een PDS coach is dé specialist op het gebied van het Prikkelbare Darm Syndroom. Ze is opgeleid tot diëtist en heeft buiten diëten ook kennis over voeding, leefstijl, mindset en is ervaringsdeskundige. Bovendien heeft zij een intensieve vervolgopleiding tot PDS coach gevolgd. Onze begeleiding is op maat gemaakt en holistisch. 

Als PDS-coach combineren we diëtetiek en coaching. Het diëtetiek deel wordt vergoed vanuit de basisverzekering (circa €180-,). De coaching is een een eigen investering. Indien je extra vergoeding hebt voor diëtetiek uit de aanvullende verzekering, kan dit ook worden gebruikt en betaal je minder en soms niets extra’s. Bekijk onze verschillende coachings mogelijkheden met de tarieven

Houd er ook rekening mee dat vergoeding vanuit de basisverzekering eerst van het eigen risico afgaat via je zorgverzekeraar. Dit geldt niet voor de aanvullende verzekering. Heb je dit kalenderjaar al een diëtist gezien? Vraag dan eerst na bij de diëtist en/of de zorgverzekeraar hoeveel vergoeding er nog over is. 

Let op: Bij de zorgverzekeraar staan we bekend onder de naam ‘Diëtistenpraktijk ‘t Keuze Dieet’ met het KVK-nummer 58429476. Dit is hetzelfde KVK-nummer als PDS-coaching. Wil je navragen hoeveel vergoeding voor diëtetiek je hebt, dan kun je de naam van mijn diëtistenpraktijk doorgeven. Die is namelijk bekend bij de zorgverzekeraar.

Vanaf 1 januari 2021 heeft PDS coaching met iedere zorgverzekeraar een contract. Het diëtetiek-deel kan dan direct worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Let op: Bij de zorgverzekeraar staan we bekend onder de naam ‘Diëtistenpraktijk ‘t Keuze Dieet’ met het KVK-nummer 58429476. Dit is hetzelfde KVK-nummer als PDS-coaching. Wil je navragen hoeveel vergoeding voor diëtetiek je hebt, dan kun je de naam van mijn diëtistenpraktijk doorgeven. Die is namelijk bekend bij de zorgverzekeraar.

De visie van PDS coaching is om op eigen kracht darmklachtenvrij te worden. Daarom maken we gebruik van zo min mogelijk supplementen en doen we zo veel mogelijk met gezonde voeding. Er zijn enkele uitzonderingen die een bepaald supplement nodig hebben. 

In de meeste gevallen valt het goed te combineren met bepaalde medicatie. Mocht het zijn dat je klachten krijgt na gebruik van bepaalde medicijnen, dan kan het zijn dat ik je vraag om contact op te nemen met je arts om een alternatief te proberen. 

Gemiddeld heb je maar 3-5 sessies nodig in een periode van 6-14 weken om weer grip te krijgen op je darmklachten. Dit komt omdat je thuis ook intensief aan de slag gaat met de opdrachten en oefeningen. Mochten er meer afspraken nodig zijn, dan kan dit altijd. Je kunt hier een afspraak inplannen.

In de meeste gevallen heb je geen verwijsbrief nodig voor vergoeding via de zorgverzekeraar. Heb je al een verwijsbrief gekregen van de huisarts of specialist? Neem deze dan mee tijdens de intake. 

Kies jij er ook voor om te leren omgaan met je prikkelbare darm?

Maak dan een afspraak bij de PDS-coach! Je kunt zelfs thuis blijven, want de afspraak is telefonisch of via beeldbellen (video). 

Scroll naar top