Lactosevrije en vegan lunch van sojaburger en groenten
Dieet: Lactosevrij, glutenarm, vegetarisch, veganistisch
Deze gezonde vegetarische lunch is echt een aanrader als je bewuster wilt gaan eten en ook als je je darmklachten wilt verminderen. Er zit geen lactose in en bij een glutenovergevoeligheid is dit recept ook geschikt. Bij een glutenovergevoeligheid kun je wel een klein beetje gluten verdragen, zoals in paneermeel. Mag je helemaal geen gluten vanwege coeliakie (gluten allergie), kies dan voor een glutenvrije burger op de website van smaakvolglutenvrij.
Benodigdheden
– Snijplank
– Snijmes
– Koekenpan
– Spatel
– Lepel
– Lunchtrommel met twee compartimenten
Ingrediënten
– Een vegetarische biologische burger (bijvoorbeeld van Vomar)
– Rode paprika *
– Ongeveer een kwart prei
– 1/4 broccoli
– 1/4 courgette
– 3 eetlepels olijfolie extra vierge
– glutenvrije ketjap manis (Inproba)
– 4-seizoenen peper
– Keltische zeezout
– snackgroenten (bijvoorbeeld 2 snackkomkommers, 5 cherrytomaatjes en 1 mini-paprika)
* Heb je weinig tijd? Kies dan voor gemak en neem een zakje (200 g) fijne roerbakgroenten in de supermarkt i.p.v. losse groenten die je zelf nog moet snijden.
Bereidingswijze
1. Snijd de groenten fijn in stukjes met het mes op de snijplank
2. Zet een koekenpan op het vuur en voeg als deze warm is ongeveer 2 eetlepels olijfolie toe.
3. Roer de groenten goed met een spatel en voeg daarna de glutenvrije ketjap manis toe en de kruiden. Na ongeveer 5 minuten zijn de groenten gaar.
4. Doe ondertussen de andere koekenpan aan en voeg olijfolie toe. Voeg de vegetarische biologische burger toe en bak hem in ongeveer 4 minuten mooi bruin. Snijd de burger door de midden.
5. Doe de burger op elkaar in de lunchtrommel en voeg aan hetzelfde compartiment de gebakken groenten toe met een lepel.
6. Doe in het andere compartiment de snackgroenten. Eet smakelijk!
Deze lunch is trouwens erg lekker als je hem koud eet. Je kunt hem meenemen naar school of je werk en buiten de koeling bewaren.