Ontbijt recept bij darmklachten – teff pap

Dieet: PDS, glutenvrij, lactosevrij, koemelkeiwit-vrij, e-nummervrij, vegan

Dit ontbijt recept bij darmklachten is speciaal voor mensen met een gevoelige maag of prikkelbare darm. Deze voedzame pap van teff als ontbijt zorgt voor een goede start van de dag. Teff is een glutenvrije oergraan dat boordevol vezels bevat. Dit maakt het niet alleen erg gezond maar is ook erg geschikt voor wanneer je darmklachten of een gevoelige maag hebt. Teff kun je gewoon in de supermarkt vinden. Deze teff pap kan zowel warm als koud worden gegeten. In plaats van kaneel kun je ook kiezen voor koek- en speculaaskruiden. Heb je darmklachten en ben je benieuwd hoe je deze voedzame teff pap maakt? Lees hieronder het recept.

Benodigdheden

– Mesje
– Schaaltje
– Vork
– Steelpan
– Lepel

Ingrediënten

– 200ml ongezoete amandelmelk
– 4 el teff bijvoorbeeld van het merk Zonnatura
– 1 grote banaan
– 1 tl kaneel
– 1 el gebroken lijnzaad
– 1 el amandelpasta
– Klein handje noten en zaden

Bereidingswijze

1. Snijd de banaan door de helft. Prak de ene helft banaan met een vork en snijd de andere helft in plakjes voor garnering.

2. Breng de amandelmelk in een steelpan aan de kook.

3. Voeg de teff, geprakte banaan en kaneel toe en laat het op laag vuur koken tot een papje.

4. Schep de teffpap in een schaaltje en garneer met plakjes banaan, noten en zaden.

Tip: garneer deze pap ook met bessen of ander fruit. Om de pap zoeter te maken kun je (gedroogde) vijgen  bij doen. Eventueel kun je kiezen voor honing. Honing bevat echter veel suiker, gebruik dit met mate. Dit maakt het gerecht niet meer veganistisch.

Misschien vind je deze recepten ook leuk:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven