Glutenvrije eiwrap met gerookte zalm, hüttenkäse en spinazie

Ei wrap

Glutenvrij, koolhydraatarm, eiwitrijk

Deze glutenvrije ei wrap met gerookte zalm, hüttenkäse en rauwe spinazie is lekker en simpel. Naast de zalm, hüttenkäse en spinazie bevat de ei wrap dille, komkommer, avocado en  pompoenpitten. Binnen 10 minuten heb je een heerlijke koolhydraatarme wrap op tafel  staan, die zowel geschikt is voor de lunch als ontbijt. Daarnaast bevat de eiwrap een mooie samenstelling uit verschillende plantaardige en dierlijke eiwitten en vetten. 

Benodigdheden 

– Beslagkom
– Vork
– Koekenpan
– Deksel 
– Bord
– Schaaltje
Ingrediënten

– 2 eieren 
– scheut melk
– Peper en zout
– Olijfolie of roomboter
– Handje pompoenpitten 
– 1/5 Komkommer 
– 1/2 Avocado
– 40 gram hütenkäse 
– gedroogde dille
– 60 gram gerookte zalm
– handje rauwe spinazie

Bereidingswijze

1. Doe 2 eieren met een scheutje melk in een beslagkom met een beetje peper en zout en kluts het met een vork. 

2. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie of een klontje roomboter.

3. Doe het mengsel in de koekenpan op middelhoog vuur. Plaats een deksel op de koekenpan.

4. Sprenkel de pompoenpitten over het ei mengsel, wanneer deze nog half vloeibaar is.  

5. Keer de omelet om met behulp van de deksel wanneer de bovenste laag van de omelet niet meer vloeibaar is. Laat vervolgens de andere kant nog even bakken zonder dat deksel op de koekenpan zit. 

6.Haal de omelet uit de kookpan wanneer deze gaar is. Leg vervolgens de omelet op een bord, zodat deze een beetje kan afkoelen. 

7. Snijd de komkommer en avocado in schijfjes. 

8. Doe de hüttenkäse in een schaaltje en breng deze op smaak met peper, zout en dille. 

9. Verdeel de hüttenkäse, komkommer, gerookte zalm en avocado over het midden van de ei wrap. Verdeel als laatste de rauwe spinazie hierover. Vouw de ei wrap dubbel. Eet smakelijk!

Heb jij deze glutenvrije eiwrap met gerookte zalm, hüttenkäse en spinazie al gemaakt? Laat dan hieronder weten wat je er van vond!

2 gedachten over “Eiwrap met gerookte zalm, hüttenkäse en spinazie”

    1. Marty, inderdaad als je niet tegen die FODMAPs kan dan kun je die ingredienten beter niet nemen. Echter betekent het niet gelijk als je PDS hebt, dat je niet tegen FODMAPs kan. Veel mensen kunnen gewoon roomboter en Hüttenkäse eten, omdat het pure ingredienten (zonder toevoegingen) zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven