Geen verstopping meer zonder macrogol

Geen verstopping meer zonder macrogol

Judith  (47) had last van verstopping en gebruikte Macrogol om de ontlasting zachter te maken. Dit had ze voorgeschreven gekregen van de MDL-arts. Omdat dit onvoldoende heeft geholpen werd ze doorverwezen naar ons en is ze gestart bij PDS-coach Chernique Straathof. Bovendien wilde ze ook wel van de Macrogol af aangezien het vies smaakt, je er vaak opgeblazen van wordt en soms ook gasvorming van krijgt. Het is haar gelukt! Lees hier onder haar verhaal.

Wat was de situatie voordat je begon aan het programma ‘je darmen de baas’ en hoe is het nu?

Het gaat goed met me! Na 4 weken ben ik eindelijk geheel van de Macrogol af en slik ik daarvoor 1 of 2 Magnesium Hydroxide. Met feestjes neem ik alleen witte of rode wijn 1 à 2 glazen. De hapjes sla ik tegenwoordig dan makkelijk over. Anders gaat het helaas wel mis en heb ik twee dagen last. Heb jij nog tips voor een biertje? Vooral ‘s zomers vind ik een biertje op zijn tijd wel lekker smaken. 

Antwoord van PDS-coach Janna: “Ik drink regelmatig witbier 0.0 van Bavaria. Die valt niet zo zwaar en smaakt lekker fris. Daarnaast kies ik meestal voor een pilsener, omdat een speciaal biertje vaak zwaarder valt en ik daar last van krijg. Er zit natuurlijk ook meer alcohol in. Het is een kwestie van uitproberen wat er goed valt.”

Daarnaast merk ik wel als ik een keer “buiten het boekje” ga met voeding ik weer een paar dagen futloos en een opgeblazen buik heb (gelukkig geen krampen), maar het doet wel wat met me. 

Wat heb je veranderd aan je leven om darmklachtenvrij te worden?

Ik ben nu bewuster in welke producten ik neem of juist niet neem. Verder heb ik meer kennis gekregen over wat van invloed is op je PDS. Ik merk dat ik een nieuw eetpatroon gekregen heb en dat het  meer een automatische is geworden. Daarnaast wandel ik 2x per week 1,5-2 uur per keer. Dus dat is goed voor mij! Niet gelijktijdig met het eten drinken heeft voor mij heel veel verholpen. Hierdoor heb ik geen medicijnen (Macrogol) meer nodig. Mijn verbeterpunt is nog wel om aan mijn rust te denken. 

Wat vond je van begeleiding bij PDS coaching?

Je kan goed luisteren en zegt waar het op staat; heel duidelijk en daar heb ik wat aan. Je weet uit ervaring waar je het over hebt en dat komt des te beter over (i.p.v. een huisarts). Wat ik ook fijn vindt van jouw praktijk, dat je verbonden bent met de MDL-artsen in het gebouw; dat geeft vertrouwen. Veel succes verder met je praktijk en ik hou soms nog even contact met je hoor! 

Wil je ook blijvend van je darmklachten afkomen? Bekijk dan hoe onze coaching je hierbij kan helpen! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven