Geen verstopping meer zonder macrogol

Judith  (47) had last van verstopping en gebruikte macrogol om de ontlasting zachter te maken. Dit had ze voorgeschreven gekregen van de MDL-arts. Omdat die onvoldoende heeft geholpen werd ze doorverwezen naar ons. Bovendien wilde ze ook wel van de macrogol af aangezien het vies smaakt, je er vaak opgeblazen van wordt en soms ook gasvorming van krijgt. Het is haar gelukt! Lees hier onder haar verhaal.

Geen verstopping meer zonder macrogol

Hallo Chernique,

Het gaat goed met me! Na 4 weken ben ik eindelijk geheel van de Macragol af en slik ik daarvoor 1 of 2 Magnesium Hydroxide.

Met feestjes neem ik alleen witte of rode wijn 1 à 2 glazen. De hapjes sla ik tegenwoordig dan makkelijk over. Anders gaat het wel mis helaas. Dan heb ik 2 dagen last. Heb jij nog tips voor een biertje? Vooral zomers, vind ik een wit biertje op z’n tijd wel lekker smaken.

Antwoord van PDS-coach Janna: “Ik drink regelmatig witbier 0.0 van Bavaria. Die valt niet zo zwaar en smaakt lekker fris. Daarnaast kies ik meestal voor een pilsener, omdat een speciaal biertje vaak zwaarder valt en ik daar last van krijg. Er zit natuurlijk ook meer alcohol in. Het is een kwestie van uitproberen wat er goed valt.”

Daarnaast merk ik wel als ik een keer “buiten het boekje” ga met voeding ik weer een paar dagen futloos en een opgeblazen buik heb (gelukkig geen krampen), maar het doet wel wat met me.

Ik merk dat ik een nieuw eetpatroon gekregen heb en dat het meer een automatisme is geworden. Daarnaast wandel ik 2x per week 1,5-2 uur per keer. Dus dat is goed voor mij!

Wat heb je veranderd aan je leven om darmklachtenvrij te worden? 
Ik ben nu bewuster in welke producten ik neem of juist niet neem. Verder heb ik meer kennis gekregen over wat van invloed is op je PDS. Niet gelijktijdig met het eten drinken heeft voor mij heel veel verholpen. Hierdoor heb ik geen medicijnen (Macrogol) meer nodig.

Wat vond je van de coaching/ begeleiding met mij? 
Je kan goed luisteren en zegt waar het op staat; heel duidelijk en daar heb ik wat 
aan. Je weet uit ervaring waar je het over hebt en dat komt des te beter over (i.p.v. een huisarts). Wat ik ook fijn vindt van jouw praktijk, dat
je verbonden bent met de MDL-artsen in het gebouw; dat geeft vertrouwen.

Mijn verbeterpunt is nog wel om mijn rust te denken.

Veel succes verder met je praktijk en ik hou soms nog even contact met je hoor!

Met vriendelijke groeten,
Judith (47)

Wil jij ook van je Prikkelbare Darmklachten afkomen?

Kom dan naar de 'Hoe kom je van je darmklachten af?'

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen
Scroll naar top
In dit e-book staan alle tips die jij nodig hebt om direct je buikpijn te verminderen en blijvend grip op je maag-darmklachten te krijgen. Bestel het e-book nu voor de actieprijs van €2,99 (i.p.v. €4,99).
Deel op facebook
Deel op google
Deel op twitter
Deel op linkedin