Vegan pompoenlasagne geschikt bij een prikkelbare darm
Recept voor 2 personen
Dieet: veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij, koolhydraatarm
Deze vegan pompoenlasagne is niet alleen erg lekker maar is ook geschikt wanneer je last hebt van een prikkelbare darm. Het gerecht is laag in koolhydraten wat prettig is voor je darmen. Eet je zelf niet veganistisch? Dan kan de plantaardige kaas vervangen worden door gewone kaas. Daarnaast is de lasagne gluten- en lactosevrij. In het recept wordt gebruikt gemaakt van salie. Wist je dat salie kan helpen bij klachten zoals buikkrampen, opgezette buik en overmatig zweten? Meer kun je lezen in de blog over salie. Ben je benieuwd geworden naar het recept? Lees dan gauw verder.
Benodigdheden
– Snijplank
– Mes
– Wokpan
– Garde
– Kom
– Oven
– Ovenschaal
Ingrediënten
– AH pompoen-lasagnebladen
– 2 bosui (alleen het groene deel)
– Blik tomatenblokjes
– 1 courgette
– 1 bakje sojaroom
– Handje pompoenpitten
– Handje veganistische kaas
– 1 el olijfolie
– 1 tl salie
– Zwarte peper
Bereidingswijze
1. Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de courgette in blokjes en de bosui in dunne ringen. Verwarm vervolgens de olijfolie in een wok pan en bak de courgette en bosui 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de salie toe en laat op laag vuur 5 minuten pruttelen.
3. Klop de sojaroom en voeg wat peper toe.
4. Leg dan een pompoen-lasagnevel op de bodem van een ovenschaal en schep er een laagje tomatensaus op. Leg er een volgend pompoen-lasagnevel op en schep er een laagje van het sojaroommengsel over. Ga zo door tot je meerdere laagjes hebt.
5. Strooi als laatste de pompoenpitten en de veganistische kaas over de ovenschaal en zet in de oven voor 30 minuten.
De verse pompoenlasagnebladeren zijn niet verkrijgbaar bij http://www.ah.nl. Heb je een alternatief? (Je linkt naar de site van de ah-franchisewinkels, dit is een beperkt aantal winkels).
De lasagnebladen kan je vervangen door geschaafde courgette. Met een kaasschaaf kun je er gemakkelijk plakjes van schaven. Eventueel kun je verse pompoen (of pompoenblokjes) koken en als een puree op elke laag courgette leggen. Daarnaast kun je ook ervoor kiezen om linzenbladen te gebruiken: https://www.ekoplaza.nl/producten/product/gele-linzen-lasagne.