Waarom ik bij de PDS coach terecht kwam

de pds coach

Gerda Schutte (57) kwakkelde al sinds de jaren 1960 – 1970 met gezondheidsproblemen, waaronder PDS en klachten die op fibromyalgie leek. Daar werd weinig tot niets mee gedaan. Ze kreeg dan dingen te horen als: eigenwijs – lui – ongeïnteresseerd  – aanstellend kind. Ondanks ze helemaal genoeg had van diëten, besloot ze toch contact op te nemen met PDS coaching. Na het eerste gesprek met de PDS coach had ze er vertrouwen in gekregen dat dit voor een groot deel over zou kunnen gaan en het is haar gelukt. Lees hieronder haar verhaal.

Van jongs af aan gezondheidsproblemen waar geen oplossing voor waren

Sinds het begin van mijn leven kwakkelde ik al met gezondheidsproblemen. In de jaren 1960 – 1970, werd daar weinig – niets mee gedaan. Je kreeg te horen, eigenwijs – lui – ongeïnteresseerd  – aanstelster kind. Dat later wel het een en ander mis is en sommige dingen, bij therapie en behandeling vele dingen hadden voorkomen, tja dat is allemaal achteraf.

Last van darmen, maag, gestel, hoofdpijnen, geheugen problemen, slecht slapen, geen energie, flauw vallen, altijd honger. regelmatig misselijk, altijd struikelen, een allergie voor voedsel en medicijnen. Er werd ook Fybromyalgie geconstateerd– toentertijd ook wel weke delen reuma genoemd. Daar zijn ze ook van terug gekomen en wordt nu “pijn in bindweefsel – spieren genoemd.”

De PDS coach: positieve werking op de darmen

Wat positief helpt: een ontspanningsoefening, ademtechniek, bewegen – fysiosport – stabiel weer, je lichaam in balans houden en regelmaat aanhouden. Verder helpt het om veel te drinken en van bepaalde voeding niet te veel te eten. Op een gegeven moment bleek ik toch een afwijking de boezem/hart te hebben. Daar heb ik nu medicijnen voor en dat ging ook vrij goed. Daarna begon voor de 2e keer de darmen – maag nogal heftig. Veel pijn, slecht slapen (had ik altijd al), altijd honger (heb ik ook altijd al) erg moe. Dit kwam door de schildklierpillen. Dat vond de darmen en maag niet leuk.

Doorverwijzing naar de MDL-arts

Naar de huisarts en die verwees me door naar de MDL-arts bij PoliDirect Alkmaar. In 3-4 maanden allerlei onderzoeken, scan etc.  Alles was goed. Aan de pillen en drankjes. Helaas hielp alles maar even.Daarna kreeg ik een andere optie: dieet. Tja daar had ik genoeg van. Maar er zat in hetzelfde gebouw PDS Coaching Janna Koopman / Chernique Straathof. Als ik wachtte kon ik de informatie krijgen en de rest zou via beeldbellen kunnen of via de telefoon.

Toch besloten om te starten bij de PDS coach

Tja toch maar proberen. Het is duur, bij  mijn verzekering ging het eerst via eigen bijdrage eraf en dan zelf nog. Maar ik besloot het tocht te doen. Na het gesprek met Chernique, die alles duidelijk uitlegde zag ik het helemaal wel zitten dat het grotendeels over zou kunnen gaan.

Gelijk had ik al dingen met voeding en drinken en rust meegekregen om mee te beginnen. Ik ging ook twee weken alles bijhouden. Het was  best wel intensief maar er werd veel duidelijk, hoe en wat. We kwamen erachter dat er een lijn inzat met voeding en drinken. Meer kauwen, meer rust. Na drie weken – verzadigd gevoel, dat was best raar. Beter slapen, tjee dat beviel me wel en de pijnen waren niet zo vreselijk meer.

Sommige voeding laten staan en andere juist weer kunnen verdragen

Het dieet dat ik kreeg na twee weken volg ik nu al drie maanden. Sommige voeding moet ik laten staan en andere kan ik wel weer hebben. Chernique heeft ook wat recepten gegeven, zou ik zelf niet zomaar eten, maar heb wel meeste uitgeprobeerd en ik vind het ook nog lekker. Ik varieer nu zelf met de producten. Er staan op de site ook nog recepten, dus variatie is er genoeg.

De ontspanningsoefening kon ik in het begin niet helemaal mee omgaan, maar hier heeft Chernique mij mee geholpen. Ik blijk ook te verkrampen en dit is niet goed voor mijn fibromyalgie en PDS. Als ik deze oefening regelmatig doe, dan gaat dat beter.

Intensief traject, wat wel werkt en waar je veel van leert

Het is een intensief traject, je leert er veel van en het werkt heel goed. Helemaal over is het niet, maar dat had ik ook niet verwacht. Mijn lichaam heeft namelijk meerdere handicaps. Ik heb bijna geen pijn meer, slaap  goed en dat ik niet constant honger heb is een verademing.

Wel moet je het allemaal even de tijd geven. Het is een drie maanden project, maar het is goed om er langer over te doen als dat prettiger voelt. Binnen die tijd heb je wel duidelijk resultaat; in ieder geval bij mij. Ook heb ik last gehad van een terugval, maar die kwam ik te boven. Ik ben gewoon opnieuw streng en met aandacht opnieuw begonnen. Het belangrijk voor mij is:  Rust – voeding – drinken – ontspanning – geen stress.

Geen standaarddieet zoals het FODMAP dieet, want we zijn geen standaard mensen

Ze hebben geen standaarddieet, want we zijn nu eenmaal geen standaardmensen. Iedereen is anders, ieder reageert anders, en sommige dingen werken nu eenmaal bij de één wel en bij de ander niet. Maar Janna en Chernique hebben dat inzicht duidelijk wel. Ze adviseren daar prima in. Dat is mijn ervaring. Het contact en uitleg was uitstekend.

Geen medische oorzaak van je darmklachten? Neem dan de stap!

Is het een zooitje met je lichaam in het gebied van je buik of maag en er is medisch niets aan de hand wat het kan verklaren? Dan zou ik zeker de stap nemen om bij PDS coaching te starten! Al die pillen en drankjes zijn tijdelijk, zijn duur en het schiet niet op. Afstand is geen probleem, want tegenwoordig hebben we allemaal wel een computer met een webcam en microfoon. Begeleiding is zelfs mogelijk via telefoon.

Wel moet je er even tegenaan, maar het resultaat mag er zijn. Ik ben er toch grotendeels van opgeknapt en ga ermee door. Meer energie – meer rustig slapen – verzadigd gevoel en zelfs de wc gaat beterde. Zelfs mijn gewicht is stabiel. Ik kan ook af en toe iets extra nemen, zonder al te veel klachten te krijgen. Ik weet nu waar ik op moet letten om te zorgen dat mijn klachten niet hopeloos worden.

Tips van Gerda: Verwen jezelf en ga iets leuks doen

Verwen jezelf door iets leuks te gaan doen of wat te kopen voor jezelf. Koop een bloemetje, een nieuwe douchefris, een leesboek of neem  gewoon wat meer tijd voor jezelf. Dat helpt namelijk ook heel goed om meer rust te nemen.

Hulp van PDS coach Chernique en de filmpjes van Janna

Ik had hulp van PDS coach Chernique. Bedankt dat je me zo goed heb geholpen. De filmpjes van Janna op de online training hebben ook een goed inzicht en veel herkenning gegeven. Je vindt daar ook veel tips en adviezen over wat je kunt doen als je klachten hebt. Heb ik ook wat aan gehad.

Bedankt meiden en veel succes met alles. Groeten Gerda Schutte, gemeente Medemblik

Wil je ook blijvend van je darmklachten afkomen? Bekijk dan hoe onze coaching je hierbij kan helpen!


Lees meer over het coaching traject ‘je darmen de baas’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven