10 Netflix docu’s over voeding, gezondheid en zelfontwikkeling

10 Netflix docu's over voeding, gezondheid en zelfontwikkeling

Netflix is de bekendste streamingsdienst in Nederland en het aanbod van docu’s en series is erg groot. Zeker tijdens de koude wintermaanden wil je soms gewoon op de bank hangen en lekker een Netflix-serie aanzetten. Je hebt naast de gangbare films en series ook veel interessante documentaires over voeding en gezondheid. Heb je last van darmklachten? Misschien vind je het dan wel interessant om meer te leren over je spijsvertering. Daarbij vind je ook een aantal documentaires met inspirerende sprekers die zorgen voor positieve blik op het leven en helpen naar meer rust in je buik. Bekijk deze blog met de beste selectie documentaires en series over voeding en gezondheid, het menselijk lichaam, het verhogen van het zelfvertrouwen en zelfliefde!

Netflix docu’s over gezonde voeding en diëten

Over voeding is er veel te vinden. Netflix staat vol met bak- en kookprogramma’s. Maar ook als je meer wilt weten over gezonde voeding is er voldoende aanbod. De documentaire serie (Un)Well is een aanrader op het gebied van gezondheid. Het programma kijkt met een kritische blik naar de gezondheidsindustrie. Een van de afleveringen gaat over periodiek vasten en hierin worden de gezondheidsvoordelen en het impact op je lichaam uitgelegd. Maar ook het gevaar van extreem vasten komt aan het licht en wat de invloed is op de lichamelijke functies van het lichaam. In de informatieve reeks van Explained komen diverse onderwerpen voorbij over voeding en dieet. Wanneer je last hebt van darmklachten is een gezond voedingspatroon belangrijk. Interessante afleveringen van Explained zoals Why diets fail en Sugar gaan in op de gezondheidseffecten van diëten en het leert je wat suiker allemaal met je lichaam doet.

Netflix docu’s over mentale gezondheid

Zit je vaak in je hoofd of kun je slecht slapen? Leer dan welke meditatietechnieken kunnen helpen! Meditatie is een effectief middel om je hoofd leeg te maken. Headspace, bekend van de meditatie-app, heeft een aantal programma’s op Netflix staan die je leren om mindfull te leven. Middels de ‘Guide to meditation’ leer je stapsgewijs de beginselen van meditatie. Diverse onderwerpen komen aan bod, zoals hoe je zorgt voor meer zelfliefde en het omgaan met stress of met pijn. Heb je moeite met slapen? In de ‘Guide to sleep’ helpt je om beter te kunnen slapen door het toepassen van een aantal technieken en het creëren van gezonde gewoontes. Tenslotte heeft Headspace ook een interactief programma waarin je meteen aan de slag kunt gaan met diverse meditatieoefeningen. In de aflevering van de series van The Mind Explained wordt de impact van Mindfulness op je lichaam en geest uitgelegd.

Netflix docu’s over lichaam en darmgezondheid

Vind je het leuk om meer te leren over het menselijk lichaam, waaronder je darmstelsel? In de serie Human: the world within gaat de aflevering Fuel over onze spijsvertering. Hierin wordt onder andere verteld over de werking van de darmen. Op een interessante wijze leer je over de vertering van ons voedsel. Daarnaast vertellen deskundigen over de aantasting van de darmflora en het ontstaan van voedselallergieën. Meer over dit onderwerp vind je ook in de afleveringen Gut en Allergies in de documentaireserie Ask the doctor. In dit programma geven dokters adviezen en ontkrachten ze mythes over de medische wereld. Bekijk ook de afleveringen Sleep en Pain indien je meer wilt weten over slaapproblemen, je constant moe voelen en welke (nieuwe) technieken er zijn om met chronische pijn om te gaan.

Netflix docu’s over persoonlijke ontwikkeling

Doe je bij anderen net alsof je darmklachten niet bestaan of heb je je prikkelbare darm syndroom (PDS) nog niet helemaal geaccepteerd? Aan persoonlijke ontwikkeling werken kan een eerste stap zijn om je darmklachten aan te pakken. Brené Brown weet hoe spannend dit kan zijn. In de Netflix special vertelt zij op humoristische wijze hoe je met kwetsbaarheid om kan gaan in een onzekere wereld. Leefstijlcoach Tony Robbins heeft veel mensen geholpen middels de NLP-methode. NLP staat voor Neurolinguïstisch programmeren en dit kan worden toegepast bij persoonlijke ontwikkeling. I am not your Guru geeft een kijkje achter de schermen hoe deze spreker mensen met persoonlijke problemen op een motiverende manier helpt. Hij is tevens auteur van verschillende boeken waarin positief denken centraal staat. Bekijk ook de inspirerende show Down to earth met Zac Efron die de wereld rond reist en zo gezonde en duurzame levensstijlen ontdekt.

Ken je nog meer interessante docu’s op het gebied van gezonde voeding, mentale gezondheid en zelfontwikkeling? Laat het hieronder weten!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven