Vegan lunch bij darmklachten – tofu scramble

Vegan lunch bij darmklachten - tofu scramble

Recept voor 1 persoon
Dieet: PDS, vegan, lactosevrij, koemelkeiwit-vrij, E-nummervrij, opties voor glutenvrij

Deze tofu scramble is een plantaardige variatie op roerei. In dit vegan lunch recept wordt gebruik gemaakt van darmproof kruiden. Hierdoor is deze geschikt wanneer je last hebt van een gevoelige maag of darmen. Bij tofu wordt al gauw gedacht aan een saai en smakeloos product. Met de kruiden en groenten die in dit recept gebruikt worden, zal dit zeker niet het geval zijn: Deze tofu scramble smaakt verrukkelijk! Tofu heeft daarbij ook gezondheidsvoordelen. Het is een goed alternatief op vlees, doordat deze rijk is aan calcium, ijzer en eiwitten. Lees hieronder het recept. Ben je zelf niet vegan bekijk ook het recept voor boerenomelet.

Benodigdheden

– Snijplank
– Mesje
– Koekenpan

Ingrediënten

– 3 champignons
– Halve rode paprika
– 100 gram tofu naturel
– 1 el olijfolie
– Halve theelepel komijnzaad
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel kurkuma
– Halve theelepel milde paprikapoeder
– 1 theelepel korianderblad
– Snufje zout
– Peper naar smaak
– 2 handjes spinazie
– Volkorenbrood of glutenvrijbrood
– Optioneel 1 el edelgistvlokken

Bereidingswijze

1. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.
2. Verhit een pan met olijfolie.
3. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de tofu. Gebruik eventueel een theedoek hiervoor.
4. Verkruimel de tofu boven de pan. Bak de tofukruimel vervolgens 2-3 minuten op middelhoog vuur.
5. Voeg de champignons en paprika toe aan de tofukruimel. Bak dit nog 3 minuten aan.
6. Voeg de kruiden behalve toe en schep het mengsel om.
7. Pak één voor één een handje spinazie en voeg dit toe aan de pan totdat de spinazie geslonken is.
8. Schep de tofu scramble op een volkoren boterham. Bestrooi eventueel met edelgistvlokken.
9. Serveer met een rauwkost salade.
10. Eet smakelijk!

De edelgistvlokken hebben een kazige smaak. Dat maakt dat edelgistvlokken een goed en lekker alternatief zijn voor kaas. Bovendien zijn ze rijk aan eiwitten en vitamine B12. Strooi de vlokken ook over andere gerechten. Denk hierbij aan pasta’s, ovenschotels, wraps of een zelfgemaakte pesto.

Heb jij deze vegan lunch – tofu scramble al geprobeerd of heb je een vraag? Laat het hieronder weten!

Misschien vind je deze recepten ook leuk:

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven