Boerenomelet met tomaat en feta kaas - glutenvrij, vegetarisch en koolhydraatarm

Boerenomelet met tomaat en feta kaas - glutenvrij, vegetarisch en koolhydraatarm

Glutenvrij, vegetarisch, koolhydraatarm

Niet elke dag heb je even veel trek. Zo kun je de ene dag trek hebben in een groot ontbijt en de andere dag krijg je bijna niks naar binnen. In mijn vorige blog kon je al lezen waarom je soms beter niet kunt ontbijten. Als je bijvoorbeeld in het weekend hebt uitgeslapen en wat later eet dan normaal, dan heb je misschien wel flinke trek. Hieronder kun je een heerlijke boerenomelet met tomaat en feta kaas vinden die vrij is van gluten en daarnaast ook vegetarisch en glutenvrij is. 

Benodigdheden

– Snijplank
– Mes
– Beslagkom
– Garde
– Koekenpan
– Spatel
– Bord 

Ingrediënten

– 2 eieren
– 1 rode puntpaprika
– 1 klontje roomboter
–  7 cherrytomaatjes

– 5 blokjes feta kaas naturel
– 3 olijven

– takje peterselie
–Oregano of Italiaanse kruiden
– Keltisch zout

Bereidingswijze

1. Snijd de puntpaprika in stukjes. 

2. Doe de eieren in een beslagkom en kluts ze met de garde.

3. Voeg hier de Keltische zout, oregano en de stukjes puntpaprika toe aan dit eimengsel. 

4. Laat de roomboter in de koekenpan opwarmen. 

5. Voeg het eimengsel toe aan de koekenpan.

6. Bak de boerenomelet aan twee kanten bruin. Je kunt eventueel een deksel gebruiken op de pan om de omelet langzaam te laten garen.

7. Doe de boerenomelet als deze klaar is op een bord en voeg de cherrytomaatjes, feta kaas, olijven en peterselie toe. Eet smakelijk!

Tip: Vind je het lastig om een nieuw ontbijt te bedenken als je darmklachten hebt? Voeg gewoon een kleine hoeveelheid van een aantal ingrediënten toe die je wel kunt verdragen en maak er wat lekkers van!

Wat vind je van deze glutenvrije boerenomelet met tomaat en feta kaas? Laat hieronder je reactie achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top