Courgettisalade met avocadopesto voor gevoelige darmen

Courgettisalade met avocadopesto voor gevoelige darmen

Recept voor 1 potje courgettisalade met avocadopesto
Dieet: PDS, glutenvrij, lactosevrij, koolhydraatarm, koemelkeiwit-vrij,
E-nummervrij, vegetarisch en veganistisch mogelijk

Salades zijn erg gezond en met de juiste ingrediënten ook geschikt bij een gevoelige maag en darmen. Echter zijn ze niet altijd praktisch om mee te nemen. Misschien herken je dat wel. Je hebt van te voren een heerlijke salade gemaakt met dressing. Vervolgens, tegen de tijd dat je wilt gaan eten, is alles zompig geworden. Deze heerlijke courgettisalade met avocadopesto biedt de oplossing! Door de salade in een potje te doen voorkom je dat de sla verlept. Eerst voeg je de avocadopesto toe. Daarna de harde groenten en tonijn. Pas op het eind voeg je de sla erbij. Kortom geen natte salades meer. Deze salade kun je een avond van te voren bereiden. Handig wanneer je niet zo veel tijd hebt in de ochtend. Heb je overgebleven groenten van het avondeten? Bijvoorbeeld geroosterde ovengroenten. Voeg ze toe aan je salade. Je kan met deze salade dus eindeloos variëren!

Benodigdheden

– Snijplank
– Groot mes
– Bakplaat met bakpapier
– Eetlepel
– Keukenmachine
– Glazen (weck)potje met deksel

Ingrediënten

– 50 g geroosterde groenten zoals knolselderij en/of pastinaak
– Olijfolie extra vierge
– Kruiden zoals tijm, rozemarijn, peper en zout
– Handje pijnboompitten
– 10 g basilicumblaadjes
– 2 el citroensap
– 1 mini zachte en rijpe avocado
– 20 g courgette spaghetti AH of zelfgemaakte courgetti
– 20 g wortelrasp
– Klein blikje tonijn op waterbasis
– Veldsla

Bereidingswijze

1. Verwarm als eerst de oven voor op 200 graden.
2. Schil de knolselderij en snijd hem in hapklare stukjes.
3. Leg de stukjes knolselderij op een bakplaat. Besprenkel deze met olijfolie. Bak de knolselderij 10 minuten in de oven.
5. Was ondertussen de pastinaak. Snijd de pastinaak ook in hapklare stukjes.
6. Haal de bakplaat uit de oven. Voeg de pastinaak toe en besprenkel deze met olie. Voeg daarna de kruiden toe. Vervolgens rooster je de groenten 35 minuten.
7. Voeg de pijnboompitjes, basilicum, citroensap, peper en avocado in een keukenmachine. Vermaal dit tot een glad geheel. Schenk wat olijfolie bij als de pesto te dik is.
8. Schep de avocadopesto in een glazen potje. Leg daar bovenop de courgetti, wortelrasp en stukjes tonijn
9. Haal de knolselderij en pastinaak uit de oven. Voeg deze ook toe aan het potje.
10. Als laatste voeg je een handje sla toe. Eet smakelijk.

Tip! Eet je vegetarisch of veganistisch? Vervang dan de tonijn door geroosterde noten. Deze salade is ook erg lekker met geroosterde kikkererwten met kruiden. Rooster de kikkererwten 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Heb je het recept deze courgettisalade met avocadopesto al uitgeprobeerd? Leuk als je het hieronder laat het hieronder weten.

Misschien vind je deze recepten ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven