Gezonde carrot cake muffins met sinaasappel – glutenvrij en vegetarisch

Carrot cake muffin

Glutenvrij, vegetarisch, veganistisch

Als je last hebt van gevoelige maag of darmen, dan kan het een uitdaging zijn om iets lekkers te vinden wat je kunt eten. Deze gezonde Carrot cake muffins met sinaasappel zijn een goed alternatief voor de bekende worteltjestaart. Het is heerlijk als tussendoortje of deel van je ontbijt. Eet je veganistisch of ben je lactoseintolerant? Vervang de roomboter dan voor kokosolie, zodat het cakeje ook voor jou geschikt is. Let op met gluten, wanneer je deze liever vermijdt, dat je glutenvrije havermout gebruikt. Havermout is van nature glutenvrij, maar kan sporen van gluten bevatten door besmetting met andere gewassen. De cakejes kun je een aantal dagen bewaren in een trommel of bakje. Ook zijn de muffins goed in te vriezen. Maak dit recept voor glutenvrije wortelcakjes en geniet zonder last te krijgen van je buik! 

Benodigdheden

  •  2 beslagkommen
  • Garde
  • Eetlepel
  • Muffinvormpjes
  • Muffin bakvorm
  • Mes

Ingrediënten

  • 50 g ongezouten roomboter of kokosolie
  • 3 eieren
  • 25 g honing
  • 200 g wortel
  • 1 banaan
  • 1 sinaasappel
  • 1 tl vanille extract
  • 200 g (glutenvrije) havermout
  • 1 tl kaneel
  • 1tl bakpoeder
  • snufje zout
  • snufje nootmuskaat
  • handje rozijnen of 2 vijgen
  • handje pecannoten of walnoten

Bereidingswijze

1. Verwarm de over voor op 175 graden. Bekleed een muffinvorm met 8 muffinvormpjes.

2. Verwarm de roomboter samen met de honing in de magnetron, totdat deze vloeibaar is. Laat vervolgens even afkoelen.

3. Rasp de schil van een hele sinaasappel. Prak de banaan en rasp de wortel. Doe dit samen in een kom en voeg de eieren en vanille extract toe. Roer goed door, totdat het een samenhangend geheel is.

4. Doe in een andere kom de havermout, bakpoeder, kanaal, nootmuskaat en zout. Voeg dit bij de natte ingrediënten en roer door totdat het samenkomt. Roer niet te lang.

5. Voeg nu het roomboter-honing-mengsel, de rozijnen en noten toe. Roer ook dit net totdat het mooi verdeeld is door het mengsel heen.

6. Schep twee eetlepels van het beslag in de muffinvormpjes en zet in de over voor 30 minuten. Controleer met een cocktailprikker of de muffins gaar zijn. Eet smakelijk!

Heb je dit recept al gemaakt? Laat dan hieronder weten wat je er van vond!

Misschien vind je dit recept ook leuk:

4 gedachten over “Gezonde carrot cake muffins met sinaasappel – glutenvrij en vegetarisch”

  1. Mmmm deze zijn echt fantastisch lekker! De sinaasappelrasp erdoorheen is heerlijk. Ik eet ze zelf met plantaardige yoghurt en chiazaad als topping! 🙂

    1. Wat leuk dat je ze hebt geprobeerd en jij ze ook zo lekker vindt 🙂 Super goed idee om er een topping bij te doen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven