Gluten en lactosevrije quinoa met kabeljauwfilet en groenten
Dieet: glutenvrij, lactosevrij
Quinoa is een heerlijk voedingsmiddel waarmee je goed kunt variëren. Het zit bomvol met goede vitamines en is van nature gluten en lactosevrij. Maak dit heerlijke darmproof recept met lekker veel eiwitten dankzij de kabeljauwfilet.
Benodigdheden
– Kookpan
– 2 Spatels
– Snijplank
– Snijmes
– 2 koekenpannen
– Klein bakje
– Bolle kleine beker
– Diep bord
Ingrediënten
– 100 g witte quinoa
– 30 g pijnboompitten
– ¼ prei *
– 50 g knolselderij
– 2 wortels
– ¼ ui
– 8 kastanjechampignons
– 2 eetlepels olijfolie extra vierge
– 1 el glutenvrije ketjap manis (Inproba)
– eetlepel oregano
– 1 el paprikapoeder
– 4-seizoenen peper
– Keltische zeezout
– 120 g kabeljauwfilet
* Voor het gemak kun je ook kiezen voor voorgesneden soepgroenten i.p.v. losse groenten die je zelf nog moet snijden.
Bereidingswijze
1. Kook eerst water in een kookpan en voeg de quinoa toe aan de kookpan. Kook deze voor ongeveer 12 minuten en blijf tussendoor goed roeren.
2. Bak ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan. Blijf goed roeren totdat ze goudbruin zijn en zet dat het gas uit. Je kunt ze in een klein bakje doen.
3. Was en snijd ondertussen de groenten: de knolselderij in blokjes, de prei in ringetjes, de champignons in repen en de wortels in lange reepjes.
4. Doe 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de groenten in ongeveer 5 minuten gaar.
5. Voeg de ketjap manis, oregano, paprikapoeder, peper en zout toe aan de groenten en roer goed.
6. Voeg 2 el olijfolie toe aan een andere koekenpan en bak in deze koekenpan de kabeljauw aan twee kanten gaar. Let goed op dat het vuur niet te hoog staat, zodat de kabeljauw niet aanbrandt.
6. Doe de quinoa in een kleine bolle beker en druk de quinoa goed aan. Voeg hem daarna toe aan je bord, zodat de quinoa in een rondje op je bord ligt. Bovenop de quinoa doe je wat selderij en 1 reepje wortel.
7. Voeg daarnaast de groenten toe met daar over heen de pijnboompitten. Tot slot voeg je de kabeljauw toe aan je bord. Eet smakelijk!
“Door vis te eten krijg je de gezonde omega-3-visvetzuren binnen die nodig zijn voor je hart en bloedvaten. Ze zitten vooral in vette vis, zoals paling, haring, zalm, sardines en makreel.”