Recept: Gluten- en lactosevrije taco’s met vegetarisch gehakt en paprika
Glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch
Deze gluten en lactosevrije taco’s met vegetarisch gehakt en paprika zijn heerlijk genieten. Zelf heb ik het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) en moet daardoor voorzichtig zijn met wat ik eet. Deze taco’s zijn helemaal darmproof, omdat ze van nature glutenvrij zijn. Daarbij ziet het er echt uit als een feestje en kun je ook zeker andere mensen uitnodigen om bij je te kopen eten. Veel plezier met bereiden!
Benodigdheden
– Koekenpan
– Spatel
– Snijplank
– Snijmes
– Lepel
– Bord
– Oven
Ingrediënten
– 4 glutenvrije taco’s (Santa Maria)
– 2 el olijfolie
– 100 g pak vegetarisch gehakt*
– Rode paprika
– Gele paprika
– 4 el diepvries tuinerwten
– 1 blikje tomatenpuree (70 g)
– Kruiden naar smaak: gemberpoeder, paprikapoeder, gemalen kruidnagel, 4-seizoenenpeper, chilipeper, zeezout
– Optioneel: 2 el lactosevrije crème fraîche of sojaroom
* Eet je liever taco’s met vlees? Dan kun je kiezen voor biologisch gehakt.
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bij voorkeur een heteluchtoven.
2. Snijd de paprika in kleine stukjes op een snijplank met een snijmes.
3. Doe de olijfolie in een koekenpan en voeg het vegetarisch gehakt, de gesneden paprika en de tuinerwten toe.
4. Voeg daarna de kruiden en de tomatenpuree toe aan de koekenpan en blijf goed roeren. Na 3 minuten kun je het vuur laag zetten.
5. Zorg dat de tacoschelpen uit elkaar zijn en leg de tacoschelpen met de open kant naar boven op het rooster in de oven. Heb je geen rooster, gebruik dan bakpapier voor op de bakplaat.
6. Haal de tacoschelpen na 2 minuten uit de oven en schep in iedere tacoschelp een deel van het vegetarische gehaktmengsel. Voeg hier 2 el lactosevrije crème fraîche aan toe voor een extra zachte smaak. Eet smakelijk !
“Als je last hebt van gevoelige darmen kun je het beste zo puur mogelijk eten. Dit betekent ook gebruik maken van eigen kruiden i.p.v. kruidenzakjes, zoals in dit recept. Ik kan zelf niet goed tegen alle soorten peulvruchten, maar een kleine hoeveelheid tuinerwten uit de diepvries gaat prima. Net even gezonder dan de gangbare doperwten uit blik!”
Heb je dit recept met gluten en lactosevrije taco’s al gemaakt? Laat dan hieronder weten wat je er van vond!
Misschien vind je deze recepten ook leuk:
- Boekweitpannenkoek met amandelpasta, banaan en aardbeien zonder gluten
- Glutenvrije en vegetarische salade met gegrilde groenten en spinazie
- Ovenschotel mozzarella met courgette en tomaat -glutenvrij
- Vegetarische pompoensoep zonder gluten en lactose
- Glutenvrije pasta met geitenkaas, rucola en olijven