Glutenvrije boekweitpannenkoek met amandelpasta, banaan en aardbeien
Glutenvrij, vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, opties voor lactosevrij
Dit recept voor een glutenvrije boekweitpannenkoek is snel, makkelijk en vooral onwijs lekker. Doet het goed doet op ieder moment van de dag. De boekweitpannenkoek is rijk belegd met amandelpasta, banaan, aardbeien en een stukje munt. Dit recept is een glutenvrij alternatief voor de standaard pannenkoek gemaakt van tarwebloem. Daarnaast bevat dit recept geen koemelk, waardoor het lactosevrij is. Uiteraard kan je eindeloos variëren met het beleg voor op de pannenkoek.
Benodigdheden
– Beslagkom
– Vork
– Garde
– Koekenpan
– Deksel
– Spatel
Ingrediënten
– 2 el 100% boekweitmeel
– 1 ei
– Scheutje water
– Snufje zeezout of Keltisch zout
– gemberpoeder
– kaneelpoeder
– Roomboter of olijfolie
– 1 el amandelpasta
– 1 banaan
– 5 aardbeien
– 1 takje verse munt
Bereidingswijze
1. Doe 1 ei in een beslagkom en kluts hem met een vork.
2. Voeg 2 el boekweitmeel toe aan de beslagkom en roer het met een garde.
3. Doe daarna een beetje water in de kom en roer het met een garde. Zorg dat de het beslag de goede dikte heeft van pannenkoeken beslag (het glijd dan langzaam de garde af). Is het nog niet dun genoeg, dan voeg je wat water toe.
4. Voeg een snufje zout, gember- en kaneelpoeder toe naar smaak en roer nogmaals met de garde.
5. Doe de roomboter in een koekenpan om middelhoog vuur. Voeg als het gesmolten is het beslag toe. Sluit de pan af met een deksel.
6. Bak de boekweitpannenkoek aan twee zijden.
7. Beleg de pannenkoek met amandelpasta, banaan, aardbeien in stukjes en een takje munt. Eet smakelijk !
Ziet er zó lekker uit… Alleen jammer dat er een ei in zit 🙁 Ik kan niet goed eieren verdragen en ik eet plantaardig. Enig idee hoe ik deze zou kunnen maken zonder ei?
De pannenkoeken kunnen ook zonder ei gemaakt worden. De ei kun je helemaal weglaten of vervangen door lijnzaad of chiazaad. Als vervanging voor één ei gebruik je één eetlepel lijnzaad of chiazaad met drie eetlepels water. Meng het geheel en laat het een paar minuten weken voordat je het aan je beslag toevoegt.