Vegetarische pompoensoep zonder gluten en lactose

Vegetarische pompoensoep zonder gluten en lactose

Glutenvrij, lactosevrij, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch

Zin om een simpele, snelle maar vooral lekkere soep te maken? Maak dan deze vegetarische pompoensoep zonder gluten en  lactose. Deze valt ook binnen het koolhydraatarm dieet en is zelfs veganistisch. Het recept voor de pompoensoep is puur en bestaat alleen uit natuurlijke ingrediënten. Bij deze soep is gebruik gemaakt van de kruidenmix van Jonnie Boer. Dit geeft de soep net wat meer smaak en pit. Buiten het seizoen om kan je pompoen vinden in het diepvriesvak (scheelt ook het snijwerk). De soep is ook makkelijk een avond van tevoren te maken. Daarbij wordt de soep ook nog lekkerder wanneer je hem een avondje in de koelkast laat staan en de volgende dag weer opwarmt. Benieuwd geworden naar het recept? Lees dan hieronder snel verder! 

Benodigdheden 

– snijplank
– koksmes
– soeppan 
– staafmixer

Ingrediënten

– 2 el olijfolie 
– 1 grote ui
– 1 flespompoen of 800 gram(diepvries)pompoenblokjes
–  3 tl kruidenmix Jonnie Boer Curry madras
– 1 1/2 liter water 
– 3 groente bouillon blokjes 

Bereidingswijze

1. Snipper de ui en bak zachtjes in de olijfolie.

2.Voeg de kruidenmix toe aan de ui.  

3.Verwijder de pitten uit de pompoen en snijd deze in blokjes (schil niet verwijderen). 

4. Bak de pompoenblokjes 5 minuten mee met de ui. 

5. Voeg het water en bouillonblokjes toe. Breng dit aan de kook. 

6. Laat 20 minuten zachtjes koken. 

7. Pureer de soep met een staafmixer. Eet smakelijk!

Tip: Ook lekker met een schepje lactosevrije crème fraiche of een plantaardig kookroom. 

Heb jij deze vegetarische pompoensoep zonder gluten en lactose al geprobeerd? Laat hieronder je reactie achter!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven