PDS proof paaseitjes zonder lactose en suiker
Recept voor 12-14 PDS proof paaseitjes
Dieet: PDS, vegan, glutenvrij, lactosevrij, koemelkeiwit-vrij, E-nummervrij
De meeste paaseitjes in de supermarkt bevatten lactose, suiker en bepaalde geur-, kleur- en smaakstoffen. Niet bepaald PDS proof dus! Het is het ook lastig om het bij één eitje te houden. Je neemt er zo nog eentje en nog één. Hierdoor krijg je een opstapeling van suikers. Er kunnen dan darmklachten ontstaan als je een gevoelige buik hebt, zoals bij het prikkelbare darmsyndroom (PDS) het geval is. Daarnaast kan niet iedereen even goed tegen lactose, met als gevolg dat je met een opgeblazen buik zit tijdens Pasen. Dat wil je natuurlijk niet. Wil je toch iets te snoepen hebben tijdens Pasen? Probeer dan dit recept voor PDS proof paaseitjes uit. Ben je gevoelig voor amandelen? Dan kun je kiezen voor andere noten, zoals hazelnoten, walnoten op pistachenoten. Kun je helemaal niet tegen noten? Gebruik dan alleen het recept voor paaseitjes met framboos.
Benodigdheden
– Steelpannetje
– Eetlepels
– Weegschaal
– Keukenmachine
– Kommetje
Ingrediënten
– 2 keer 75 g dadels
– Handje amandelen
– 2 keer één eetlepels kokosolie
– Raw 100% biologische cacaopoeder
– Handje bevroren frambozen
Bereidingswijze
1. Verwarm eerst in een steelpannetje de kokosolie.
2. Strooi ondertussen royaal wat cacaopoeder in een schaaltje.
3. Doe 75 g dadels, de amandelen, één eetlepel kokosolie en één eetlepel cacao in een keukenmachine. Vermaal het mengsel vervolgens tot een fijne en korrelige structuur.
4. Draai balletjes van het mengsel.
5. Rol daarna de eitjes in de cacaopoeder.
6. Leg vervolgens de paaseitjes in een kommetje en zet ze in de koelkast.
7. Voor de paaseitjes met frambozen voeg je bevroren frambozen en de andere 75 g dadels toe aan de keukenmachine. Voeg hier ook weer één eetlepel kokosolie en één eetlepel cacao aan toe. Vermaal deze tot een fijn geheel.
8. Herhaal de stappen 4 t/m 6.
9. Tenslotte laat je de paaseitjes 30-60 minuten in de koelkast staan om hard te worden. Eet smakelijk!
Tip! Bewaar de paaseitjes in de koelkast. Doordat er met verse ingrediënten wordt gewerkt in dit recept, zijn de eitjes maar een paar dagen houdbaar. Maak de paaseitjes dan ook binnen een week op. Zorg dat je de paaseitjes op kamertemperatuur laat komen voordat je ze eet.