Gluten- en lactosevrije amandelkoekjes

Gluten-en-lactosevrije-amandelkoekjes-met-citroenrasp

Recept voor 9 koekjes
Dieet: PDS, vegan, glutenvrij, lactosevrij, koemelkeiwit-vrij, koolhydraatarm, E-nummervrij

Heb je zin in een lekker en gezond tussendoortje? Probeer dan deze heerlijke gluten- en lactosevrije amandelkoekjes met citroenrasp uit! De koekjes zijn gemaakt van amandelmeel en volledig glutenvrij. Daarnaast zijn de amandelkoekjes koolhydraatarm. Voor je darmen is het prettig om het bij drie eetmomenten op een dag te houden. Soms heb je gewoon zin in iets lekkers. Een koolhydraatarm tussendoortje zoals deze amandelkoekjes is dan een goed alternatief. Op deze manier kun je genieten zonder darmklachten te krijgen. De citroenrasp geven deze koekjes een extra kick. Ben je benieuwd geworden naar het recept? Lees dan snel verder.

Benodigdheden

– Kom
– Theelepel
– Eetlepel
– Rasp
– Steelpannetje
– Bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

– 200 g amandelmeel
– 1/2 theelepel bakpoeder
– Mespuntje zout
– 1 theelepel amandelaroma
– 1 eetlepel citroensap
– Rasp van een citroen
– 3 eetlepels kokosolie
– 2 theelepels Steviadruppels
– Toppings naar keuze: amandelschaafsel, gehakte pistachenoten en/of rozijnen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de droge ingrediënten in een kom behalve de toppings.
3. Voeg de amandelextract, Stevia en citroensap en -rasp toe.
4. Verhit de kokosboter tot een vloeibaar geheel in een pannetje. Voeg toe aan het mengsel. Vind je het mengsel nog te droog? Voeg dan meer kokosolie toe.
5. Meng het mengsel goed en kneed het tot een bal.
6. Verdeel het deeg in zes stukken.
7. Plet de stukken deeg met je handpalmen tot een dikte van 3 cm.
8. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.
9. Bestrooi de koekjes met toppings naar keuze.
10. Bak de koekjes in ongeveer 15-17 minuten goudbruin. Eet smakelijk!

In dit recept wordt gebruik gemaakt van Stevia. Wanneer je last hebt van een prikkelbare darm syndroom wordt Stevia doorgaans beter verdragen dan suiker. Ben je gevoelig voor zoetstoffen? Gebruik dan twee schepjes honing als alternatief.

Heb je het recept voor gluten- en lactosevrije amandelkoekjes met citroenrasp uitgeprobeerd? Laat het hieronder weten.

Misschien vind je deze recepten ook leuk:

2 reacties op “Gluten- en lactosevrije amandelkoekjes”

  1. Jullie amandelkoekjes gebakken. Makkelijk te maken, snel klaar, maar niet echt mijn ding qua smaak. Ligt niet aan de koekjes op zich, maar aan mijn smaakpalet denk ik. Ik vond ze flauw van smaak. Ik probeer ze later nog eens te maken met een twist van mezelf.

    1. Frederique Visser

      Wat leuk dat je onze koekjesrecept hebt uitgeprobeerd. Jammer dat het niet helemaal in de smaak valt. Leuk dat je een eigen twist aan het recept gaat geven. Eventueel zou je de amandelmeel kunnen vervangen door kokosmeel. Gebruik bepaalde kruiden zoals speculaaskruiden om de koekjes meer smaak te geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top