Vlees en zoete aardappel stoofpot uit de Slowcooker

Stoofpotje met vlees en zoete aardappel uit de slowcooker

Glutenvrije stoofpot met vlees voor 2 personen
Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij, E-nummervrij

Vandaag heb ik voor het eerst mijn slowcooker van Crockpot gebruikt en een vlees stoofpot met zoete aardappel gemaakt. Aangezien ik zo enthousiast ben over de smaak en hoe goed het valt op mijn maag, deel ik dit recept graag met jou. Het voordeel van een slowcooker is dat de smaak en vitamines optimaal behouden blijven. Daarbij zet je deze Crockpot aan als je dag begint en als je thuis komt ruikt het huis heerlijk naar deze heerlijke vlees stoofpot. Zelf heb ik PDS (prikkelbare darm syndroom) en moet ik opletten met wat ik eet. De juiste bereidingswijze kan ook enorm helpen, zoals het stoven van voedsel. Dit gerecht is ook glutenvrij, E-nummervrij en lactosevrij wat helpt bij gevoelige darmen. Ik wens je veel kookplezier!

Benodigdheden

– Snijplank
– Snijmes
– Fijnsnijder
– Knoflookpers
– Grote schaal
– Lepeltje
– Slow Cooker (ik heb de Crock-Pot Slow Cooker 3.5 L)

Ingrediënten

– 1 kogelbiefstukje
– 1 grote zoete aardappel
– 100 g sperziebonen
– 2 teentjes knoflook
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 eetlepel roomboter
– 1/4 ui
– 1/2 theelepel peper
– 1 theelepel kruidnagelpoeder
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel paprikapoeder

Variatietip: Vervang de zoete aardappel ook eens voor pompoen!

Bereidingswijze

1. Schil de zoete aardappel met een fijnsnijder en snijdt deze in plakjes en daarna in vieren.

2. Snijd de ui in schijfjes, dop de sperziebonen en snijd ze door de midden.

3. Snijd de biefstuk in blokjes.

4. Doe de zoete aardappel, ui, sperziebonen en biefstukblokjes in een schaal en meng alles door elkaar.

5. Voeg de tomatenpuree, uitgeperste knoflook, roomboter, oregano, paprikapoeder, peper en kruidnagelpoeder toe aan de schaal roer goed.

6. Doe alle ingrediënten die je nu in de schaal hebt in de slowcooker en zet hem op stand high voor 4 uur. Houd de deksel de hele tijd dicht voor het beste resultaat.

7. Schep deze heerlijke vlees stoofpot met zoete aardappel uit de slowcooker en serveer het in een diep bord. Je kunt er zilvervliesrijst of een stuk speltbrood bij eten. Eet smakelijk!

“Het voordeel van de slowcooker is dat de smaak en de voedingswaarde zoveel mogelijk behouden blijft. Dat is dubbel genieten!”

Janna Koopman – prikkelbare darm coach en diëtist
Ik ben benieuwd wat je van deze vlees stoofpot met zoete aardappel uit de slowcooker vindt. Super leuk als je hieronder een reactie achter laat!

 

Misschien vind je deze recepten ook leuk:

8 gedachten over “Vlees en zoete aardappel stoofpot uit de Slowcooker”

    1. Janna Koopman

      Wat leuk dat je deze stoofpot gaat maken. Heel veel succes en ik ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂

  1. Ik verbaas me over het gebruik van knoflook en/of ui in je recepten. Terwijl ik daar juist heel erg op kan reageren en juist op zoek ben naar recepten zonder deze ingrediënten. Wat best lastig is. Zo ook het gebruik van koolsoorten

    1. Frederique Visser

      Een aantal van onze gerechten bevatten inderdaad ui of knoflook. Wij zien in de praktijk dat een kleine hoeveelheid ui en knoflook meestal goed gaan bij mensen die hier gevoelig voor zijn. Daarnaast heeft de bereidingswijze ook invloed. Gebakken ui gaat beter dan rauwe ui, omdat dit vaak toch te scherp is. Knoflook- en uienpoeder is geconcentreerder en hierdoor makkelijk te doseren. Bij iedereen is het weer anders de hoeveelheid ui en knoflook hij of zei kan verdragen. Neem liever de producten die mogelijk voor klachten kunnen zorgen niet samen. Indien je ui en knoflook toch wilt vervangen kun je gebruik maken van prei en bieslook.

        1. Wat vervelend dat prei triggert bij jou. het blijft heel persoonlijk bij PDS waar je op reageert. De een kan er wel tegen en de ander niet. Probeer anders eens of bieslook gaat. Succes!

  2. Ha Janna,
    Ik heb dit recept net naar binnen gewerkt. Heerlijk!
    Ik heb op voorhand wel de helft van de aanbevolen hoeveelheid kruidnagelpoeder gebruikt en eerlijk gezegd vond ik dat nog te veel. Klopt het wel dat er een eetlepel in moet? Moet het geen theelepel zijn?
    Bedankt voor je recept!

    Groetjes,
    Wendy

    1. Hoi Wendy,

      Wat fijn om te horen dat je het recept heerlijk vond 🙂 Het is een foutje; het had inderdaad theelepel moeten zijn. Bedankt dat je mij er op wijst. Ik heb het aangepast.

      Groetjes Janna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven