PDS en glutenallergie wrap zonder gluten en lactose met gehakt en groenten

PDS en glutenallergie wraps zonder gluten en lactose met gehakt en groenten

Dieet: PDS, Glutenvrij, lactosevrij, E-nummervrij

Deze glutenvrije en lactosevrije wraps met gehakt en groenten zijn een bewuste keuze als je gevoelige darmen hebt. Er wordt gebruik gemaakt van milde gedroogde kruiden, lactosevrije crème fraîche en biologisch gehakt. Daarbij is deze rijk belegd met groenten, zoals avocado, sperziebonen, cherrytomaatjes en mais. Bovendien zit er maar een klein hoeveelheid kidneybonen in, zodat je dit kunt nemen zonder dat je hier last van krijgt. Heel veel succes met bereiden!

Benodigdheden

– 1 kookpan
– Snijplank
– Snijmes
– 2 koekenpannen
– 1 spatel
– 1 vergiet
– 1 groot bord

Ingrediënten

–  50 g sperziebonen (gedopt)
– Avocado
– 4 cherrytomaten
– 100 g biologische gehakt
– 1 el kidneybonen
– 1 el mais
– 3 handjes ijsbergsla
– 1 el lactosevrije crème fraîche
– Paprikapoeder
– Peper
– Keltisch zout
– Oregano
1 glutenvrije wrap (Schar)

Bereidingswijze

1. Breng water aan de kook en doe de sperziebonen in een kookpan. Kook ze ongeveer 8 minuten.

2. Snijd ondertussen de avocado in stukjes en de cherrytomaatjes door de midden.

3. Doe het biologische gehakt in de koekenpan en laat hem goed bruin worden. Zorg dat je ook genoeg roert. Dit duurt ongeveer 7 minuten.

4. Open het blikje kidneybonen, doe een eetlepel hiervan in een vergiet en spoel ze af met lauwwarm water. Voeg ze daarna toe aan het gehakt. Hierna open je het blikje mais en voeg je een eetlepel hiervan toe aan het gehaktmengsel. Voeg ook de sperziebonen toe.

5. Maak het mengsel op smaak met de paprikapoeder, peper, Keltisch zout en oregano.

6. Voeg de glutenvrije wrap in een koekenpan en bak hem kort op laag vuur, totdat deze lichtbruin en lekker krokant is.

7. Doe de glutenvrije wrap op een bord en smeer er een laagje lactosevrije crème fraîche op. Beleg deze vervolgens met de ijsbergslag, de avocado en de gehaktmix. Voeg tot slot de cherrytomaatjes toe. Eet smakelijk!

“Veel mensen die last hebben van hun darmen vermijden de FODMAP avocado en peulvruchten in zijn geheel, terwijl dit vaak niet nodig is. De hoeveelheid in dit gerecht kunnen de meeste mensen wel verdragen. De kidneybonen kun je het beste van te voren afspoelen met lauwwarm water. Bovendien zitten hier geen scherpe kruiden, ui of knoflook in, zodat je dit recept gerust kunt eten.”

Janna Koopman – prikkelbare darm coach en diëtist
Heb je deze wrap zonder gluten en lactose al gemaakt? Of heb je zelf PDS of een glutenallergie en heb je vragen? Laat dan hieronder een bericht achter!

Bekijk ook deze recepten:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top