Aardappelen, vlees en groenten uit de slowcooker

Aardappelen, vlees en groenten uit de slowcooker PDS darmklachten

Aardappelen, vlees en groenten uit de slowcooker voor 4 personen
Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij, E-nummervrij

Sinds een week heb ik een slowcooker en ik kook hiermee alsof ik een keukenprinces ben, terwijl je er vrij weinig voor hoeft te doen. Het is een kwestie van groenten en vlees snijden, marineren en de rest doet de Crockpot (mijn slowcooker). Vier uur wachten, wat aardappelen koken en klaar is Kees. Zo makkelijk is het! Ideaal als je de hele dag aan het werk bent. Bovendien gaat de keuken na een uur of twee heerlijk ruiken. Dit is mijn tweede zelf bedachte recept en wederom met succes. Last but not least, ik heb zelf PDS en heel gevoelige darmen. Ondanks de ui en knoflook in dit recept heb ik geen darmklachten gekregen. Hopelijk kan ik jou ook inspireren om door middel van dit gestoofde voedsel je energiek te voelen en vrij te zijn van buikklachten.  Er zitten ook geen gluten, lactose en E-nummers in dit recept.

Benodigdheden

– Snijplank
– Snijmes
– Knoflookpers
– Grote schaal
– Lepel
– Slow Cooker (ik heb de Crock-Pot Slow Cooker 3.5 L)

Ingrediënten

– 400 g runderiblappen
– 8 stengels rabarber (1 pak)
– 1 courgette
– 2 teentjes knoflook
– 1 blikje tomatenpuree
– 6 eetlepel glutenvrije ketjap Inproba
– 1/2 ui
– 1/2 theelepel peper
– 1 eetlepel kruidnagelpoeder
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 8 aardappelen
– 4 takjes met een aantal blaadjes verse basilicum

Variatietip: Kies ook eens aubergine in plaats van courgette.

Bereidingswijze

1. Snijd de courgette en de rabarber in plakjes en doe deze in een grote schaal. De ui kun je in ringen snijden en ook hieraan toevoegen.

2. Pak een mes en snijd het wit van de runderriblappen weg en snijd ze daarna in blokjes van ongeveer drie centimeter. Voeg ze daarna toe aan de schaal.

3. Voeg de tomatenpuree, geperste knoflook, ketjap en alle kruiden toe aan de schaal en meng alles goed door elkaar.

5. Doe alle ingrediënten die je nu in de schaal hebt in de slowcooker en zet hem op stand high voor 4 uur. Houd de deksel de hele tijd dicht voor het beste resultaat.

6. Kook de aardappelen voor ongeveer 20 minuten en giet daarna het water af. Snijd de aardappelen allemaal in vieren en verdeel deze over de borden.

7. Schep deze heerlijke groenten en vlees stoofpot uit de slowcooker en serveer het op een groot bord. Maak het gerecht helemaal af door de basilicum er aan toe te voegen. Eet smakelijk!

“Met de slowcooker kan ik veel beter tegen knoflook, ui en tomatenpuree, doordat mijn eten lang gestoofd is. Super fijn is dat en bovendien heerlijk genieten!”

Janna Koopman – prikkelbare darm coach en diëtist
Heb je dit gerecht voor de slowcooker gemaakt met aardappelen, vlees en groenten? Laat dan hieronder een reactie achter!

 

Misschien vind je deze recepten ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top